Negaliu liautis kepti keksiukų. Jau net knygą nusipirkau, kurioje maždaug 180 keksiukų receptų. Šie maži kepinukai taip traukia tikriausiai todėl, kad juos pagaminti labai paprasta, visas procesas trunka maždaug 1 - 1,5 val, o rezultatas - gardžiai kvepiantys maži kulinariniai stebuklai :) Jie ne tokie dideli kaip pyragai, galima lengvai transportuoti ir, žinoma, plačios erdvės fantazijai. Juk kokių tik nėra keksiukų receptų - labai sudėtingų ir visai paprastų, su glajumi ar įdaru, įprastų saldžių ir labai pikantiškų. Ir kaip gi galima atsispirti? Taip, negalima. Todėl šiandien - keksiukai su morkomis, avižiniais dribsniais ir medumi.
pagaminta pagal Beatos virtuvė
2 morkų
100ml aliejaus
100ml medaus
4 šaukštų jogurto
2 kiaušinių
4 šaukštų rudojo cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1,5 stiklinės miltų
2 arbatinių šaukštelių cinamono
Gaminame:
Medų su aliejumi pašildome, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Morkas nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame per smulkią tarką.
Dubenyje sumaišome kiaušinius, cukrų ir jogurtą. Tuomet sudedame morkas, avižinius dribsnius ir sumaišome. Sudedame miltus, kepimo miltelius, cinamoną, sumaišome. Galiausiai supilame medų su aliejumi ir išsukame iki vientisos masės.
Morkas nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame per smulkią tarką.
Dubenyje sumaišome kiaušinius, cukrų ir jogurtą. Tuomet sudedame morkas, avižinius dribsnius ir sumaišome. Sudedame miltus, kepimo miltelius, cinamoną, sumaišome. Galiausiai supilame medų su aliejumi ir išsukame iki vientisos masės.
Tuomet dedame tešlą į popieriumi išklotas keksiukų formeles. Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 35 min ir skanaujame :)
Labai gaila, kad negaliu perteikti kvapų ir skonių šiomis nuotraukomis.... Nežinau, ar čia "kaltas" kvapnus jogurtas, ar visi šie produktai kartu tokį skonį sukelia, tačiau aromatas iš tiesų labai neįprastas, švelnus ir jaukus :)
0 comments: