skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Bazilikų paplotėliai

Friday, August 24, 2012
Pesto Pesto Cookies
Sekmadieniais mes kartais (sakau "kartais", nes kartais pramiegam) nužingsniuojam į Sūrių turgų. Perkam vaistažolių arbatoms, o praeitą savaitgalį dar gavom ir bruknių nusipirkti. Ir žinoma, ožkos sūrio. Skonis nuostabus. O kai dar žinai, kad rankų darbo... Iš pradžių sūrį skanavom vieną, bet paskui pagalvojau, kad jam draugijos reikia. Todėl praleidau kelias dienas versdama savo kulinarines knygas ir ieškodama "ko nors prie ožkos sūrio". Šį kartą man pagelbėjo "Skonio žinynas", pateikęs paplotėlių su Pesto padažu receptą. 

Šituose sausainėliuose man labai patiko tešla. Kočiojasi lengvai, nelepi, o paplotėliai pavyko traškūs ir tokie net susisluoksniavę viduje. Vienintelis dalykas, kurį kitą kartą daryčiau kitaip - tešlą iškočiočiau ploniau. Nors knyga rekomendavo tešlą kočioti iki 1,5 cm storio, man norėtųsi plonesnės. Tai va, tik tiek. Aha, ir dar pusę miltų pakeičiau viso grūdo miltais. Matyt, man tokia fazė dabar - viską kept su tais miltais. Bet labai gerai čia tiko, suteikė paplotėliams įdomios tekstūros. Jei ragausit su kitokiu sūriu, rekomenduoju rinktis tokį, kuriame mažiau druskos, nes paplotėliai jau savaime gana sūrūs.

sprinkling Pesto Cookies with goat cheese on top
Bazilikų paplotėliams reikės:

4 šaukštų Pesto padažo

220g kvietinių viso grūdo miltų

150g kvietinių miltų

2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

125ml šalto pieno

75g šalto 82proc. sviesto

Gaminame:
Miltus ir kepimo miltelius supilame į dubenį, išmaišom. Šaltą sviestą sutarkuojam arba sugnaibom gabalėliais, suberiam į dubenį su miltais ir pirštais išminkom taip, kad išeitų trupiniai.

Tuomet supilame šaltą pieną, išmaišom. Sudedame Pesto padažą, išmaišom. Tešlą išverčiame ant miltuoto paviršiaus ir minkom, kol taps vientisa. Tuomet pasimiltuojam kočėlą ir kočiojam maždaug 1cm storio lakštą. 

Sausainių formelėmis arba tiesiog nedidele stikline išspaudžiame apskritimus, dedam juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame apie 12-15 min (priklausomai nuo to, kokio storio sausainiai) 220 laipsnių temperatūroje.

Kai sausainiai šiek tiek paruduos, traukiam lauk ir paliekam atvėsti. Tuomet užtepam ožkos sūrio ir ragaujam. Skanaus!

Pagaminta pagal N.Segnit "Skonio Žinynas" p. 215 // Vaga 2011

Pesto Cookies with goat cheese on top Pesto Cookies with Goat Cheese on top
Posted by Sandra at 19:30
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, užkandžiai

2 comments:

  1. Indrė said...

    August 24, 2012 at 10:44 PM

    Kokie dailūs, tarsi sausainiukai :)

  2. Sandra said...

    August 24, 2012 at 10:58 PM

    dėkui, gražūs nes tešla labai paklusni - nebėga į šonus, nelimpa :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ▼  August (6)
      • Šokoladiniai blyneliai
      • Mieste raudonais stogais
      • Kava su gvazdikėlių aromatu
      • Riešutų sviesto sausainiai
      • Bazilikų paplotėliai
      • Žiedinio kopūsto sriuba
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.