Šiaip aš sriubos nemėgstu. Jei paklausite tų, kurie mane pažįsta, jums įtikinamai palinksės galva ir ištars "o taip, tikrai". Bet kiekviena taisyklė turi išimtį. Kad ir tarkim nusiperki kokią knygą, kurioje keliasdešimt puslapių užima sriubos, vartai vartai... O tada žiūrėk kokia taip užkabina, kad rytoj bėgi į parduotuvę ir verdi būtent tai, ko niekuomet nemėgai. Paragauji ir nejučiomis išsprūsta "kaip skanu!!!". Tada lauki grįžtant namo antrojo valgytojo, kad patvirtintų tavojo atradimo nepakartojamą skonį :)
pagaminta pagal Jamie Oliver "Jamie Oliverio ministerija" p.136 // Alma littera 2010
2 morkų
2 saliero stiebų
1,5 l vištienos ar daržovių sultinio
2 svogūnų
600g žiedinio kopūsto
150g čederio sūrio
1 arbatinio šaukštelio angliškų garstyčių
drukos ir maltų juodųjų pipirų
aliejaus
malto muskato riešuto
Gaminame:
Morkas nuskutame ir supjaustome storais griežinėliais. Saliero stiebus supjaustome kubeliais, svogūną nulupame ir stambiai sukapojame. Nuskabome žalius žiedinio kopūsto lapus, o žiedynus spjaustome 1,5cm storio griežinėliais.
Pilame du šaukštus aliejaus į vidutinio didumo puodą ir jam gerai įkaitus, sudedame daržoves, išmaišome. Puodą uždegiame ir patroškiname daržoves ant vidutinės ugnies apie 10-15min, kol daržovės suminkštės, bet dar nepraras savo formos. Jei reikia, dar kartą apšlakstome aliejumi.
Kol daržovės troškinasi, sutarkuojame sūrį ir pasidedame į šalį. Daržovėms baigus troškintis, supilame sultinį, išmaišome ir puodą užverdame. Sumažiname ugnį ir pavedame dar 10-15min.
Baigus virti, nukeliame puodą nuo ugnies, suberiame sūrį, dedame šaukštelį garstyčių, išmaišome. Visą turinį puode sutriname plaktuvu iki vientisos masės. Pragaujame, dedame druskos ir pipirų pagal skonį. Patiekdami sriubą ją dar galime pabarstyti maltu muskato riešutu. Skanaus!
Julija said...
November 5, 2011 at 5:55 PM
Jaučiu, tai man patiktų, aha :)
Sandra said...
November 5, 2011 at 6:06 PM
Tai kviečiu kuo greičiau išbandyti! :)
Indrė said...
November 11, 2011 at 2:21 PM
Ir aš ją esu nusižiūrėjusi iš tos pačios knygos :) niam atrodo skaniai
Sandra said...
November 11, 2011 at 6:14 PM
Man tai labai patiko, rekomenduoju išbandyti :)