skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Pasukose marinuota gruzdinta vištiena

Monday, April 9, 2012
...gyvenimas - šokoladinių saldainių rinkinys. /.../ Būna tokios šokoladinių saldainių dėžutės; vienus saldainius iš jų mėgsti, kitus - ne. Taigi, suvalgai tuos, kuriuos mėgsti, ir galiausiai lieka tik tie, kurių tau nesinori. Kai tik mane ištinka kas nors skausminga, visada apie tai pagalvoju. Nagi, tereikia suvalgyti tuos neskaniuosius saldainius, ir vėl viskas bus gerai. Gyvenimas - šokoladinių saldainių rinkinys. /.../
H.Murakami "Norvegų giria"

Viršuje - labai patikusi ištrauka iš neseniai skaitytos knygos. Kai pagalvoji, juk visiškai taip ir yra. Tik mano saldainių rinkinyje dabar vien tik aplieti pienišku šokoladu, su lazdyno riešutais viduje. Mėgstamiausi.

Kalbant apie šį patiekalą - du žodžiai: man patiko! Tikrai gardu (nors ir patingėjau labai ieškoti rūkytos raudonosios paprikos miltelių, todėl supyliau paprastus. Išvada - vis tiek pasiutusiai skanu) ir greitai paruošiama (kaži kaip netyčiom ir neplanuotai gavosi, kad palikau vištieną marinuotis 2 paras, bet tikrai nebūtina būti tokiems ekstremaliems, pakaks ir paros). Patiekalas oficialiai įrašomas į mėgstamiausiųjų sąrašą.



Pasukose marinuotai gruzdintai vištienai reikės:
pagaminta pagal Smitten Kitchen

apie 700g vištienos kulšelių

2 stiklinių pasukų

5 česnako skiltelių

1 šaukšto druskos

1 šaukšto cukraus

2 arbatinių šaukštelių paprikos miltelių, labai tiks ir rūkyta paprika

Gaminame:
Į dubenį supilame pasukas, nuskustas ir susmulkintas česnako skilteles, paprikos miltelius, druską ir cukrų, viską gerai išmaišome. Vištienos kulšeles pamerkiame į dubenį su marinatu taip, kad visos būtų apsemtos. Dubenį uždengiame ir pastatome į šaldytuvą. Recepto autorė rekomenduoja marinuoti vištieną 24-48 val, nors galima ir trumpiau. 

Kai jau nuspręsime, kad marinuotis vištienai pakaks, traukiame dubenį iš šaldytuvo. Į kepimo indą sudedame vištos kulšeles ir pašauname į orkaitę. Kepsime 220 laipsnių temperatūroje apie 30min. Baigta, skanaus!

Posted by Sandra at 16:58
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: antri patiekalai, mėsos patiekalai, paukštienos patiekalai

8 comments:

  1. Indrė said...

    April 9, 2012 at 5:18 PM

    Atrodo fantastiškai!

  2. Sandra said...

    April 9, 2012 at 5:25 PM

    Dėkui Indre, ne tik vaizdas geras - skonis irgi :)

  3. Maisto Diletantė said...

    April 10, 2012 at 12:20 PM

    Su atėjusiu pavasariu, nors pas tave bloge jau seniai pavasariu kvepia :)

    Būtinai siūlau nusipirkti rūkytos paprikos miltelių, nerealiai man visur tinka :) dabartinis topas orkaitėje keptos bulvytės fri pabarstytos rūkyta paprika ir valgomos su tzadziki padažu :)

    P.S. vištiena atrodo pasakiškai :)

  4. Sandra said...

    April 10, 2012 at 1:15 PM

    Numanau, kad turėtų baisiai skanu būt su ta rūkyta, tik kur jos gaut gal galėtum išduoti :) ? Šiaip labai intensyviai dar ir neieškojau, buvau į marks & spencer užbėgus, ten nebuvo, tai kažkaip toliau ir nesiknisau po kitų lentynas... :)

  5. Maisto Diletantė said...

    April 10, 2012 at 2:16 PM

    Šiaip aš pirkau Kaune turgely, prieskonių parduotuvėlėje. Pardavėja sakė, kad yra tikra rūkyta paprika (kainuoja dvigubai brangiau) ir paprika kur tiesiog įdėtas dūmo kvapas. Tai va pirkau pabandyti tos brangesnės - nenusivyliau :)

  6. Sandra said...

    April 10, 2012 at 2:24 PM

    Supratau, leisiuos į paieškas :)

  7. Neringa said...

    April 17, 2012 at 12:33 PM

    mmm... kaip gundanciai atrodo! puikios nuotraukos!

  8. Sandra said...

    April 17, 2012 at 1:16 PM

    Ačiū Neringa, labai malonu, kad patinka :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ▼  April (8)
      • Sveikuoliški atostogų pusryčiai
      • C'est magnifique!
      • Pasukose marinuota gruzdinta vištiena
      • Naminė latte kava
      • Obuolių keksiukai su avietėmis
      • Citrinų sultyse marinuota vištiena ir žiedinio kop...
      • Viduržemio jūros salotos
      • Odė sultims
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.