skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Obuolių keksiukai su avietėmis

Tuesday, April 17, 2012
DSC_2707 DSC_2643























Aš visai kartais norėčiau, kad maistas turėtų kitokį fizinį būvį. Nes dabar, kol turiu laiko ir orai subjurę, parbėgusi namo vis ką nors kepu. Ir kaip būtų puiku, jei būtų galima prikepti keksiukų, sudėti juos gražiai į lentyną ir palaikyti ten, kol prireiks. O tada skanauti visiškai šviežutėlius. Mano rodos, būtų puiku. Arba nuo perskaitytų knygų jau visiškai susisuko galva.

O keksiukai šitie man labai patiko - neriebūs, su rudu cukrum, obuoliais...Sakyčiau net sveikuoliški. Avietes galima pakeisti po ranka turimomis rūgštesnėmis uogomis. O tada susidėti į pintinę ir keliauti į gamtą arba skanauti šviesų savaitgalio rytmetį...

DSC_2608
DSC_2659p
Obuolių keksiukams su avietėmis reikės:
pagaminta pagal BBC Good Food

200g miltų

4 šaukštų rudojo cukraus

125g natūralaus jogurto

6 šaukštų aliejaus

2 obuolių

3 šaukštų avižinių dribsnių

2 kiaušinių

pusės arbatinio šaukštelio cinamono

1 arbatinio šaukštelio maistinės sodos
aviečių

Gaminame:
Obuolius nuskutame ir sutarkuojame per burokinę tarką. Tarkius paspaudžiame tarp delnų, kad nubėgtų šiek tiek sulčių ir sutarkuoti obuoliai nebūtų tokie šlapi. Tuomet dedame į dubenį. Ten pat mušame kiaušinius, pilame aliejų, jogurtą, beriame sodą ir viską išmaišome. 

Kitame dubenyje sumaišome miltus, cinamoną, cukrų ir avižinius dribsnius. Šlapius produktus pilame į sausų produktų dubenį ir viską išmaišome. Avietes nuplauname, išimame kepurėles.

Keksiukų kepimo skardą išklojame keksiukų popierėliais*, dedame šaukštą tešlos, tuomet įspaudžiame kelias uogas ir dar tešlos ant viršaus. Viršų pabarstome avižiniais dribsniais. Šauname į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30min kol viršus parus. Traukiame, atvėsiname ir ragaujam!

DSC_2711 DSC_2693

























 *man keksiukai prikibo prie popierėlių, todėl rekomenduoju prieš dedant tešlą į kiekvieną popierėlį įlašinti lašą aliejaus. Bet tik lašą, nes kitaip popierėliai persigers aliejumi ir nieko gero nebus. Arba dar galima į skardą įkloti ne keksiukams skirtus popierėlius, bet išlankstyti formeles iš kepimo popieriaus.

Posted by Sandra at 16:03
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: dovanos iš virtuvės, keksiukai, saldūs kepiniai

6 comments:

  1. Indrė said...

    April 17, 2012 at 6:17 PM

    Man kimba su skytoka tešla - ji matyt per daug į popierių įsigeria.

  2. Sandra said...

    April 17, 2012 at 8:39 PM

    Aha, gali būti. Aš šituos bandžiau ir su kepimo popierium, tai tada nelimpa.

  3. Jurgita said...

    April 17, 2012 at 9:57 PM

    Dailūs. Ir su avietėm... Šiandien pyragą su jų uogiene kepiau - tiesiog avietinės fėjos maisto bloguos siaučia :)

  4. Sandra said...

    April 17, 2012 at 10:03 PM

    Gerai čia pasakei "avietinės fėjos siaučia" :) o va man aviečių uogienė - ne uogienė. Prieš uogas tai nieko neturiu, bet uogienė ta jų...nuo vaikystės nevalgau :)

  5. Juliana said...

    April 25, 2012 at 7:27 PM

    Sandra, kaip galima nemėgti aviečių uogienės?? :D (joke)
    Keksiukai labai dailūs, nuotraukos irgi. Labai gražiai atrodo avižiniai dribsniai ant kepurėlių :)

  6. Sandra said...

    April 25, 2012 at 7:51 PM

    Žinau, žinau, daug kas gūžčioja pečiais, kai prasitariu apie nemeilę aviečių uogienei :) bet man ji labai keistos tekstūros ir dar tie grūdeliai... žodžiu, tikrai nėra mėgstamiausių sąraše :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ▼  April (8)
      • Sveikuoliški atostogų pusryčiai
      • C'est magnifique!
      • Pasukose marinuota gruzdinta vištiena
      • Naminė latte kava
      • Obuolių keksiukai su avietėmis
      • Citrinų sultyse marinuota vištiena ir žiedinio kop...
      • Viduržemio jūros salotos
      • Odė sultims
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.