Bėgant dienoms, vis dažniau aplanko mintys apie šventinę vakarienę. Ieškau receptų, rašausi į nutrintą knygutę, bet panašu kad taip ir nepavyks atsikratyti mane apnikusios minties, kad būtinai turiu iškepti vištą. Tiesą sakant, mielai ir kalakutą kepčiau, tik kad valgytojų nedaug bus.
O kol vyksta tobulo keptos vištos recepto paieškos, dalinuosi keptos krūtinėlės receptu. Begaminant šovė mintis, kad tokie mini kepsniukai puiki išeitis, jei sėdinčių prie šventinio stalo bus labai mažai. Arba tiesiog šiokadienio vakarienė dviems.
Keptai vištienai su porais ir šonine reikės:
pagaminta pagal J.Oliver "Gimęs gaminti" p.187 // Alma Littera 2011
2 vištienos krūtinėlių
2 porų
maždaug 8 riekelių rūkytos šoninės
druskos, grūstų juodųjų pipirų
gabaliuko sivesto
kelių šlakelių aliejaus
šviežių čiobrelių šakelių
Gaminame:
Poro baltąją dalį supjaustome riekelėmis, dedame jas į dubenį, beriame druskos ir pipirų, dedame gabaliuką sviesto, kelias šakeles šviežių čiobrelių, šliūkštelime aliejaus ir viską sumaišome. Taip paruoštus porus išdėliojame ant 2 aliuminio folijos lakštų.
Vištienos krūtinėles apvyniojame rūkytos šoninės riekelėmis (1 krūtinėlei - 4 riekelės) ir dedame vištieną ant porų. Folijos kraštus užlenkiame taip, kad porai atsidurtų viduje. Uždedame dar kelias šviežių čiobrelių šakeles, dedame ant kepimo skardos ir pašauname į orkaitę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 35min. Patiekiame su visu folijos krepšeliu. Skanaus!
Indrė said...
December 7, 2011 at 3:34 PM
Pasakiškai! Aš iš tos pačios kitus du bandžiau receptus ;) jei įdomu žvilgtelėk pas mane ties nuoroda paukštiena :)
Anonymous said...
December 7, 2011 at 3:38 PM
Laukiu nesulaukiu kada galėsiu paragauti :].
Sandra said...
December 7, 2011 at 3:44 PM
Indre, matau ir tu vištienos žmogus :)
Indrė said...
December 7, 2011 at 3:50 PM
Net labai :) o mano žmogus irgi :) tai turbūt kokius 70% gaminių su mėsa gaminu su vištienos filė :)
Sandra said...
December 7, 2011 at 3:56 PM
Mes irgi abudu tokie, aš tik džiaugiuosi, kad neatsibosta dar brangiausiam, kitaip bėda būtų :)
Indrė said...
December 7, 2011 at 8:43 PM
Na kaip gali atsibosti - tiek derinių visokių :) nors aš imu vis dažniau pasiilgti įprasto pomidorinio troškinio (jo priverdu daug, o kitą dieną konvertuoju į padažą makaronams) :)
Sandra said...
December 7, 2011 at 9:10 PM
Oi, su pomidorais tai apskritai viskas skanu. Kai buvau maža, vasaromis nieko daugiau ir nevalgydavau, tik pomidorų salotas su grietine 3 kartus per dieną :) tiesa, dabar tas pomėgis kiek sumažėjo, bet ir pomidorai tada kitokie buvo - iš močiutės sodo, naminiai :)
Maisto Diletantė said...
December 8, 2011 at 12:26 PM
Mmm skanumėlis ir taip paprasta.
Sandra said...
December 8, 2011 at 1:16 PM
Tikrai taip, ir pastangų nedaug tereikia :)
Mindaugas said...
December 8, 2011 at 9:19 PM
Man apskritai, vištienos ir porų skonio derinys - vienas tobuliausių :)
Sandra said...
December 8, 2011 at 9:52 PM
Smagu, kad tiek daug atsiliepimų šis patiekalas sulaukė. O aš jau maniau, kad susilauksiu priekaištų, kad tokį pernelyg paprastą receptą įkėliau :)
Maisto Diletantė said...
December 9, 2011 at 9:56 AM
Bet juk dirbantys žmonės dažniausiai ir gamina kažką paprasto, lengvo, iš to kas yra šaldytuve, žodžiu receptas super :) daugiau tokių.
Sandra said...
December 9, 2011 at 2:29 PM
Na jei yra paklausa, bus ir pasiūla :)