skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Riešutų sviesto sausainiai

Wednesday, August 15, 2012
Mint Vinetu Peanut butter cookies
Na taip, galima labai liūdėti ir su nosinaite rankoje stovint prie lango verksmingai atsisveikinti su vasara. Arba galima pasivaikšioti po senamiestį, kuris dabar kur kas ramesnis ir tykesnis, laisvadienį aplankyti kokią pilį, o grįžus namo išsikepti šitų sausainių. O jie yra geri. Visų pirma todėl, kad tereikia 5 ingredientų, antra - paruošimui ir kepimui sugaišite vos 25 min ir trečia - skanu! Jau kepiau kokius keturis kartus. Ir bus dar.

p.s. nuotrauka apačioje tokia, nes negyvai užsisvajojau apie Paryžių. Anądien betikrindama kelionių agentūrų puslapius radau bilietus į Oslą už 18 litų. Pirmyn ir atgal. Už 18 litų. Iki tol mano mažiausios kainos rekordas buvo 40 lt į Berlyną. Bet į Paryžių tokių nėr. Tai va, kad nebūtų taip liūdna keliu foto iš Rygos ir klausausi dainos apie pain au chocolat.

Peanut butter cookies Mint Vinetu
Riešutų sviesto sausainiams reikės:

8 šaukštų miltų

2 šaukštų riešutų sviesto, rekomenduoju riešutų sviestą su riešutų gabaliukais (crunchy peanut butter), bet taip pats tiks ir paprastas

2 šaukštų cukraus

1 kiaušinio

50g sviesto

Gaminame:
Sviestą, jei ką tik ištrauktas iš šaldytuvo, siunčiam 30 sekundžių į mikrobangų krosnelę. Kai suminkštės, traukiam lauk ir mušam kiaušinį, beriam cukrų, dedam riešutų sviestą ir mikseriu išplakam iki vientisos masės. Tuomet suberiam miltus ir gerai išmaišom. 

Rankomis iš tešlos formuojame nedidelius kamuolėlius, kuriuos sutupdom ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Rutuliukus šiek tiek paspaudžiam šakute ir šaunam į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepam apie 20 min, sausainukai turi šiek tiek parusti. Tuomet traukiam lauk, atvėsinam ir ragaujam. Skanaus!

Pagaminta pagal Žiupsnelis Druskos

Posted by Sandra at 15:39
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: saldūs kepiniai, sausainiai

6 comments:

  1. Marta said...

    August 15, 2012 at 8:06 PM

    Turi gerą akį nuotraukoms ;) o kokį fotoaparatą turi?

  2. Sandra said...

    August 15, 2012 at 10:19 PM

    Ačiū Marta, nors dar labai labai reikia man savo akį tobulinti :) fotografuoju su nikon 3100 fotoaparatu, dažniausiai su 50mm f/1,8 objektyvu, bet naudoju ir "kitinį" 18-55mm objektyvą.

  3. Aušra said...

    August 16, 2012 at 6:24 PM

    Labai grazu ir labai skanu!

  4. Sandra said...

    August 16, 2012 at 6:31 PM

    Smagu girdėt, Aušra :)

  5. Karolina said...

    August 17, 2012 at 12:30 AM

    Prisimenau ir aš šiuos dariau :) Toks mini kiekis išeina :) Dviems kaip tik :)

  6. Sandra said...

    August 17, 2012 at 1:06 AM

    Kad mini kiekis tai tikrai, bet mums kažkaip vis tiek nepavyksta visų įveikti :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ▼  August (6)
      • Šokoladiniai blyneliai
      • Mieste raudonais stogais
      • Kava su gvazdikėlių aromatu
      • Riešutų sviesto sausainiai
      • Bazilikų paplotėliai
      • Žiedinio kopūsto sriuba
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.