Na taip, galima labai liūdėti ir su nosinaite rankoje stovint prie lango verksmingai atsisveikinti su vasara. Arba galima pasivaikšioti po senamiestį, kuris dabar kur kas ramesnis ir tykesnis, laisvadienį aplankyti kokią pilį, o grįžus namo išsikepti šitų sausainių. O jie yra geri. Visų pirma todėl, kad tereikia 5 ingredientų, antra - paruošimui ir kepimui sugaišite vos 25 min ir trečia - skanu! Jau kepiau kokius keturis kartus. Ir bus dar.
p.s. nuotrauka apačioje tokia, nes negyvai užsisvajojau apie Paryžių. Anądien betikrindama kelionių agentūrų puslapius radau bilietus į Oslą už 18 litų. Pirmyn ir atgal. Už 18 litų. Iki tol mano mažiausios kainos rekordas buvo 40 lt į Berlyną. Bet į Paryžių tokių nėr. Tai va, kad nebūtų taip liūdna keliu foto iš Rygos ir klausausi dainos apie pain au chocolat.
p.s. nuotrauka apačioje tokia, nes negyvai užsisvajojau apie Paryžių. Anądien betikrindama kelionių agentūrų puslapius radau bilietus į Oslą už 18 litų. Pirmyn ir atgal. Už 18 litų. Iki tol mano mažiausios kainos rekordas buvo 40 lt į Berlyną. Bet į Paryžių tokių nėr. Tai va, kad nebūtų taip liūdna keliu foto iš Rygos ir klausausi dainos apie pain au chocolat.
Riešutų sviesto sausainiams reikės:
8 šaukštų miltų
2 šaukštų riešutų sviesto, rekomenduoju riešutų sviestą su riešutų gabaliukais (crunchy peanut butter), bet taip pats tiks ir paprastas
2 šaukštų cukraus
1 kiaušinio
50g sviesto
Gaminame:
Sviestą, jei ką tik ištrauktas iš šaldytuvo, siunčiam 30 sekundžių į mikrobangų krosnelę. Kai suminkštės, traukiam lauk ir mušam kiaušinį, beriam cukrų, dedam riešutų sviestą ir mikseriu išplakam iki vientisos masės. Tuomet suberiam miltus ir gerai išmaišom.
Rankomis iš tešlos formuojame nedidelius kamuolėlius, kuriuos sutupdom ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Rutuliukus šiek tiek paspaudžiam šakute ir šaunam į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepam apie 20 min, sausainukai turi šiek tiek parusti. Tuomet traukiam lauk, atvėsinam ir ragaujam. Skanaus!
Pagaminta pagal Žiupsnelis Druskos
Marta said...
August 15, 2012 at 8:06 PM
Turi gerą akį nuotraukoms ;) o kokį fotoaparatą turi?
Sandra said...
August 15, 2012 at 10:19 PM
Ačiū Marta, nors dar labai labai reikia man savo akį tobulinti :) fotografuoju su nikon 3100 fotoaparatu, dažniausiai su 50mm f/1,8 objektyvu, bet naudoju ir "kitinį" 18-55mm objektyvą.
Aušra said...
August 16, 2012 at 6:24 PM
Labai grazu ir labai skanu!
Sandra said...
August 16, 2012 at 6:31 PM
Smagu girdėt, Aušra :)
Karolina said...
August 17, 2012 at 12:30 AM
Prisimenau ir aš šiuos dariau :) Toks mini kiekis išeina :) Dviems kaip tik :)
Sandra said...
August 17, 2012 at 1:06 AM
Kad mini kiekis tai tikrai, bet mums kažkaip vis tiek nepavyksta visų įveikti :)