Pirmoji žinia (ir nedidelis pasigyrimas) - pagaliau išmokau užmaskuoti savo fotoaparato trūkumus ir dabar nuotraukos išeina tokios, kokių visuomet norėjau. Pasirodo, ne visuomet galima kaltinti techniką :) Žinoma, manosioms toli gražu iki profesionalų, tačiau jau dingo neaiškus kontūrai, tamsios dėmės ir nereikalingi atspindžiai. Sakyčiau, žengtas didelis žingsnis link skaniai atrodančių, ryškių fotografijų :)
Antroji smagi žinia, kad blogiuko skaitytojų būrelis vis gausėja. Sveikinam neseniai prisidėjusią D. :) Visiems visiems didelis ačiū už gražius ir šiltus pagyrimus, patarimus, pastebėjimus, tikrai labai smagu, kad vis aplankot :) O nedrąsius skaitytojus (tikrai tikiu, kad tokių yra) noriu paraginti nesidrovėti ir drąsiau komentuoti, šniukštinėti, klausinėti, patarti ir pabarti! Juk tai pats geriausias būdas tobulėti :)
Trečioji žinia - visai nepaslaptis, kad artėja šv.Valentino diena. Ta proga siūlau kepti baltojo šokolado sausainius, kurie manau labai tiks prie romantiškai papuošto šventinio vakarienės stalo :)
Sausainiams su baltuoju šokoladu reikės:
pagaminta pagal "Dovanos iš virtuvės" p.73 // Žurnalų leidybos grupė 2010
150g sviesto
100g cukraus
325ml miltų
druskos
1 kiaušinio
200g baltojo šokolado
1 šaukšto grietinės
tarkuotų citrinos žievelių
pabarstukų tortams
Gaminame:
100g baltojo šokolado ištirpiname kartu su šaukštu grietinės karšto vandens vonelėje ir paliekame atvėsti. Tuomet sviestą, cukrų, druską, kiaušinius suminkome į tešlą. Supilame pravėsusį šokoladą ir miltus, dar kartą suminkome. Galiausiai sudedame tarkuotas citrinos žieveles ir suminkome. Tešlą 1 val paliekame šaldytuve.
Tuomet iškočiojame pusės cm storio tešlos lakštą ir išspaudžiame norimas formeles. Receptas perspėjo, kad tešla bus labai trapi, tačiau aš nepatyriau jokių sunkumų. Sausainiai netrupėjo ir nelūžo, o ir prie stalo nelipo. Beje, iškočiotos tešlos lakšto storis nėra gyvybiškai svarbu (su liniuote matuoti tikrai nereikės), nes net ir suformavus storesnius sausainukus, kepant jie visiškai nepraranda formos :)
Dedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 12min. Sausainiai turi buti rusvi, bet atsargiai - neperkepkite! Jie labai greitai virsta nuo šviesiai rudų iki beveik juodų, savo kailiu patyriau :)
Baigus kepti, leidžiame sausainiams atvėsti. Atvėsusius papuošiame likusiu ištirpintu šokoladu ir pabarstukais.
Anonymous said...
February 12, 2011 at 10:38 PM
laabai skanus tie keksiukai kuriuos atsiuntei. o sitie sausainiai nuostabiai atrodo, ypac su tom sirdutem ;D.
Sandra said...
February 12, 2011 at 10:40 PM
dekui dekui :)dar buvo neramu, kad keksiukai susigadins bekeliaudami, bet kaip supratau gavot sveikus :)
Anonymous said...
February 13, 2011 at 8:31 PM
mmm, skaniai atrodo:)
L.