skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Moliūgo sriuba su česnaku

Monday, September 24, 2012
Untitled Pumpkin Soup with Garlic
Šį rudenį mūsų namuose nutiko keistas dalykas - pradėjom valgyt moliūgus. Nežinau, kur aš buvau, kad pražiopsojau praėjusio rudens moliūgų sezoną... 

O ši sriuba yra tokia paprasta, kad mane gerokai nustebino jos skonis. Česnakas ir moliūgai - viskas ko reikia. Tik šių dviejų ingredientų. Bet skonis! 

Geriausia, žinoma, būtų savo daržo moliūgas, bet jei tokio neturim, geriau jau eit į turgų, nes parduodami ten ir dar šiuo metu - tai nieko panašaus į tuos plastmasinius ir beskonius parduotuvinius. Rinkitės jau prapjautą arba dar geriau, paprašykite atpjauti - taip matysite ir spalvą, ir tekstūrą. Prinokęs moliūgas turėtų būti ryškiai geltonas ar net šiek tiek oranžinis. Žinoma, yra galybė moliūgo rūšių, todėl ir spalva ne visų bus vienoda prinokus. Jei vis dėlto nepavyko nusipirkti prinokusio, moliūgą galima kelias dienas palaikyti namuose, kol prinoks.

Žalio moliūgo skonis tikrai nieko gera nežada ir yra panašus į kietos plaušinės, tačiau iškepus ar patroškinus nutinka neįtikėtini dalykai - moliūgas tampa minkštas, švelnus ir atsiskleidžia lengvas saldumas. Išties, rudens atradimas nr.1. Ir niekad negalvojau, kad česnakas gali suteikti tokį įdomų, gerai, bet ne įkyriai juntamą skonį. Dar šiek tiek nosį kutenančio muskato riešuto.... Man, t.y. mums, patiko labai.

Pumpkin Soup with Garlic Prague
Moliūgo sriubai su česnaku reikės:

1 kg moliūgo

5 česnako skiltelių

1 svogūno

vištienos arba daržovių sultinio

alyvuogių aliejaus

druskos ir grūstų juodųjų pipirų

šviežiai tarkuoto muskato riešuto

Gaminame:
Moliūgą supjaustome skiltelėmis, išskobiame itin purią vidurinę dalį su sėklomis, tuomet nulupame žievelę ir supjaustome maždaug 2cm dydžio kubeliais.

Pilame šiek tiek aliejaus į puodą, kai jis įkais, subersime smulkiai supjaustytus česnakus ir svogūną. Pamaišome ir pakaitiname ant vidutinės ugnies, kol česnakas ir svogūnas pabals. Tuomet suberiame moliūgo kubelius ir užpilame sultinio tiek, kad apsemtų visą moliūgą. Sriubą užverdame, tuomet sumažiname ugnį ir paliekame virti ant vidutinės ugnies, kol moliūgo kubeliai suminkštės (apie 10-15 min).

Kai moliūgas suminkštės, išjungiame ugnį ir sriubą sutriname plaktuvu iki vientisos masės. Įpilame dar sultinio, jei norisi skystesnės. Beriame druskos, pipirų ir įtarkuojame šiek tiek muskato riešuto, dar kartą sutriname plaktuvu. Uždengiame dangtį ir leidžiame sriubai pastovėti maždaug 10 min, kad atsiskleistų visi skoniai. Skanaus!

Pagaminta pagal What Katie Ate
Posted by Sandra at 00:20
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, sriubos

1 comments:

  1. Sriubos said...

    October 25, 2018 at 1:32 AM

    Visos sriubos su moliūgu yra dieviškos, patiko. :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ▼  September (5)
      • Vilniaus Dienos 2012 arba Mokomės Pažinti Alų
      • Vištienos užtepėlė
      • Fettuccine su vištienos ir rūkytos paprikos padažu
      • Trapios tešlos pyragas su namine uogiene
      • Moliūgo sriuba su česnaku
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.