skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Žiedinio kopūsto ir sūrio sriuba

Saturday, November 5, 2011
Šiaip aš sriubos nemėgstu. Jei paklausite tų, kurie mane pažįsta, jums įtikinamai palinksės galva ir ištars "o taip, tikrai". Bet kiekviena taisyklė turi išimtį. Kad ir tarkim nusiperki kokią knygą, kurioje keliasdešimt puslapių užima sriubos, vartai vartai... O tada žiūrėk kokia taip užkabina, kad rytoj bėgi į parduotuvę ir verdi būtent tai, ko niekuomet nemėgai. Paragauji ir nejučiomis išsprūsta "kaip skanu!!!". Tada lauki grįžtant namo antrojo valgytojo, kad patvirtintų tavojo atradimo nepakartojamą skonį :)


Žiedinių kopūstų ir sūrio sriubai reikės:
pagaminta pagal Jamie Oliver "Jamie Oliverio ministerija" p.136 // Alma littera 2010

2 morkų
2 saliero stiebų
1,5 l vištienos ar daržovių sultinio
2 svogūnų
600g žiedinio kopūsto
150g čederio sūrio
1 arbatinio šaukštelio angliškų garstyčių
drukos ir maltų juodųjų pipirų
aliejaus
malto muskato riešuto


Gaminame:
Morkas nuskutame ir supjaustome storais griežinėliais. Saliero stiebus supjaustome kubeliais, svogūną nulupame ir stambiai sukapojame. Nuskabome žalius žiedinio kopūsto lapus, o žiedynus spjaustome 1,5cm storio griežinėliais.

Pilame du šaukštus aliejaus į vidutinio didumo puodą ir jam gerai įkaitus, sudedame daržoves, išmaišome. Puodą uždegiame ir patroškiname daržoves ant vidutinės ugnies apie 10-15min, kol daržovės suminkštės, bet dar nepraras savo formos. Jei reikia, dar kartą apšlakstome aliejumi.

Kol daržovės troškinasi, sutarkuojame sūrį ir pasidedame į šalį. Daržovėms baigus troškintis, supilame sultinį, išmaišome ir puodą užverdame. Sumažiname ugnį ir pavedame dar 10-15min. 

Baigus virti, nukeliame puodą nuo ugnies, suberiame sūrį, dedame šaukštelį garstyčių, išmaišome. Visą turinį puode sutriname plaktuvu iki vientisos masės. Pragaujame, dedame druskos ir pipirų pagal skonį. Patiekdami sriubą ją dar galime pabarstyti maltu muskato riešutu. Skanaus!

Posted by Sandra at 16:55
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, sriubos

4 comments:

  1. Julija said...

    November 5, 2011 at 5:55 PM

    Jaučiu, tai man patiktų, aha :)

  2. Sandra said...

    November 5, 2011 at 6:06 PM

    Tai kviečiu kuo greičiau išbandyti! :)

  3. Indrė said...

    November 11, 2011 at 2:21 PM

    Ir aš ją esu nusižiūrėjusi iš tos pačios knygos :) niam atrodo skaniai

  4. Sandra said...

    November 11, 2011 at 6:14 PM

    Man tai labai patiko, rekomenduoju išbandyti :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ▼  November (6)
      • Keliautojo užrašai nr.3
      • Pusryčių duonelė ir nusiminimas
      • Žiedinio kopūsto ir sūrio sriuba
      • Avižiniai sausainiai su bananais ir šokoladu
      • Savaitgalio troškinys
      • Kalėdų receptai: kaip paruošti karštą vyną?
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.