Aš visai kartais norėčiau, kad maistas turėtų kitokį fizinį būvį. Nes dabar, kol turiu laiko ir orai subjurę, parbėgusi namo vis ką nors kepu. Ir kaip būtų puiku, jei būtų galima prikepti keksiukų, sudėti juos gražiai į lentyną ir palaikyti ten, kol prireiks. O tada skanauti visiškai šviežutėlius. Mano rodos, būtų puiku. Arba nuo perskaitytų knygų jau visiškai susisuko galva.
O keksiukai šitie man labai patiko - neriebūs, su rudu cukrum, obuoliais...Sakyčiau net sveikuoliški. Avietes galima pakeisti po ranka turimomis rūgštesnėmis uogomis. O tada susidėti į pintinę ir keliauti į gamtą arba skanauti šviesų savaitgalio rytmetį...
Obuolių keksiukams su avietėmis reikės:
pagaminta pagal BBC Good Food
200g miltų
4 šaukštų rudojo cukraus
125g natūralaus jogurto
6 šaukštų aliejaus
2 obuolių
3 šaukštų avižinių dribsnių
2 kiaušinių
pusės arbatinio šaukštelio cinamono
1 arbatinio šaukštelio maistinės sodos
aviečių
Gaminame:
Obuolius nuskutame ir sutarkuojame per burokinę tarką. Tarkius paspaudžiame tarp delnų, kad nubėgtų šiek tiek sulčių ir sutarkuoti obuoliai nebūtų tokie šlapi. Tuomet dedame į dubenį. Ten pat mušame kiaušinius, pilame aliejų, jogurtą, beriame sodą ir viską išmaišome.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, cinamoną, cukrų ir avižinius dribsnius. Šlapius produktus pilame į sausų produktų dubenį ir viską išmaišome. Avietes nuplauname, išimame kepurėles.
Keksiukų kepimo skardą išklojame keksiukų popierėliais*, dedame šaukštą tešlos, tuomet įspaudžiame kelias uogas ir dar tešlos ant viršaus. Viršų pabarstome avižiniais dribsniais. Šauname į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30min kol viršus parus. Traukiame, atvėsiname ir ragaujam!
*man keksiukai prikibo prie popierėlių, todėl rekomenduoju prieš dedant tešlą į kiekvieną popierėlį įlašinti lašą aliejaus. Bet tik lašą, nes kitaip popierėliai persigers aliejumi ir nieko gero nebus. Arba dar galima į skardą įkloti ne keksiukams skirtus popierėlius, bet išlankstyti formeles iš kepimo popieriaus.
Indrė said...
April 17, 2012 at 6:17 PM
Man kimba su skytoka tešla - ji matyt per daug į popierių įsigeria.
Sandra said...
April 17, 2012 at 8:39 PM
Aha, gali būti. Aš šituos bandžiau ir su kepimo popierium, tai tada nelimpa.
Jurgita said...
April 17, 2012 at 9:57 PM
Dailūs. Ir su avietėm... Šiandien pyragą su jų uogiene kepiau - tiesiog avietinės fėjos maisto bloguos siaučia :)
Sandra said...
April 17, 2012 at 10:03 PM
Gerai čia pasakei "avietinės fėjos siaučia" :) o va man aviečių uogienė - ne uogienė. Prieš uogas tai nieko neturiu, bet uogienė ta jų...nuo vaikystės nevalgau :)
Juliana said...
April 25, 2012 at 7:27 PM
Sandra, kaip galima nemėgti aviečių uogienės?? :D (joke)
Keksiukai labai dailūs, nuotraukos irgi. Labai gražiai atrodo avižiniai dribsniai ant kepurėlių :)
Sandra said...
April 25, 2012 at 7:51 PM
Žinau, žinau, daug kas gūžčioja pečiais, kai prasitariu apie nemeilę aviečių uogienei :) bet man ji labai keistos tekstūros ir dar tie grūdeliai... žodžiu, tikrai nėra mėgstamiausių sąraše :)