skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Jaukus obuolių pyragas. Nes man jau ruduo :)

Monday, August 22, 2011
Nors iki kalendorinės vasaros pabaigos liko dar gera savaitė, mane pastarosiomis dienomis užklupo rudeninės nuotaikos. Gal apniukęs dangus kaltas, kad man jau norisi spalvotais lapais nubarstytų šaligatvių, norisi rudeniniu paltuku ir minkštu šaliku apsimuturiavus išeiti pasitikti ryto žvarbos ir su karštos kakavos puodeliu, susisupus į minkštą apklotą, žiūrėti begales mergaitiškų romantinių filmų, o po ranka pasipainiojus neseniai netyčia pirktam obuolių pyragų kepimo vadovėliui, nebeliko klausimų, ką veiksiu šią popietę :)


Obuolių pyragui reikės:
pagaminta pagal "Obuolių pyragai. Skanėstų knyga." p.20 // Laisvos valandos 2011

1,5 stiklinės miltų
250g rudojo cukraus
4 obuolių
2 kiaušinių
2 šaukštų aliejaus
1 arbatinio šaukštelio cinamono
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Gaminame:
Cukrų išsukame su kiaušiniais iki purios masės. Suberiame miltus, aliejų, cinamoną ir kepimo miltelius, viską išmaišome. Du obuolius nulupame, išimame sėklytes ir sutarkuojame per smulkią tarką, tyrę dedame į tešlą ir išmaišome. 

Tešlą pilame į pailgą kepimo formą, išklotą popieriumi - aš kepiau 28 cm ilgio, buvo kaip tik. Kitus du obuolius supjaustome riekelėmis ir išdėliojame jas ant tešlos arba susmaigstome į tešlą, kaip aš ir padariau. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40min. Ar pyragas iškepęs tikriname pagaliuku, ištraukus jis turi būti sausas. Pyragą atvėsiname formelėje ir skanaujame!


Posted by Sandra at 15:17
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: dovanos iš virtuvės, pyragai, saldūs kepiniai

4 comments:

  1. egidija said...

    September 7, 2011 at 2:45 PM

    gražiai atrodo pyrago viršus su tais susmaigstytais obuoliukais :)

  2. Sandra said...

    September 7, 2011 at 3:42 PM

    Dėkui už komplimentus :)

  3. Anonymous said...

    September 12, 2011 at 12:40 PM

    Fantastiškai atrodo paveiksliuky ir atrodė, kai iškepiau, bet man išėjo klaikiai sausas. Kitą kartą dėčiau daugiau aliejaus, o gal ir kiaušinių.

  4. Sandra said...

    September 12, 2011 at 6:10 PM

    Keista, kad gavosi sausas, mano buvo drėgnutis. Manau, kad čia miltai gali būti kalti, tai galima jų kiekį truputį pamažinti, tarkim dėti 1,5 stiklinės.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ▼  August (5)
      • Summertime!
      • Keliautojo užrašai nr.2: žadėtoji Kroatija
      • Vasaros užkandis. Su šypsena.
      • Jaukus obuolių pyragas. Nes man jau ruduo :)
      • Kaupiu atsargas žiemai: braškių uogienė
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.