skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Grybų ir ožkos sūrio bruschetta

Saturday, September 24, 2011

Šiandiena man kvepia rudeniu. Išėjusi laukant geriu į save tą spalvotų lapų, vaiskios saulės ir prinokusių obuolių kvapą. Ir visai nesvarbu, kad gyvenu daugiabutyje, kur toli gražu obels nelabai pasisodinsi - man visuomet taip kvepia ruduo. Tikuosi, kad toks tobulas oras išsilaikys bent iki rytojaus, nes reiktų juk pagaliau aplankyti sendaikčių turgų, į kurį jau kokį mėnesį vis planuoju nuvykti, bet vis tenka planus atidėti. Ir dar rytoj būtinai būtinai aplakstysiu miestą su fotoaparatu ir parsinešiu pluoštą rudeniškų vaizdų. Ir žinoma, kava. Ta imbierinių meduolių skonio. Mmm...Tobula. 

O šiandien.... Šiandien apnikus tinguliui gaminti labai rimtus pietus pasitenkinau gardžia bruschetta (receptas žemiau) ir dabar, gerdama žolelių arbatą spoksau į šviežiai persodintą čiobrelį su viltimi, kad jis nesikapryzins kaip bazilikas ir apsidžiaugęs nauju vazonėlius suvešės iki lubų. 

Grybų ir ožkos sūrio burschettai reikės:
pagaminta pagal Blue Jean Gourmet

poros saujų pievagrybių
prancūziško batono (bagette)
ožkos sūrio
šviežių čiobrelių
druskos ir maltų juodųjų pipirų
sviesto kepimui

Gaminame:
Pievagrybius supjaustome ketvirčiais ir pakepiname ant sviesto kol apskrus. Bagetę supjaustome įstrižomis riekelėmis, beje,  jas dar galima paskrudinti orkaitėje arba keptuvėje apkepinti svieste. Paruoštas riekeles aptepame ožkos sūriu, sudedame pakepintus grybus. Pabarstome šviežiais čiobrelių lapeliais, druska ir pipirais ir patiekiame. Skanaus!
Posted by Sandra at 18:02
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, užkandžiai

2 comments:

  1. Indrė said...

    September 25, 2011 at 7:20 PM

    Tikras gėris :) mėgstu brusketas be galo.

  2. Sandra said...

    September 25, 2011 at 7:58 PM

    Visiškai sutinku :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ▼  September (5)
      • Kaupiu atsargas žiemai 2: slyvų uogienė
      • Savaitgalio pusryčiams
      • Vitaminų stiklainėlis. Su peršalimais kovoti reikia
      • Mėtos istorija ir morkų pyragas
      • Grybų ir ožkos sūrio bruschetta
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.