skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Kelios geros naujienos ir šventiniai sausainiai

Wednesday, February 9, 2011
Pirmoji žinia (ir nedidelis pasigyrimas) - pagaliau išmokau užmaskuoti savo fotoaparato trūkumus ir dabar nuotraukos išeina tokios, kokių visuomet norėjau. Pasirodo, ne visuomet galima kaltinti techniką :) Žinoma, manosioms toli gražu iki profesionalų, tačiau jau dingo neaiškus kontūrai, tamsios dėmės ir nereikalingi atspindžiai. Sakyčiau, žengtas didelis žingsnis link skaniai atrodančių, ryškių fotografijų :)


Antroji smagi žinia, kad blogiuko skaitytojų būrelis vis gausėja. Sveikinam neseniai prisidėjusią D. :) Visiems visiems didelis ačiū už gražius ir šiltus pagyrimus, patarimus, pastebėjimus, tikrai labai smagu, kad vis aplankot :) O nedrąsius skaitytojus (tikrai tikiu, kad tokių yra) noriu paraginti nesidrovėti ir drąsiau komentuoti, šniukštinėti, klausinėti, patarti ir pabarti! Juk tai pats geriausias būdas tobulėti :)

Trečioji žinia - visai nepaslaptis, kad artėja šv.Valentino diena. Ta proga siūlau kepti baltojo šokolado sausainius, kurie manau labai tiks prie romantiškai papuošto šventinio vakarienės stalo :)

Sausainiams su baltuoju šokoladu reikės:
pagaminta pagal "Dovanos iš virtuvės" p.73 // Žurnalų leidybos grupė 2010

150g sviesto
100g cukraus
325ml miltų
druskos
1 kiaušinio
200g baltojo šokolado
1 šaukšto grietinės
tarkuotų citrinos žievelių
pabarstukų tortams


Gaminame:
100g baltojo šokolado ištirpiname kartu su šaukštu grietinės karšto vandens vonelėje ir paliekame atvėsti. Tuomet sviestą, cukrų, druską, kiaušinius suminkome į tešlą. Supilame pravėsusį šokoladą ir miltus, dar kartą suminkome. Galiausiai sudedame tarkuotas citrinos žieveles ir suminkome. Tešlą 1 val paliekame šaldytuve.

Tuomet iškočiojame pusės cm storio tešlos lakštą ir išspaudžiame norimas formeles. Receptas perspėjo, kad tešla bus labai trapi, tačiau aš nepatyriau jokių sunkumų. Sausainiai netrupėjo ir nelūžo, o ir prie stalo nelipo. Beje, iškočiotos tešlos lakšto storis nėra gyvybiškai svarbu (su liniuote matuoti tikrai nereikės), nes net ir suformavus storesnius sausainukus, kepant jie visiškai nepraranda formos :)

Dedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 12min. Sausainiai turi buti rusvi, bet atsargiai - neperkepkite! Jie labai greitai virsta nuo šviesiai rudų iki beveik juodų, savo kailiu patyriau :)

Baigus kepti, leidžiame sausainiams atvėsti. Atvėsusius papuošiame likusiu ištirpintu šokoladu ir pabarstukais. 

Posted by Sandra at 16:21
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: dovanos iš virtuvės, saldūs kepiniai, sausainiai

3 comments:

  1. Anonymous said...

    February 12, 2011 at 10:38 PM

    laabai skanus tie keksiukai kuriuos atsiuntei. o sitie sausainiai nuostabiai atrodo, ypac su tom sirdutem ;D.

  2. Sandra said...

    February 12, 2011 at 10:40 PM

    dekui dekui :)dar buvo neramu, kad keksiukai susigadins bekeliaudami, bet kaip supratau gavot sveikus :)

  3. Anonymous said...

    February 13, 2011 at 8:31 PM

    mmm, skaniai atrodo:)
    L.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ▼  February (4)
      • Kelios geros naujienos ir šventiniai sausainiai
      • Keksiukai, keksiukai, keksiukai....
      • Kur dingo pavasaris?
      • Citrinų kremas
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.