skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Camembert su cinamonu ir riešutais

Saturday, March 2, 2013
Camembert with Cinamon and Nuts Camembert with Cinamon and Nuts
Esu didelė prancūziškų sūrių gerbėja. Mėgstamiausi - švelnus ir minkštas brie bei pasterizuoto karvės pieno camembert, mat šis būna ne tokio intensyvaus, švelnesnio skonio. Jau seniai norėjau išmėginti keptų sūrių receptus, bet nerasdavau tokio, kuris mane užkabintų taip, kad norėtųs gaminti čia ir dabar. O va Virtuvės Mitų Griovėjų knygoj esantis kepto sūrio su cinamonu receptas sudomino. Todėl vakar, ant nosies drimbant baltoms snaigėms, nupėdinau į krautuvėlę, išsirinkau sūrį ir mojuodama krepšeliu parbėgau namo. O šįryt bėriau cinamoną, trupinau riešutus, skrudinau duoną. Kabinom dar šiltą traškios duonos riekėmis ir mėgavomės.

Mums patiko labai, kepsim dar ne kartą. Ir tas cinamonas maloniai papildo sūrio švelnumą ir kutena nosį, liepdamas šypsotis tokį šaltą ir saulėtą rytą.

DSC_5997ps Camembert with Cinamon and Nuts Camembert su cinamonu ir riešutais

Reikės:

250g sūrio camembert

saujos lazdyno riešutų

kelių žiupsnelių cinamono

Gaminame:
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Sūrį išvyniojame, nupjauname viršutinę pelėsio plėvelę, dedame sūrį atgal į dėžutę ir pašauname į orkaitę. Kepame apie 15 min, kol sūris suminkštės. 

Tuomet traukiam lauk ir apibarstom cinamonu bei kapotais lazdynų riešutais. 

Patiekiam dar karštą. Skanaus!

Pagaminta pagal A.Ivanauskas, A.Gadžijevas, M.Praškevičius "7 Ingredientai. Draugams" p. 81 // Žurnalų leidybos grupė 2013

Camembert with Cinamon and Nuts
Posted by Sandra at 17:04
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, užkandžiai

2 comments:

  1. Miglė said...

    March 2, 2013 at 6:53 PM

    Atrodo pasakiškai, reiks išbandyt!

  2. Sandra said...

    March 2, 2013 at 8:05 PM

    Migle, ačiū labai! Ir jis tikrai labai skanus ir greitai paruošiamas :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ▼  March (4)
      • Camembert su cinamonu ir riešutais
      • Pusryčių kiaušiniai su ožkos sūriu
      • Mėlynių uogienė su kriaušėmis ir cinamonu
      • Pusryčių bandelės su džiovintomis spanguolėmis
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.