skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Avižiniai sausainiai su bananais ir šokoladu

Tuesday, November 8, 2011

Kol dienos apniukusios ir "iškepti" skanią fotografiją labai sudėtinga, dalinuosi seniau gamintų sausainių receptu. Šie man labai patiko ir būtinai juos įtrauksiu į savo kalėdinių kepinių sąrašą, kuris, žinau, dar bus  sudaromas ne greitai, bet vis tiek... Kuo mažiau dienų lieka iki kalėdų, tuo sunkiau galiu joms atsispirti, ir visos tos parduotuvių vitrinos su visokiais ten skambaliukais ir papuošaliukais man yra tikras valios išbandymas. Kuris, beje, šiandien nepavyko ir parsitempiau namo dėžutę sausainiams ir gražią raudoną lėkštę. Kai pagalvoji, dar tiek daug laiko liko, o aš jau kapituliuoju. Nekas.

O grįžtant prie sausainių, tai galiu pridėti tik tiek, kad su tokiais galite eksperimentuoti kiek tik norite, tešlos ingredientus tokius pat palikite, o toliau į tešlą lai keliauja visi mėgstami riešutai, džiovinti vaisiai ir šokoladai. Svarbu, kad tik jums skanu būtų :)

Avižiniams sausainiams su bananais ir šokoladu reikės:
pagaminta pagal "Virtuvė Nuo....Iki..." nr.6

160g sviesto
2 stiklinių miltų
1 stiklinės avižinių dribsnių
1 kiaušinio
100g juodojo šokolado
100g baltojo cukraus
100g rudojo cukraus
1 didelio ar 2 mažų bananų
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
pusės arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
apie 70g kapotų mėgstamų riešutų (naudojau žemės riešutus) 

Gaminame:
Sviestą šiek tiek patirpiname mikrobangų krosnelėje ir išsukame su abiejų rūšių cukrumi iki purios masės. Įmušame kiaušinį, beriame druską, pilame vanilės ekstraktą, sudedame sutrintą bananą ir viską išmaišome.

Šokoladą sulaužome iki gabaliukų ir suberiame į tešlą kartu su riešutais, išmaišome. Beriame miltus su kepimo milteliais ir avižinius dribsnius, dar kartą išmaišome.

Po šaukštą tešlos dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15min. Traukiame iš orkaitės, paliekame atvėsti skardoje ir ragaujame!

Posted by Sandra at 19:50
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: dovanos iš virtuvės, saldūs kepiniai, sausainiai

3 comments:

  1. Anonymous said...

    November 8, 2011 at 10:58 PM

    atrodo skaniai;) o iki Kalėdų ne tiek ir daug,pamatysi kaip greit tie mėnesiai prabėgs;)L.

  2. Sandra said...

    November 8, 2011 at 11:00 PM

    O, seniai girdėta komentatorė! Žinau žinau, su nekantrumu laukiu :)

  3. Unknown said...

    June 10, 2013 at 8:47 PM

    Skanus ir be šokolado :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ▼  November (6)
      • Keliautojo užrašai nr.3
      • Pusryčių duonelė ir nusiminimas
      • Žiedinio kopūsto ir sūrio sriuba
      • Avižiniai sausainiai su bananais ir šokoladu
      • Savaitgalio troškinys
      • Kalėdų receptai: kaip paruošti karštą vyną?
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.