skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Apelsininis aguonų pyragas

Thursday, April 7, 2011
Apelsininiam pyragui su aguonomis reikės:
pagaminta pagal BBC Good Food

200g sviesto
200g cukraus
1,5 stiklinės miltų
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 apelsinų
50g aguonų
3 kiaušinių


Gaminame:
Sviestą šiek tiek patirpiname mikrobangų krosnelėje, kad taptų maišomas šaukštu, pridedame cukraus ir gerai išsukame. Po vieną įmušame ir įmaišome kiaušinius. Tuomet suberiame miltus su kepimo milteliais, vėl pamaišome. Sudedame aguonas. Apelsinų žieveles nutarkuojame ir sudedame į tešlą, išspaudžiame sultis, jas supilame į tešlą ir viską išmaišome. Tešla bus kiek skystoka, neišsigąskite :)

Tešlą pilame į apvalią kepimo formą (geriausia 20cm skersmens), padengtą kepimo popieriumi ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Pyragą paliekame atvėsti formoje.

Va čia aš ir baigiau gaminti, tačiau užkietėjusiems smaližiams ir šokolado mėgėjams receptas pateikia siūlymą - šokoladinį pyrago užpilą.

Užpilui reikės:
100g juodojo šokolado
100ml tirštos grietinėlės
50g sviesto

Grietinėlę sulipame į puodą ir beveik užverdame. Į dubenį sudedame smulkintą šokoladą, sviestą ir užpilame grietinėle, paliekame 1min pastovėti. Tuomet išmaišome iki vientisos masės ir paliekame pastovėti kol iškeps pyragas. Kai jau sulaukiame, naudodamiesi konditeriniu maišeliu arba paprasčiausiu šaukštu užpilu apliejame pyragą.  

Patingėjusiems gaminti užpilą galiu pasakyti, kad jis čia tikrai nebūtinas, pyragas ir toks labai gardus :)
Posted by Sandra at 16:20
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: dovanos iš virtuvės, pyragai, saldūs kepiniai

8 comments:

  1. Juliana said...

    April 7, 2011 at 7:22 PM

    Man baisiai patinka šis pyragas! Ir dar čia labai tinka apelsinų-rudojo cukraus sirupas su žievelių gabaliukais. Ačiū, kad priminei :)
    Ir nors ir pavėluotai, bet vis tiek sveikinu pradėjus rašyti savąjį blogą :)

  2. Sandra said...

    April 7, 2011 at 7:43 PM

    pyragas iš tiesų fantastiškas, toks drėgnutis. su sirupu dar nebandžiau, bet puiki mintis naudoti ir jį! o sveikinimai niekuomet nebūna pavėluoti, priešingai - visuomet malonu jų sulaukti :)

  3. Anonymous said...

    April 9, 2011 at 7:05 PM

    agam, kai kas ir dabar dar niamnioja šį pyragą su kava;)))
    tikras skanumėlis;)
    ačiūkas dar kartelį;)
    L.

  4. Sandra said...

    April 9, 2011 at 7:08 PM

    prasom prasom, smagu kad patinka :)

  5. egidija said...

    September 19, 2011 at 10:51 PM

    kokia graži geltona spalva. turbūt kiaušiniai kaimiški...

  6. Asta said...

    September 20, 2011 at 12:22 PM

    O kaip tik neseniai nužiūrinėjau receptą tokio pyrago. Tai sakai, skanus :)

  7. Sandra said...

    September 20, 2011 at 3:08 PM

    Egidija, spalva tokia labai geltona dėl apelsinų :)

    Asta, iš tiesų labai skanus ir drėgnas, verta išbandyti :)

  8. Unknown said...

    December 11, 2017 at 11:26 PM

    ACIU , SIOMS SVENTEMS ISBANDYSIU

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ▼  April (5)
      • Apelsininis aguonų pyragas
      • Keliautojo užrašai: Praha - Viena - Budapeštas
      • Silpnybės ir priklausomybės
      • Daržovių blyneliai
      • Arbūzo ir fetos bruschetta
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.