Ko gero, tai pati nuostabiausia mano vasara. Kiekvienas savaitgalis vis kur nors kitur, kokiame nors dar nematytame Lietuvos kampelyje. Todėl nieko nuostabaus, kad visai pamiršau turinti kompiuterį ir apskritai ką su juo galima veikti. Va su gaminimu šiek tiek kitaip. Kelią į virtuvę vir dar randu, bet kai jau sumąstau būsimą kulinarinį šedevrą, tai dangų debesys aptraukia, tai atsiranda labiau viliojančių planų ir tenka kulinarinius nuotykius atidėti vėlesniam laikui. Bet nepamiršau, tikrai nepamiršau :)
O šiandien kepu keksiukus, kuriuos, mano galva, būtų galima drąsiai vadinti tobulais. Jau tokie minkštučiai, puručiai, kvapnūs... Fantastika! Esu šiuos kepusi ir su mėlynėmis, taip pat išėjo puikūs, nors reiktų pasakyti, kad saldžiarūgščiai raudonieji serbentai čia tinka netgi labiau. Bet apskritai manau, kad išeitų nuostabūs su bet kokiomis po ranka turimomis uogomis, todėl drąsiai eksperimentuokite :)
Keksiukams su raudonaisiais serbentais reikės:
2 stiklinių miltų
1 stiklinės cukraus
200g raudonųjų serbentų
2 kiaušinių
120g sviesto
1 stiklinės geriamojo jogurto
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
1 arbatinio šaukštelio geriamosios sodos
Gaminame:
Kiaušinius sukame su cukrumi, kol pradės kilti burbuliukai ir masė taps šviesi. Tuomet supilame mikrobangų krosnelėle ištirpintą sviestą, gerai išmaišome. Pilame dalį jogurto ir miltų pamažu, vis nuolat pamaišydami. Taip kartojame kol visas jogurtas ir miltai atsiduria tešloje. Tuomet įberiame maistinės sodos, pridedame vanilės ekstrakto ir išmaišome.
Imamės serbentų. Atskiriame nuo šakelių, nuplauname po tekančiu vandeniu ir suberiame į tešlą. Atsargiai išmaišome. Dedame tešlą į keksiukų formelėmis išklotą skardą ir kepame 180 laipsnių tempertūroje apie 25-30min, kol kekiukų viršus gražiai apskrus. Traukiame iš orkaitės, atvėsiname ir ragaujame :)
0 comments: