skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Kur dingo pavasaris?

Wednesday, February 16, 2011
Suskambus žadintuvui, šiltomis kojinėmis apmūturiuotos pėdos bėga virtuvėn kaisti arbatinuko. Žvilgteriu laukant - termometro rodyklė jau linksta į antrą dešimtį neigiamų laipsnių. Ir taip kelinta diena iš eilės. Rodės, kad pavasaris jau čia pat, už kampo, tačiau bepasirodančius žalios žolės plotelius vėl užkolojo balto sniego paklotė.

Tos keliasdešimt pasiruošimo minučių prabėga labai greitai, ir aš vėl tekina lekiu į autobusą. Prabėgomis dar spėju žvilgterėti aukštyn - rytais iš namų išlydi žydras krištolinis dangus, pamažu nusidažantis šiltomis tekančios saulės spalvomis. Važiuojant skruostus kutenanti šiluma labai vilioja nusnūsti, tačiau nepasiduodu. Mano stotelė. Greitu žingsniu žingsnuoju iki reikiamo pastato,  o ryto šaltis, rodos, visokiais būdais stengiasi įlįsti kur nereikia. Visa laimė, kad devintas ligonės aukštas tikriausiai pats šilčiausias visame korpuse, o baltas chalatas sukuria dar vieną papildomą oro sluoksnį, padedantį išlaikyti šilumą prie kūno.

Tačiau jaukios šilumos nesulaukiu net ir grįžusi namo. Dėl nepaaiškinamos priežasties mano kambario temperatūra atvirkštine proporcija reaguoja į klimato pasikeitimus - kuo lauke šalčiau, tuo mažiau šildo. Todėl nesnuostabu, kad tokiu metu šilta virtuvė tampa mėgstamiausia erdve namuose :) Belieka tikėtis, kad tai jau paskutinis žiemos pasispardymas ir šiemet pavasaris vis dėlto ateis. Kada nors. Kaip nors.


Kukurūzų duonelei su saldžiaisiais/ aštriaisiais pipirais reikės:
pagaminta pagal "Dovanos iš virtuvės" p.100 // Žurnalų leidybos grupė 2010

275ml kukurūzų miltų
75ml kvietinių miltų
25g cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arbatinio šaukštelio maistinės sodos
1 arbatinio šaukštelio druskos
225ml kefyro
2 kiaušinių
50g sviesto
150g šviežių arba konservuotų kukurūzų
1 raudono ir 1 žalio aštriojo pipiro, kuriuos savavališkai pakeičiau saldžiaisiais :)

Gaminame:
Sviestą ištirpiname ir paliekame atvėsti. Pipirus perpjauname pusiau, išimame sėklas ir supjaustome plonomis juostelėmis, o juosteles - pailgais kubeliais.

Dubenyje sumaišome kiaušinius, cukrų, sviestą ir kefyrą. Sudedame kukurūzus ir pipirus, sumaišome. Supilame kvietinius ir kukurūzų miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską, dar kartą gerai išmaišome.

Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą aukštą formą keksams kepti. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30min. Baigus kepti, paliekame atvėsti formoje apie 5min, tuomet lengviau bus nuimti kepimo popierių. Skanaus!

Posted by Sandra at 14:48
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: duonelė

1 comments:

  1. Anonymous said...

    February 17, 2011 at 6:04 PM

    man jau seilė pratyso..:)))))
    L.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ▼  February (4)
      • Kelios geros naujienos ir šventiniai sausainiai
      • Keksiukai, keksiukai, keksiukai....
      • Kur dingo pavasaris?
      • Citrinų kremas
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.