...gyvenimas - šokoladinių saldainių rinkinys. /.../ Būna tokios šokoladinių saldainių dėžutės; vienus saldainius iš jų mėgsti, kitus - ne. Taigi, suvalgai tuos, kuriuos mėgsti, ir galiausiai lieka tik tie, kurių tau nesinori. Kai tik mane ištinka kas nors skausminga, visada apie tai pagalvoju. Nagi, tereikia suvalgyti tuos neskaniuosius saldainius, ir vėl viskas bus gerai. Gyvenimas - šokoladinių saldainių rinkinys. /.../
H.Murakami "Norvegų giria"
Viršuje - labai patikusi ištrauka iš neseniai skaitytos knygos. Kai pagalvoji, juk visiškai taip ir yra. Tik mano saldainių rinkinyje dabar vien tik aplieti pienišku šokoladu, su lazdyno riešutais viduje. Mėgstamiausi.
Kalbant apie šį patiekalą - du žodžiai: man patiko! Tikrai gardu (nors ir patingėjau labai ieškoti rūkytos raudonosios paprikos miltelių, todėl supyliau paprastus. Išvada - vis tiek pasiutusiai skanu) ir greitai paruošiama (kaži kaip netyčiom ir neplanuotai gavosi, kad palikau vištieną marinuotis 2 paras, bet tikrai nebūtina būti tokiems ekstremaliems, pakaks ir paros). Patiekalas oficialiai įrašomas į mėgstamiausiųjų sąrašą.
Pasukose marinuotai gruzdintai vištienai reikės:
pagaminta pagal Smitten Kitchenapie 700g vištienos kulšelių
2 stiklinių pasukų
5 česnako skiltelių
1 šaukšto druskos
1 šaukšto cukraus
2 arbatinių šaukštelių paprikos miltelių, labai tiks ir rūkyta paprika
Gaminame:
Į dubenį supilame pasukas, nuskustas ir susmulkintas česnako skilteles, paprikos miltelius, druską ir cukrų, viską gerai išmaišome. Vištienos kulšeles pamerkiame į dubenį su marinatu taip, kad visos būtų apsemtos. Dubenį uždengiame ir pastatome į šaldytuvą. Recepto autorė rekomenduoja marinuoti vištieną 24-48 val, nors galima ir trumpiau.
Kai jau nuspręsime, kad marinuotis vištienai pakaks, traukiame dubenį iš šaldytuvo. Į kepimo indą sudedame vištos kulšeles ir pašauname į orkaitę. Kepsime 220 laipsnių temperatūroje apie 30min. Baigta, skanaus!
Indrė said...
April 9, 2012 at 5:18 PM
Atrodo fantastiškai!
Sandra said...
April 9, 2012 at 5:25 PM
Dėkui Indre, ne tik vaizdas geras - skonis irgi :)
Maisto Diletantė said...
April 10, 2012 at 12:20 PM
Su atėjusiu pavasariu, nors pas tave bloge jau seniai pavasariu kvepia :)
Būtinai siūlau nusipirkti rūkytos paprikos miltelių, nerealiai man visur tinka :) dabartinis topas orkaitėje keptos bulvytės fri pabarstytos rūkyta paprika ir valgomos su tzadziki padažu :)
P.S. vištiena atrodo pasakiškai :)
Sandra said...
April 10, 2012 at 1:15 PM
Numanau, kad turėtų baisiai skanu būt su ta rūkyta, tik kur jos gaut gal galėtum išduoti :) ? Šiaip labai intensyviai dar ir neieškojau, buvau į marks & spencer užbėgus, ten nebuvo, tai kažkaip toliau ir nesiknisau po kitų lentynas... :)
Maisto Diletantė said...
April 10, 2012 at 2:16 PM
Šiaip aš pirkau Kaune turgely, prieskonių parduotuvėlėje. Pardavėja sakė, kad yra tikra rūkyta paprika (kainuoja dvigubai brangiau) ir paprika kur tiesiog įdėtas dūmo kvapas. Tai va pirkau pabandyti tos brangesnės - nenusivyliau :)
Sandra said...
April 10, 2012 at 2:24 PM
Supratau, leisiuos į paieškas :)
Neringa said...
April 17, 2012 at 12:33 PM
mmm... kaip gundanciai atrodo! puikios nuotraukos!
Sandra said...
April 17, 2012 at 1:16 PM
Ačiū Neringa, labai malonu, kad patinka :)