Nors iki kalendorinės vasaros pabaigos liko dar gera savaitė, mane pastarosiomis dienomis užklupo rudeninės nuotaikos. Gal apniukęs dangus kaltas, kad man jau norisi spalvotais lapais nubarstytų šaligatvių, norisi rudeniniu paltuku ir minkštu šaliku apsimuturiavus išeiti pasitikti ryto žvarbos ir su karštos kakavos puodeliu, susisupus į minkštą apklotą, žiūrėti begales mergaitiškų romantinių filmų, o po ranka pasipainiojus neseniai netyčia pirktam obuolių pyragų kepimo vadovėliui, nebeliko klausimų, ką veiksiu šią popietę :)
Obuolių pyragui reikės:
pagaminta pagal "Obuolių pyragai. Skanėstų knyga." p.20 // Laisvos valandos 2011
1,5 stiklinės miltų
250g rudojo cukraus
4 obuolių
2 kiaušinių
2 šaukštų aliejaus
1 arbatinio šaukštelio cinamono
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Gaminame:
Cukrų išsukame su kiaušiniais iki purios masės. Suberiame miltus, aliejų, cinamoną ir kepimo miltelius, viską išmaišome. Du obuolius nulupame, išimame sėklytes ir sutarkuojame per smulkią tarką, tyrę dedame į tešlą ir išmaišome.
Tešlą pilame į pailgą kepimo formą, išklotą popieriumi - aš kepiau 28 cm ilgio, buvo kaip tik. Kitus du obuolius supjaustome riekelėmis ir išdėliojame jas ant tešlos arba susmaigstome į tešlą, kaip aš ir padariau. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40min. Ar pyragas iškepęs tikriname pagaliuku, ištraukus jis turi būti sausas. Pyragą atvėsiname formelėje ir skanaujame!
egidija said...
September 7, 2011 at 2:45 PM
gražiai atrodo pyrago viršus su tais susmaigstytais obuoliukais :)
Sandra said...
September 7, 2011 at 3:42 PM
Dėkui už komplimentus :)
Anonymous said...
September 12, 2011 at 12:40 PM
Fantastiškai atrodo paveiksliuky ir atrodė, kai iškepiau, bet man išėjo klaikiai sausas. Kitą kartą dėčiau daugiau aliejaus, o gal ir kiaušinių.
Sandra said...
September 12, 2011 at 6:10 PM
Keista, kad gavosi sausas, mano buvo drėgnutis. Manau, kad čia miltai gali būti kalti, tai galima jų kiekį truputį pamažinti, tarkim dėti 1,5 stiklinės.