skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Savaitgalio pusryčiams

Thursday, September 8, 2011
Vasara prabėgo labai greitai ir kur buvus, kur nebuvus vėl tenka grįžti į mokyklos suolą (na ne mokyklos, bet vis tiek suolą), o vakarais paslapčiom vartyti vasaros įspūdžių kupinas nuotraukas... Nors tiesą sakant, pirmą kartą gyvenime nebebijojau rugsėjo. Gal jau pripratom kažkaip, gal su likimu susitaikėm, nors reiktų pasakyti, kad net visko mačiusius mus nustebino skrupulingas studentų skaičiavimas ir žymėjimas paskaitose...rugsėjo pirmąją! Taip, aš visiškai rimtai. Tokių dalykų tikrai būna.


O paskutines likusias dienas iki naujų mokslo metų pradžios leidau virdama uogienes. Dabar viso to gėrio jau toks kiekis susidarė, kad spintelės pilnut pilnutėlės ir mane nuo naujų uogienių virimo vajaus gelbėja tik tai, kad nebelabai yra kur jas padėti. Todėl norėdama truputėlį atlaisvinti spinteles ir stiklainius, kepu blynus. Daug blynų. Bet dėl šio recepto reikėtų perspėti: jei neturite kas jums padėtų blynus suvalgyti, patariu dėti visko po pusę, nes labai jau toks, švelniai tariant, ne mažas kalniukas blynų išeina :)

Obuolių blyneliams reikės:
pagaminta pagal Smitten Kitchen

3 didelių obuolių
2,5 stiklinės miltų
pusės stiklinės cukraus
1 stiklinės pieno
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
dar galima į tešlą įmaišyti 1 arbatinį šaukštelį cinamono ar maltų gvazdikėlių

Gaminame:
Kiaušinius išplakame su pienu. Obuolius nuplauname ir sutarkuojame per "burokinę" tarką, sudedame į kiaušinių plakinį, išmaišome. Suberiame cukrų, išmaišome. Pilame miltus su kepimo milteliais, dar kartelį išmaišome.

Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus tik tiek, kad sudrėktų pagrindas, blyneliai neturi jame plaukioti. Dedame po šaukštą tešlos ir šiek tiek paspaudžiame, antraip blynelio vidus prastai iškeps. Kepame vieną blynelio pusę, kol pamatysime ant blynelio susidariusius burbuliukus. Tuomet apverčiame ir kepame dar minutę.

Beje, tokius blynelius geriau kepti įkaitinus keptuvę ne iki maksimalios temperatūros, bet šiek tiek mažiau, maždaug iki 7 padalos iš 10. Antraip blynelių viršus apsvils, o vidus liks žalias.

p.s. kaip iškepti tobulus blynelius patarimų rasite čia.


Posted by Sandra at 15:25
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, blynai, pusryčiams

6 comments:

  1. Reda said...

    September 8, 2011 at 6:28 PM

    Bet jau kaip skaniai atrodo!!! Būtiniausiai išbandysiu :)

  2. Sandra said...

    September 8, 2011 at 6:30 PM

    Taip taip, išvaizda neapgauna - blyneliai išties nuostabūs!

  3. Reda said...

    September 13, 2011 at 8:43 PM

    Niu va, ateinu pagirti :), kepiau vakar, labai skanučiai, dukrytė apsivalgė :) Dėkui

  4. Sandra said...

    September 13, 2011 at 9:06 PM

    Kaip miela tokius komentarus skaityti, džiaugiuosi kad patiko :)

  5. Anonymous said...

    October 19, 2011 at 8:12 PM

    labai skanūs!!!!!

  6. Sandra said...

    October 19, 2011 at 8:48 PM

    Smagu girdėt kad patiko :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ▼  September (5)
      • Kaupiu atsargas žiemai 2: slyvų uogienė
      • Savaitgalio pusryčiams
      • Vitaminų stiklainėlis. Su peršalimais kovoti reikia
      • Mėtos istorija ir morkų pyragas
      • Grybų ir ožkos sūrio bruschetta
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.