skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Pipirinis jautienos kepsnys

Wednesday, April 3, 2013
Pepper Steak Pepper Steak
Pastaruoju metu čia viskas sukosi apie pusryčius, o dabar bus rimtas maistas.

Kai jau maniau, kad neįmanoma iškepti minkšto jautienos kepsnio keptuvėje, ėmė ir pavyko. Vidutinė kepimo temperatūra. 3 min kiekvienai kepsnio pusei. Tiek tereikia.

Receptas prašyte prašosi keptų bulvyčių. Būtų tuomet klasikinis bistro patiekalas. Bet aš bulvių stengiuosi vengti, todėl kepsnį priguldžiau ant žirnelių ir saliero šaknies košės. Ir visai gerai.

Untitled Pepper Steak
Pipirinis jautienos kepsnys

Reikės:

400g jautienos nugarinės

gabalėlio sviesto

poros šaukštų alyvuogių aliejaus

druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

šviežių mėtų

120 ml grietinėlės

60 ml brendžio

Gaminame:
Jautienos nugarinę, jei nesupjaustyta, supjaustome vienodo storio riekelėmis, maždaug 1,5 cm storio. Pabarstome druska, beriame grūstų pipirų ir patapšnojame mėsą, kad prieskoniai įsigertų. 

Į keptuvę pilame aliejaus ir dedame gabalėlį sviesto. Įkaitiname ant vidutinės ugnies. Dedame jautienos gabalėlius ir kepame uždengę dangčiu apie 3 min iš abiejų pusių. Iškepusią mėsą išimame iš keptuvės.

Padidiname ugnį ir supilame brendį. Palaukiame, kol nugaruos alkoholis, tuomet supilame grietinėlę ir beriame smulkiai sukapotų šviežių mėtų lapelių. Pamaišome. Verdame, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos. Užpilame ant mėsos ir patiekiame. Skanaus!

Pagaminta pagal Dorie Greenspan "Around My French Table" p.238 // Houghton Mifflin Harcourt 2012

Pepper Steak
Posted by Sandra at 17:20
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: antri patiekalai, mėsos patiekalai

3 comments:

  1. Indrė said...

    April 3, 2013 at 6:03 PM

    Oh my - kaip skaniai atrodo. Nors imk ir per ekraną smeik šakutę ;)

  2. Sandra said...

    April 3, 2013 at 7:55 PM

    Cha, gerai čia nuskambėjo :D kepsnys iš tiesų labai gardus ir sultingas :)

  3. Jautienos receptai said...

    October 25, 2018 at 1:30 AM

    Paprastai ir super skaniai. Žiauriai mėgstu sultingą mėsą!

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ▼  April (3)
      • Pipirinis jautienos kepsnys
      • Neregėtas negirdėtas Sarkozy
      • Vištiena su paprikomis en papillote
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.