Paskutinis įrašas jau kvepėjo kalėdiniais prieskoniais. O nuo dabar visą gruodį iki pat didžiųjų švenčių pasistengsiu pateikti kuo daugiau šventinių receptų. Pirmasis mano sąraše - karšto vyno receptas. Esu tikra, kad kiekviena šeimininkė turi savo, patį puikiausią ir patį geriausią būdą karštam vynui paruošti. Mano receptas tikrai paprastas, tačiau naudoju mažą gudrybę: kad nereikėtų prieskonių paskui žvejoti iš puodo, susmaigstau juos į apelsino puselę. Ir nors dažniausiai naudoju gvazdikėlius, kartu susmiegti galima ir kitus jums patinkančius prieskonius: anyžių žvaigždutes ar kardamono sėklas.
Karštam vynui reikės:
1 litro šildyti tinkamo vyno (dažniausiai naudoju raudonojo vyno gėrimą "Gluhwein" )
1 cinamono lazdelės
pusės apelsino
2 arbatinių šaukštelių gvazdikėlių
Gaminame:
Vyną supilame į puodą, dedame cinamono lazdelę. Apelsiną pjauname pusiau, susmaigstome gvazdikėlius, dedame tokį "papuoštą" apelsiną į puodą su vynu ir, nustatę vidutinę viryklės temperatūrą pradedame šildyti. Šildome taip apie 20 min, tik svarbu vyno neužvirti.
Baigus šildyti, ištraukiame apelsiną ir cinamono lazdelę, o vyną supilame į tam reikalui skirtą specialų ąsotį - čia tuo atveju, jei norite, kad viskas būtų pagal "taisykles". Tačiau paprastam šeimyniniam pasisėdėjimui tinka ir paprastas dailus ąsotis.
Baigus šildyti, ištraukiame apelsiną ir cinamono lazdelę, o vyną supilame į tam reikalui skirtą specialų ąsotį - čia tuo atveju, jei norite, kad viskas būtų pagal "taisykles". Tačiau paprastam šeimyniniam pasisėdėjimui tinka ir paprastas dailus ąsotis.
Simona said...
November 26, 2011 at 4:15 PM
Karštas vynas yra tikras gėris, kai ilgėja vakarai ir iš spintos ateina laikas išsitraukti storesnį megztinį :) ir aš gvazdikelius susmaigstau :) tik į apelsino žievelę :)
Sandra said...
November 26, 2011 at 4:19 PM
Taip taip, visiškai sutinku! O ar nelūžta gvazdikėliai į žievelę smeigiant? :)
Maisto Diletantė said...
November 28, 2011 at 5:02 PM
Visada prieskonius berdavau atskirai, bet išbandysiu šitaip, liuks :)
Sandra said...
November 28, 2011 at 5:14 PM
Prašom prašom bandyti, mažiau vargo taip, nereikia tų prieskonių nei žvejoti iš puodo, nei perkošti vyno :)
neramu said...
November 30, 2012 at 3:13 PM
o cukrus?
Sandra said...
November 30, 2012 at 7:22 PM
Cukraus aš niekuomet nededu, nes man toks gėrimas ir taip pakankamai saldus. Nepatarčiau dėti neparagavus gėrimo. Jei norisi - geriau būtų rudasis cukrus, nes baltas nuslopina visų prieskonių skonį :)
Unknown said...
October 28, 2015 at 11:00 AM
Kaip ant viryklės nustatyti vidutinę temperatūra, jei reguliavimas yra tik dviejų padėčių?