Pastaruoju metu čia viskas sukosi apie pusryčius, o dabar bus rimtas maistas.
Kai jau maniau, kad neįmanoma iškepti minkšto jautienos kepsnio keptuvėje, ėmė ir pavyko. Vidutinė kepimo temperatūra. 3 min kiekvienai kepsnio pusei. Tiek tereikia.
Receptas prašyte prašosi keptų bulvyčių. Būtų tuomet klasikinis bistro patiekalas. Bet aš bulvių stengiuosi vengti, todėl kepsnį priguldžiau ant žirnelių ir saliero šaknies košės. Ir visai gerai.
Kai jau maniau, kad neįmanoma iškepti minkšto jautienos kepsnio keptuvėje, ėmė ir pavyko. Vidutinė kepimo temperatūra. 3 min kiekvienai kepsnio pusei. Tiek tereikia.
Receptas prašyte prašosi keptų bulvyčių. Būtų tuomet klasikinis bistro patiekalas. Bet aš bulvių stengiuosi vengti, todėl kepsnį priguldžiau ant žirnelių ir saliero šaknies košės. Ir visai gerai.
Pipirinis jautienos kepsnys
Reikės:
400g jautienos nugarinės
gabalėlio sviesto
poros šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežių mėtų
120 ml grietinėlės
60 ml brendžio
Gaminame:
Jautienos nugarinę, jei nesupjaustyta, supjaustome vienodo storio riekelėmis, maždaug 1,5 cm storio. Pabarstome druska, beriame grūstų pipirų ir patapšnojame mėsą, kad prieskoniai įsigertų.
Į keptuvę pilame aliejaus ir dedame gabalėlį sviesto. Įkaitiname ant vidutinės ugnies. Dedame jautienos gabalėlius ir kepame uždengę dangčiu apie 3 min iš abiejų pusių. Iškepusią mėsą išimame iš keptuvės.
Padidiname ugnį ir supilame brendį. Palaukiame, kol nugaruos alkoholis, tuomet supilame grietinėlę ir beriame smulkiai sukapotų šviežių mėtų lapelių. Pamaišome. Verdame, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos. Užpilame ant mėsos ir patiekiame. Skanaus!
Pagaminta pagal Dorie Greenspan "Around My French Table" p.238 // Houghton Mifflin Harcourt 2012
Indrė said...
April 3, 2013 at 6:03 PM
Oh my - kaip skaniai atrodo. Nors imk ir per ekraną smeik šakutę ;)
Sandra said...
April 3, 2013 at 7:55 PM
Cha, gerai čia nuskambėjo :D kepsnys iš tiesų labai gardus ir sultingas :)
Jautienos receptai said...
October 25, 2018 at 1:30 AM
Paprastai ir super skaniai. Žiauriai mėgstu sultingą mėsą!