Šiandiena man kvepia rudeniu. Išėjusi laukant geriu į save tą spalvotų lapų, vaiskios saulės ir prinokusių obuolių kvapą. Ir visai nesvarbu, kad gyvenu daugiabutyje, kur toli gražu obels nelabai pasisodinsi - man visuomet taip kvepia ruduo. Tikuosi, kad toks tobulas oras išsilaikys bent iki rytojaus, nes reiktų juk pagaliau aplankyti sendaikčių turgų, į kurį jau kokį mėnesį vis planuoju nuvykti, bet vis tenka planus atidėti. Ir dar rytoj būtinai būtinai aplakstysiu miestą su fotoaparatu ir parsinešiu pluoštą rudeniškų vaizdų. Ir žinoma, kava. Ta imbierinių meduolių skonio. Mmm...Tobula.
O šiandien.... Šiandien apnikus tinguliui gaminti labai rimtus pietus pasitenkinau gardžia bruschetta (receptas žemiau) ir dabar, gerdama žolelių arbatą spoksau į šviežiai persodintą čiobrelį su viltimi, kad jis nesikapryzins kaip bazilikas ir apsidžiaugęs nauju vazonėlius suvešės iki lubų.
pagaminta pagal Blue Jean Gourmet
poros saujų pievagrybių
prancūziško batono (bagette)
ožkos sūrio
šviežių čiobrelių
druskos ir maltų juodųjų pipirų
sviesto kepimui
Gaminame:
Pievagrybius supjaustome ketvirčiais ir pakepiname ant sviesto kol apskrus. Bagetę supjaustome įstrižomis riekelėmis, beje, jas dar galima paskrudinti orkaitėje arba keptuvėje apkepinti svieste. Paruoštas riekeles aptepame ožkos sūriu, sudedame pakepintus grybus. Pabarstome šviežiais čiobrelių lapeliais, druska ir pipirais ir patiekiame. Skanaus!
Indrė said...
September 25, 2011 at 7:20 PM
Tikras gėris :) mėgstu brusketas be galo.
Sandra said...
September 25, 2011 at 7:58 PM
Visiškai sutinku :)