Esu didelė prancūziškų sūrių gerbėja. Mėgstamiausi - švelnus ir minkštas brie bei pasterizuoto karvės pieno camembert, mat šis būna ne tokio intensyvaus, švelnesnio skonio. Jau seniai norėjau išmėginti keptų sūrių receptus, bet nerasdavau tokio, kuris mane užkabintų taip, kad norėtųs gaminti čia ir dabar. O va Virtuvės Mitų Griovėjų knygoj esantis kepto sūrio su cinamonu receptas sudomino. Todėl vakar, ant nosies drimbant baltoms snaigėms, nupėdinau į krautuvėlę, išsirinkau sūrį ir mojuodama krepšeliu parbėgau namo. O šįryt bėriau cinamoną, trupinau riešutus, skrudinau duoną. Kabinom dar šiltą traškios duonos riekėmis ir mėgavomės.
Mums patiko labai, kepsim dar ne kartą. Ir tas cinamonas maloniai papildo sūrio švelnumą ir kutena nosį, liepdamas šypsotis tokį šaltą ir saulėtą rytą.
Mums patiko labai, kepsim dar ne kartą. Ir tas cinamonas maloniai papildo sūrio švelnumą ir kutena nosį, liepdamas šypsotis tokį šaltą ir saulėtą rytą.
Camembert su cinamonu ir riešutais
Reikės:
250g sūrio camembert
saujos lazdyno riešutų
kelių žiupsnelių cinamono
Gaminame:
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Sūrį išvyniojame, nupjauname viršutinę pelėsio plėvelę, dedame sūrį atgal į dėžutę ir pašauname į orkaitę. Kepame apie 15 min, kol sūris suminkštės.
Tuomet traukiam lauk ir apibarstom cinamonu bei kapotais lazdynų riešutais.
Patiekiam dar karštą. Skanaus!
Pagaminta pagal A.Ivanauskas, A.Gadžijevas, M.Praškevičius "7 Ingredientai. Draugams" p. 81 // Žurnalų leidybos grupė 2013
Miglė said...
March 2, 2013 at 6:53 PM
Atrodo pasakiškai, reiks išbandyt!
Sandra said...
March 2, 2013 at 8:05 PM
Migle, ačiū labai! Ir jis tikrai labai skanus ir greitai paruošiamas :)