Suskambus žadintuvui, šiltomis kojinėmis apmūturiuotos pėdos bėga virtuvėn kaisti arbatinuko. Žvilgteriu laukant - termometro rodyklė jau linksta į antrą dešimtį neigiamų laipsnių. Ir taip kelinta diena iš eilės. Rodės, kad pavasaris jau čia pat, už kampo, tačiau bepasirodančius žalios žolės plotelius vėl užkolojo balto sniego paklotė.
Tos keliasdešimt pasiruošimo minučių prabėga labai greitai, ir aš vėl tekina lekiu į autobusą. Prabėgomis dar spėju žvilgterėti aukštyn - rytais iš namų išlydi žydras krištolinis dangus, pamažu nusidažantis šiltomis tekančios saulės spalvomis. Važiuojant skruostus kutenanti šiluma labai vilioja nusnūsti, tačiau nepasiduodu. Mano stotelė. Greitu žingsniu žingsnuoju iki reikiamo pastato, o ryto šaltis, rodos, visokiais būdais stengiasi įlįsti kur nereikia. Visa laimė, kad devintas ligonės aukštas tikriausiai pats šilčiausias visame korpuse, o baltas chalatas sukuria dar vieną papildomą oro sluoksnį, padedantį išlaikyti šilumą prie kūno.
Tačiau jaukios šilumos nesulaukiu net ir grįžusi namo. Dėl nepaaiškinamos priežasties mano kambario temperatūra atvirkštine proporcija reaguoja į klimato pasikeitimus - kuo lauke šalčiau, tuo mažiau šildo. Todėl nesnuostabu, kad tokiu metu šilta virtuvė tampa mėgstamiausia erdve namuose :) Belieka tikėtis, kad tai jau paskutinis žiemos pasispardymas ir šiemet pavasaris vis dėlto ateis. Kada nors. Kaip nors.
Kukurūzų duonelei su saldžiaisiais/ aštriaisiais pipirais reikės:
pagaminta pagal "Dovanos iš virtuvės" p.100 // Žurnalų leidybos grupė 2010
pagaminta pagal "Dovanos iš virtuvės" p.100 // Žurnalų leidybos grupė 2010
275ml kukurūzų miltų
75ml kvietinių miltų
25g cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arbatinio šaukštelio maistinės sodos
1 arbatinio šaukštelio druskos
225ml kefyro
2 kiaušinių
50g sviesto
150g šviežių arba konservuotų kukurūzų
1 raudono ir 1 žalio aštriojo pipiro, kuriuos savavališkai pakeičiau saldžiaisiais :)
Gaminame:
Sviestą ištirpiname ir paliekame atvėsti. Pipirus perpjauname pusiau, išimame sėklas ir supjaustome plonomis juostelėmis, o juosteles - pailgais kubeliais.
Dubenyje sumaišome kiaušinius, cukrų, sviestą ir kefyrą. Sudedame kukurūzus ir pipirus, sumaišome. Supilame kvietinius ir kukurūzų miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską, dar kartą gerai išmaišome.
Anonymous said...
February 17, 2011 at 6:04 PM
man jau seilė pratyso..:)))))
L.