skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Tinklaraštininkų vakaras 2013

Saturday, June 15, 2013
DSC_9066ps DSC_9063ps
Jau tapo gražia tradicija, kad tinklaraštininkų dienos proga žurnalas "Virtuvė Nuo...Iki..." ir "Elektrolux" sukviečia maisto mylėtujus šventiškai paminėti šią dieną. Tokiame renginyje teko dalyvauti ir praeitais metais, tiesa, paruošti patiekalo recepto ir jo gaminti negalėjau, todėl šįkart buvo kur kas smagiau. Renginio tema "Moderni lietuviška virtuvė".

DSC_9062ps DSC_9072ps DSC_9071ps

Šiemet buvo keletas naujovių. Pirmoji, kiekvienas tinklaraštininkas galėjo atsiųsti renginio organizatoriams po 3 receptus (pagrinindio patiekalo, deserto ir užkandžio), iš kurių komisija atrinko vieną ar kelis, kurie ir buvo gaminami renginio metu. Konkursui siunčiau rabarbarų tartalečių su anyžiais ir keptų paprikų, pomidorų ir cinamono sriubos receptus. Pastarasis ir buvo parinktas konkursui.

Antroji naujiena - šiųmetis renginys vyko ne "Kulinarijos studijoje", kaip įprastai, o Vilniaus dailės akademijoje, kur ruošti ir puošti patiekalus mums padėjo VDA studentės.

DSC_9082ps 
Gaminome šešis patiekalus: užkandžiams - Voras tinkle tinklaraščio autorės Vitos ruoštus morkų suktinukus.

DSC_9101ps DSC_9102ps DSC_9091ps Astos iš Villa Alps raudoną mišrainę kitaip ir mano sriubą. Šioje vietoje reiktų pridurti, kad Astos patiekalas mane tiesiog sužavėjo, o pupelių užtepėlė buvo kažkas absoliučiai fantastiško.

DSC_9133ps

Pagrindiniai patiekalai buvo Viktorijos iš Receptų Medis kiaulienos nugarinės bokšteliai su karamelizuotais burokėliais ir bulvių košė su aguonomis.

DSC_9089ps DSC_9141ps DSC_9137ps

Jolitos iš Surfing the World Cuisine varškės kukuliai su vištiena.

Desertui - Astos iš Villa Alps šakočio, varškės ir braškių desertas.

DSC_9118ps DSC_9159 (2)ps
Kiekvienas recepto autorius gavo komandą, kuri padėtų ruošti patiekalą. Komandas sudarė VDA studentės ir kolegos maisto mylėtojai. Man ruošti sriubą padėto pačios šauniausios pagalbininkės, kurias tik galiu įsivaizduoti. Dėkui Jule, už kantrybę pilstant siurbą į siaurutes taures, šypsenas ir pokalbius. O Inai ačiū, už patiekalo puošimą ir pateikimą.

DSC_9167ps DSC_9168ps

Prisipažinsiu, kad jaudulio buvo visai nemažai. Ypač po iškilmingų įžanginių kalbų, dalyvių prisistatymų ir t.t. Raminausi mintimi, jog mano receptas itin paprastas ir turėtų viskas pavykti. Tačiau! Daržovėms iškepus ir jas sutrynus plakikliu paaiškėjo, jog nėra man taip reikalingo sietelio. Gailiai žiūrėjau į dubeny plaukiojančias pomidorų sėklytes ir jau galvojau, kad tikrai reikės tą sriubą su visomis sėklomis į stiklines pilstyti, bet tuomet, staiga ir netikėtai, geroji moteriškė Laura pakišo kaži kokį super druper kokteilių plaktuvą, kuris akimirksniu mano sriubą su visomis sėklomis malonia ir tišta tyrele pavertė. Puikumėlis, galvojau, dabar jau viskas eisis kaip iš pypkės. Taip ir buvo.

DSC_9113ps DSC_9151ps

Vakaro pabaigoje burtų keliu buvo išrinkti du laimėtojai, kuriems teko "Elektrolux" įsteigti prizai ir paskelbtas geriausias metų tinklaraštis, kuriuo tapo Neringos blogas.

O kai visi ar beveik visi patiekalai buvo išragauti, nutilus pašnekesiams ir išblėsus šypsenoms, vėsų vakarą grįždama namo galvojau, kad iš tiesų JŪS esat patys nuostabiausi žmonės  ir JŪS be proto įkvepiat.

Na ir pabaigai mano sriubos receptas.

Atvėsinta keptų paprikų, pomidorų ir cinamono sriuba

4 porcijoms reikės:

10 prinokusių vidutinio dydžio pomidorų
4 raudonųjų paprikų
1-2 arbatinių šaukštelių cinamono
druskos, juodųjų pipirų
poros šaukštų alyvuogių aliejaus

Gaminame:
Paprikas ir pomidorus supjaustome skiltelėmis, sudedam į dubenį, beriam druskos, pipirų, pilam aliejaus ir išmaišom. Daržoves išdėliojam nat kepimo skardos ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Daržoves ištarukti reikia tada, kai jos bus minkštutės, subliuškusios. Tuomet daržoves sudedam į dubenį ir sutriname plakikliu. Gautą masę pertriname per sietelį, išpilstome į stiklines. Galime patiekti kartu su skrudintos šviesios duonos riekelėmis, įtrintomis bazilikais. Skanaus!  

DSC_9059ps
Posted by Sandra at 22:13
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: renginiai, sriubos

4 comments:

  1. Julė said...

    June 16, 2013 at 2:26 AM

    Ačiū, miela kapitone, už gardžią sriubą, tikrai komandinį darbą ir bais' malonų pasisėdėjimą terasoje :)

  2. Sandra said...

    June 16, 2013 at 6:41 PM

    Ir man, ir man bais smagu buvo :)

  3. Indrė said...

    October 23, 2013 at 9:10 AM

    Šiandien pagaliau gaminsiu :)

  4. Veronica D said...

    March 16, 2025 at 6:23 AM

    Tai buvo puiki idėja ir malonu dalyvauti tokio tipo renginyje.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ▼  June (5)
      • Šparagai su sūriu
      • Trešnių ir cinamono clafoutis
      • Tinklaraštininkų vakaras 2013
      • Obuolių tortas pagal Ottolenghi
      • Naminiai braškiniai ledai
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.