Apelsininiam pyragui su aguonomis reikės:
pagaminta pagal BBC Good Food200g sviesto
200g cukraus
1,5 stiklinės miltų
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 apelsinų
50g aguonų
3 kiaušinių
Sviestą šiek tiek patirpiname mikrobangų krosnelėje, kad taptų maišomas šaukštu, pridedame cukraus ir gerai išsukame. Po vieną įmušame ir įmaišome kiaušinius. Tuomet suberiame miltus su kepimo milteliais, vėl pamaišome. Sudedame aguonas. Apelsinų žieveles nutarkuojame ir sudedame į tešlą, išspaudžiame sultis, jas supilame į tešlą ir viską išmaišome. Tešla bus kiek skystoka, neišsigąskite :)
Tešlą pilame į apvalią kepimo formą (geriausia 20cm skersmens), padengtą kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Pyragą paliekame atvėsti formoje.
Va čia aš ir baigiau gaminti, tačiau užkietėjusiems smaližiams ir šokolado mėgėjams receptas pateikia siūlymą - šokoladinį pyrago užpilą.
Užpilui reikės:Va čia aš ir baigiau gaminti, tačiau užkietėjusiems smaližiams ir šokolado mėgėjams receptas pateikia siūlymą - šokoladinį pyrago užpilą.
100g juodojo šokolado
100ml tirštos grietinėlės
50g sviesto
Grietinėlę sulipame į puodą ir beveik užverdame. Į dubenį sudedame smulkintą šokoladą, sviestą ir užpilame grietinėle, paliekame 1min pastovėti. Tuomet išmaišome iki vientisos masės ir paliekame pastovėti kol iškeps pyragas. Kai jau sulaukiame, naudodamiesi konditeriniu maišeliu arba paprasčiausiu šaukštu užpilu apliejame pyragą.
Patingėjusiems gaminti užpilą galiu pasakyti, kad jis čia tikrai nebūtinas, pyragas ir toks labai gardus :)
Juliana said...
April 7, 2011 at 7:22 PM
Man baisiai patinka šis pyragas! Ir dar čia labai tinka apelsinų-rudojo cukraus sirupas su žievelių gabaliukais. Ačiū, kad priminei :)
Ir nors ir pavėluotai, bet vis tiek sveikinu pradėjus rašyti savąjį blogą :)
Sandra said...
April 7, 2011 at 7:43 PM
pyragas iš tiesų fantastiškas, toks drėgnutis. su sirupu dar nebandžiau, bet puiki mintis naudoti ir jį! o sveikinimai niekuomet nebūna pavėluoti, priešingai - visuomet malonu jų sulaukti :)
Anonymous said...
April 9, 2011 at 7:05 PM
agam, kai kas ir dabar dar niamnioja šį pyragą su kava;)))
tikras skanumėlis;)
ačiūkas dar kartelį;)
L.
Sandra said...
April 9, 2011 at 7:08 PM
prasom prasom, smagu kad patinka :)
egidija said...
September 19, 2011 at 10:51 PM
kokia graži geltona spalva. turbūt kiaušiniai kaimiški...
Asta said...
September 20, 2011 at 12:22 PM
O kaip tik neseniai nužiūrinėjau receptą tokio pyrago. Tai sakai, skanus :)
Sandra said...
September 20, 2011 at 3:08 PM
Egidija, spalva tokia labai geltona dėl apelsinų :)
Asta, iš tiesų labai skanus ir drėgnas, verta išbandyti :)
Unknown said...
December 11, 2017 at 11:26 PM
ACIU , SIOMS SVENTEMS ISBANDYSIU