Šį kartą trumpai. Nors šis patiekalas nėra kažkoks labai įmantus, labai rekomenduoju išbandyti. Visų pirma dėl to, kad nėra įmantrus ir visi reikalingi produktai jūsų šaldytuve greičiausiai ir taip nuolatos gyvena. Antra, mėsa išeina tikrai minkšta ir labai švelnaus skonio. Ir trečia, toks troškinys nereikalauja nuolatinės priežiūros ir ramiai galima jį pamiršus gerai valandai kokį savaitgališką filmą pažiūrėti. Na kaip, ar įkalbėjau? :)
Vištienos troškiniui reikės:
pagaminta pagal Jamie Oliver "Jamie Oliverio ministerija" p.179 // Alma littera 2010
600g vištienos
3 šakelių šviežio čiobrelio
2 morkų
3 salierų stiebų
2 svogūnų
400g konservuotų smulkintų pomidorų
250ml vištienos arba daržovių sultinio
druskos ir maltų juodųjų pipirų
kelių šaukštų aliejaus
Gaminame:
Morkas nuskutame, pjauname išilgai per pusę ir supjaustome stambiais kubeliais. Svogūna nulupame ir sukapojame stambiais kubeliais. Salierų stiebus stambiai supjaustome. Visas daržoves ir čiobrelių šakeles beriame į troškinimui skirtą keptuvę ar puodą, pilame kelis šaukštus aliejaus, išmaišome ir patroškiname ant vidutinės ugnies apie 10min.
Kol daržovės troškinasi, kąsnio dydžio gabaliukais susipjaustome vištieną. Baigus troškintis daržovėms, į puodą sudedame mėsą, pilame pomidorus ir sultinį, gerai išmaišome. Puodą užverdame, tuomet sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 1,5val.
Likus 30min iki pabaigos, dangtį nudengiame ir paliekame tokiau troškintis. Jei reikia, pilame dar sultinio. Baigus troškintis paragaujame, pagardiname druska ir pipirais, prieš patiekiant nepamirškite išimti čiobrelių šakelių. Skanaus!
Maisto Diletantė said...
November 18, 2011 at 5:37 PM
Taip ir norisi įpuolus į namus iš darbo griebt kažką šilto, sotaus, toks troškinys pats tas.
Sandra said...
November 18, 2011 at 5:59 PM
Va va, ir aš taip sakau :)