Negaliu iki galo paaiškinti, kaip čia atsidūrė šitas proziškas receptas. Turiu raudonais lapeliais apsiklijavus penkis, kuriuos turėjau pagaminti anksčiau. Tikrai! O čia dabar rodau makaronus... Bet iš kitos pusės, jei man labai patinka, kodėl turėčiau nesidalinti?
Taip, pasta yra mano comfort food. Visiškai. Kai šalta ar liūdna, kai norisi ko nors sotaus. Ir šis receptas man visuomet primins tą vasarišką vakarą, kai saulė pasiutusiai spigino į langus ir mes tingėjom gamintis kažką sudėtingesnio. Kai besišypsodami kirtom savo porcijas, o makaronai lėkštėse atrodė raudoni. Ne dėl rūkytos paprikos. O todėl, kad saulė vakarais visuomet beprotiškai spigina į langus...
Makaronams su vištienos ir rūkytos paprikos padažu reikės:
2 didelėms porcijoms
250g šviežių makaronų fettuccine arba bet kokios jūsų mėgstamos rūšies
150-200g vištos krūtinėlės
2 česnako skiltelių
100 ml 35proc. riebumo grietinėlės
2 arbatinių šaukštelių rūkytos paprikos
aliejaus kepimui
šviežių čiobrelių
druskos ir grūstų juodųjų pipirų
Gaminame:
Makaronus užkaičiame virti pagal gamintojo instrukcijas pasūdytame vandenyje. Kol verda makaronai, pasiruošiame padažą.
Česnako skilteles nulupame ir smulkiai sukapojame, vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais. Užkaičiame keptuvę, kai aliejus įkais, suberiame česnakus. Leidžiame šiek tiek pakepti, tuomet suberiame vištieną. Vis pamaišydami apkepam taip, kad gabalėliai apskrustų tolygiai. Tuomet supilame grietinėlę, suberiame rūkytą papriką, druskos ir pipirų, gerai išmaišom ir paliekam paburbuliuoti.
Makaronus nukošiame ir dedam į keptuvę su padažu. Išjungiam ugnį ir atsargiai išmaišom, kad makaronai tolygiai apsiveltų padažu. Tuomet paragaujam ir beriam dar prieskonių, jei reikia. Tada padalinam keptuvės turinį į dvi lėkštes ir prieš patiekdami užbarstom šviežių čiobrelių. Skanaus!
Maisto Diletantė said...
September 13, 2012 at 12:59 PM
Ah nu ir vėl tobulas receptas man, tobuliausias :)aš irgi labai makaroninė :)
Sandra said...
September 13, 2012 at 1:31 PM
Tikrai, makaronai žiauriai fainas dalykas yra :) beje, ar kepei šokoladinius blynelius, kaip sekės :) ?
Maisto Diletantė said...
September 13, 2012 at 4:50 PM
Prisipažinsiu - nekepiau, buvo toks lėkimas, kad savaitgaliais pusryčiai būdavo tikrai ne lėti ir ne ilgi :) Bet receptas tvirtai kabo ant šaldytuvo ir bus išbandytas :)
Sandra said...
September 13, 2012 at 4:56 PM
Aš čia šiaip "domaujuos", jokio spaudimo :)
Unknown said...
September 13, 2012 at 9:14 PM
ūūū... rūkyta paprika su vištiena tobuliau nebūna :) ir dar su makaronais :)
Sandra said...
September 13, 2012 at 9:41 PM
Aha, geras čia dalykas. Tiksliau, trys geri dalykai viename :)
Rima said...
September 13, 2012 at 9:47 PM
Mergaitės, kur perkat rūkytą papriką? Niekur nerandu...hm....
Sandra said...
September 13, 2012 at 9:52 PM
Aš perku Marks & Spencer, bet kiek pastebėjau, ten ne visuomet jos būna :(
Aušra said...
September 13, 2012 at 10:04 PM
Labai labai!!! mokausi as is tokiu irasu (ir nuotrauku);
Sandra said...
September 13, 2012 at 10:31 PM
Man malonu žinoma, bet aš pati užsispyrusiai galvoju, kad nieko gero iš mano fotkių nėr :)
Maisto Diletantė said...
September 14, 2012 at 12:11 PM
Sandra, tai tu užsispyrusiai galvok atvirkščiai, nes tavo foto puikios :)
Sandra said...
September 14, 2012 at 1:49 PM
Va šitaip tai yra labai labai sunku galvot, ypač kai pasižiūri į žmonių, kurie tikrai MOKA fotkint, įrašus, ir tada taip...ak :) anyway, fotografuot man labai patinka, nesvarbu, kad kartais ir neišeina taip, kaip noriu :)
La confiture de framboises | Domantė said...
September 16, 2012 at 10:43 AM
hmmmmzzz, šis receptas tikrai bus išbandytas, nes aš irgi iš tų, kurie labai makaroniniai :D
Sandra said...
September 16, 2012 at 12:43 PM
Lauksiu atsiliepimų! :)