skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Pusryčių bandelės su džiovintomis spanguolėmis

Saturday, March 30, 2013
Meat Lovers Pub Meat Lovers Pub
Tos priešvelykinės atostogos, nors ir labai laukiamos, kiekvienais metais mane truputį išmuša iš vėžių. Būna, rytais žiūriu į lubas ir stengiuosi įspėti, kokia šiandien diena. Nes keista, kai nežadina įkyriai zvimbiantis žadintuvas. Atostogas praleidau sau ir su savimi. Kino salėse, žiūrint daugybę "Kino pavasario" filmų. "Jiro sapnai apie sušį" tikrai yra stebuklingas. Iš nemaistinių sužavėjo "Pabaisos iš laukinių pietų" ir "Alyvmedis".

Vėl ir vėl ragaujant kavas naujose ar jau pamėgtose vietose. Nusprendžiau, kad man vis dėl to skaniausia Vapiano ir...Rene. Pastarąjį kartą apskritai kava ten buvo įstabaus skonio. Taip ir likaus nustebus - ar nepastebėjau anksčiau, ar ji visuomet ten tokia gera būna.

Vaikščiojau po knygynus. Supratau, kad knygas man patinka labiau rinkti kitiems, o ne sau. Ir nors apie laisvesnes valandėles virtuvėje ir daugybę norimų išbandyti receptų svajojau dar prieš atostogas, nepagaminau beveik nieko, ką planavau. Nes spontaniškos vakarienės kartais būna pačios geriausios, o įkvėpti patiekalui gali ir nugirstas pokalbis.

Šios bandelės mano virtuvėje pirmą kartą atsirado saulėtą rytą, kai išgėrusi savo rytinę kavos dozę supratau, kad man jų reikia dabar. Jos man patinka todėl, kad nereikia tešlos kildinti. Ir sunkiai minkyti. Ir todėl, kad į jas galima sudėti viską, ką tik mėgstat. Aš kepiau su džiovintom spanguolėm ir lazdyno riešutais, nes jie gulėjo mano spintelėj. Bet bandeles galima gardinti citrusinių vaisių žievelėmis, mėgstamais riešutais ir džiovintais vaisiais. Anything goes, kaip sakoma.

DSC_6733p DSC_6742ps Pusryčių bandelės su džiovintomis spanguolėmis

Reikės:

450ml miltų

60g minkšto sviesto

2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

kelių žiupsnių druskos

3 šaukštų cukraus

1 kiaušinio

60ml pieno

60ml grietinėlės

saujos šiek tiek pasmulkintų džiovintų spanguolių

saujos kapotų lazdyno riešutų

Gaminame:
Miltus, kepimo miltelius ir druską suberiame į dubenį, sudedame gabalėliais supjaustytą sviestą ir triname miltus su sviestu tarp pirštų, kol pasidarys smulkūs trupiniai. 

Tuomet beriame cukrų, riešutus ir spanguoles, išmaišom.

Pieną, grietinėlę ir kiaušinį išplakame atskirame dubenyje ir užpilame ant tešlos. Suminkome į vieną gumulą. Tešla bus šlapia ir lips prie pirštų, nesijaudinam. 

Kai tik tešla susirutulios į vieną gumulą, išverčiam ant miltuoto paviršiaus ir suformuojam dešrą. Ją padalinam į 8 lygias dalis. Suformuojam apvalias bandeles, dedam jas į kepimo skardą, išklotą popieriumi. 

Į dubenį pilame šiek tiek pieno ir grietinelės, išmaišom ir konditeriniu teptuku aptepam bandeles. Pašaunam į orkaitę ir kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Kai bandelių viršus gražiai pagels, traukiam lauk. Man skaniausios dar šiltos. Skanaus!

Pagaminta pagal Molly Wizenberg "Gyvenimas, pagamintas namuose" // Vaga 2013

DSC_6742ps
Posted by Sandra at 23:20
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: bandelės, be mėsos, pusryčiams, saldūs kepiniai

0 comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ▼  March (4)
      • Camembert su cinamonu ir riešutais
      • Pusryčių kiaušiniai su ožkos sūriu
      • Mėlynių uogienė su kriaušėmis ir cinamonu
      • Pusryčių bandelės su džiovintomis spanguolėmis
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.