skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Pusryčių kiaušiniai su ožkos sūriu

Monday, March 11, 2013
Scrambled Eggs with Goat Cheese Scrambled Eggs with Goat Cheese
Angliakalbiai turi labai gerą žodį, apibūdinantį tam tikrą kiaušinių būseną - scrambled eggs jie sako, ir tada viskas aišku. Mes gi turim omletą, kuris man dar nuo darželio laikų kelią kuo rimčiausią siaubą, nes visuomet, išgirdusį tą žodį, prisimenu lipnų ir riebų kiaušininį blyną, kuris man tada atrodė esąs sukurtas vaikams kankinti.

Dar turim kiaušinienę, kas mano supratimu yra išplakti, su įvairiais priedais, kaip antai grybai, šoninės gabalėliai ar svogūnai, sumaišyti ir iškepti kiaušiniai. Dar yra paleisti kiaušiniai. Šitaip vadindavau iš lukšto išleistą ir ant įkaitintos keptuvės nutūpusį kiaušinį. Ir visuomet primygtinai prašydavau kaip reikiant iškepti trynį. Ir vėl, darželio laikų siaubas.

O štai scrambled eggs nėra nei viena, nei kita. Nežinau, kaip kitiems, bet man šie žodžiai reiškia švelnius, kreminius, su šlakeliu grietinėlės sumaišytus ir netvarkingai iškeptus kiaušinius.

Bet šis įrašas čia tikrai neatsirado dėl pavadinimų. Šis įrašas čia - dėl tobulo švelniai keptų kiaušinių ir ožkos sūrio derinio. Na ir kodėl gi aš taip pati nesugalvojau? Tuo labiau, kad ir fantastiškasis naminis ožkos sūris sekmadieniais ranka pasiekiamas. Kai nepramiegu. Uždėjus ant dar karštų kiaušinių kelis vėsaus sūrio gabalėlius, jis ima vos vos tirpti. Lengvas sūrio sūrumas tarsi pažadina kiaušinius ir papildo jų skonį. Ir jei tik ant viršaus užbertumėt šviežių čiobrelių... Mm. Tobula.

Pusryčių kiaušiniai su ožkos sūriu

Reikės:

5 kiaušinių

3 šaukštų grietinėlės

poros šaukštų šviežio ožkos sūrio

sviesto kepimui

druskos ir grūstų juodųjų pipirų

Gaminame:
Kiaušinius dubenyje išplakame su grietinėle, druska ir pipirais. Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, dedame gabalėlį sviesto. Pavartom, kad tolygiai pasidengtų keptuvė. Tuomet pilame kiaušinių plakinį.

Kai tik apatinė kiaušinių plakinio dalis ims tvirtėti, mentele švelniai stumiame kiaušinius link keptuvės vidurio. Dar kelis kartus apverčiame. Man patinka, kiaušinius išimti tuomet, kai jie dar nepraradę drėgmės. Perkepusių ir sausų scrambled eggs tikrai nemėgstu.

Kiaušinius padaliname į dvi porcijas, ant viršaus, kol kiaušiniai dar šilti, uždedame kelis gabalėlius ožkos sūrio. Pabarstom šviežiais čiobreliais, jei norim ir turim. Skanaus!

Pagaminta pagal Molly Wizenberg "Gyvenimas, pagamintas namuose" p. 152 // Vaga 2012

DSC_6313ps
Posted by Sandra at 22:09
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, pusryčiams

14 comments:

  1. Viktorija said...

    March 11, 2013 at 11:17 PM

    Labai skaniai aprašei :) Ir kokia lėkštutė graži... Ernestos? :)

  2. Sandra said...

    March 11, 2013 at 11:34 PM

    Aha, Ernestos :) vos tik pamačius supratau, kad man jos tikrai reikia :)

  3. Vita said...

    March 12, 2013 at 10:00 AM

    Kepu plaktus su grietine kiaušinius, kartą pabandžiau be miltų, pieno ir patiko, nuo tada neapsunkinu šio puraus skanėsto ir vadinu jį omletu :) kartais sutaršytu keptuvėj, kartais puraus blyno pavidalu kepu artimiesiems. Plaktu kiaušiniu vadinam, kai nededam nė tos grietinės. O čia su tirpstančiu sūriu ir čiobreliais... mmmm...

  4. Sandra said...

    March 12, 2013 at 1:33 PM

    Vita, su tais pavadinimais, kaip ir šaltibarščių receptu, visi savo turi ir vis savaip vadina, čia ir įdomumas visas :)

    O kiaušiniai šitaip, su ožkos sūriu, man buvo itin gardus atradimas.

  5. Neringa said...

    March 12, 2013 at 4:17 PM

    Žinai, tu taip išreklamavai knygą "Gyvenimas, pagamintas namuose" , kad aš nesusivaldžiau ir nusipirkau ją. Ir labai gerai, kad nesivaldžiau. Ji išties, kaip ir sakei, yra tobula. Įkvepianti ir tokia miela miela. Ir skani baisiausiai : ) Receptai joje, labai paprasti, bet tiesiog puikūs. Aš irgi jau sąrašiuką pasidariau, ką norėčiau iš ten pasigaminti, ir ojoj, jis tikrai netrumpas ! : )
    P.S. Kiaušiniai atrodo fantastiškai. Nuotraukos kaip visada taip pat nuostabios. Ačiū Tau ! : )

  6. Sandra said...

    March 12, 2013 at 4:57 PM

    Welcome to the club! Ne veltui reklamavau, vadinas :) šiaip iš visų savo turimų knygų, iš šios esu išbandžius daugiausia receptų. Galbūt čia kokios bangos sutampa, nežinau net, bet ta knyga mane veža :)

  7. Egle said...

    March 13, 2013 at 8:12 PM

    mano galva, scrambled eggs yra ne kas kita, kaip plakta kiaušinienė.

  8. Vilma said...

    March 14, 2013 at 12:41 PM

    Nuostabios foto!!!!! Net kiaušinienė atrodo stebuklingai!!!! :)

  9. Sandra said...

    March 14, 2013 at 3:55 PM

    Egle, iš esmės, taip ir yra. Juk tie pavadinimai tik žodžių žaismas :)

    Vilma, ačiū labai, man šios nuotraukos taip pat patinka :)

  10. Vilma said...

    March 14, 2013 at 10:41 PM

    Ir dar..čia kažkokia autorinė lėkštė? Labai labai graži ;)

  11. Sandra said...

    March 14, 2013 at 11:04 PM

    Dubenėlį pagamino Ernesta.ceramics :)

    štai nuoroda https://www.facebook.com/Ernestaceramics

  12. Vilma said...

    March 14, 2013 at 11:35 PM

    Geras! Pasirodo, Kaziuke, isiamzinau ju raideles ne nezinodama kieno jos :) Aciu uz nuoroda! ;) Puikus darbai.

  13. Mindaugas said...

    March 17, 2013 at 11:22 PM

    Oi tie pavadinimai.. Jie mus skiria, bet geras skonis, mus vienija :)

  14. Sandra said...

    March 17, 2013 at 11:28 PM

    Va tokį sakinį tai ir ant sienos būtų galima užsirašyt :) visiškai sutinku :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ▼  March (4)
      • Camembert su cinamonu ir riešutais
      • Pusryčių kiaušiniai su ožkos sūriu
      • Mėlynių uogienė su kriaušėmis ir cinamonu
      • Pusryčių bandelės su džiovintomis spanguolėmis
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.