skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Kalėdų receptai: kaip paruošti karštą vyną?

Saturday, November 26, 2011
Paskutinis įrašas jau kvepėjo kalėdiniais prieskoniais. O nuo dabar visą gruodį iki pat didžiųjų švenčių pasistengsiu pateikti kuo daugiau šventinių receptų. Pirmasis mano sąraše - karšto vyno receptas. Esu tikra, kad kiekviena šeimininkė turi savo, patį puikiausią ir patį geriausią būdą karštam vynui paruošti. Mano receptas tikrai paprastas, tačiau naudoju mažą gudrybę: kad nereikėtų prieskonių paskui žvejoti iš puodo, susmaigstau juos į apelsino puselę. Ir nors dažniausiai naudoju gvazdikėlius, kartu susmiegti galima ir kitus jums patinkančius prieskonius: anyžių žvaigždutes ar kardamono sėklas.

.

Karštam vynui reikės:
1 litro šildyti tinkamo vyno (dažniausiai naudoju raudonojo vyno gėrimą "Gluhwein" )
1 cinamono lazdelės
pusės apelsino
2 arbatinių šaukštelių gvazdikėlių

Gaminame:
Vyną supilame į puodą, dedame cinamono lazdelę. Apelsiną pjauname pusiau, susmaigstome gvazdikėlius, dedame tokį "papuoštą" apelsiną į puodą su vynu ir, nustatę vidutinę viryklės temperatūrą pradedame šildyti. Šildome taip apie 20 min, tik svarbu vyno neužvirti.

Baigus šildyti, ištraukiame apelsiną ir cinamono lazdelę, o vyną supilame į tam reikalui skirtą specialų ąsotį - čia tuo atveju, jei norite, kad viskas būtų pagal "taisykles". Tačiau paprastam šeimyniniam pasisėdėjimui tinka ir paprastas dailus ąsotis.

Posted by Sandra at 14:11
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: gėrimai, Kalėdų receptai

7 comments:

  1. Simona said...

    November 26, 2011 at 4:15 PM

    Karštas vynas yra tikras gėris, kai ilgėja vakarai ir iš spintos ateina laikas išsitraukti storesnį megztinį :) ir aš gvazdikelius susmaigstau :) tik į apelsino žievelę :)

  2. Sandra said...

    November 26, 2011 at 4:19 PM

    Taip taip, visiškai sutinku! O ar nelūžta gvazdikėliai į žievelę smeigiant? :)

  3. Maisto Diletantė said...

    November 28, 2011 at 5:02 PM

    Visada prieskonius berdavau atskirai, bet išbandysiu šitaip, liuks :)

  4. Sandra said...

    November 28, 2011 at 5:14 PM

    Prašom prašom bandyti, mažiau vargo taip, nereikia tų prieskonių nei žvejoti iš puodo, nei perkošti vyno :)

  5. neramu said...

    November 30, 2012 at 3:13 PM

    o cukrus?

  6. Sandra said...

    November 30, 2012 at 7:22 PM

    Cukraus aš niekuomet nededu, nes man toks gėrimas ir taip pakankamai saldus. Nepatarčiau dėti neparagavus gėrimo. Jei norisi - geriau būtų rudasis cukrus, nes baltas nuslopina visų prieskonių skonį :)

  7. Unknown said...

    October 28, 2015 at 11:00 AM

    Kaip ant viryklės nustatyti vidutinę temperatūra, jei reguliavimas yra tik dviejų padėčių?

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ▼  November (6)
      • Keliautojo užrašai nr.3
      • Pusryčių duonelė ir nusiminimas
      • Žiedinio kopūsto ir sūrio sriuba
      • Avižiniai sausainiai su bananais ir šokoladu
      • Savaitgalio troškinys
      • Kalėdų receptai: kaip paruošti karštą vyną?
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.