skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Vitaminų stiklainėlis. Su peršalimais kovoti reikia

Tuesday, September 13, 2011
Vai kaip negerai yra sirgti. Labai negerai. Nekontroliuojamam nosies varvėjimui stabdyti jau suvartojau kokią toną popierinių nosinaičių, išgėriau porą litrų arbatos, kavos, apskritai šiltų skystimų ir dienomis jau atrodo, kad viskas taisosi, bet va vakarais mano mielas peršalimas vėl primena apie save. Todėl netyčiomis užtikusi šį imuniteto stiprinimo receptą kaip mat pagalvojau "o, čia kaip tik man", o kitą dieną jau tempiau namo apelsinus ir citrinas. O šiandien ėmiausi gaminti. Ir nors virtuvė atrodo kaip po karo, betrindama apelsinus aptaškiau ir sienas, ir lubas, o po pirmo šaukštelio nuo imbierinio stiprumo maniau akys ant kaktos išlips ir ausys užkais, bet man šitas dalykėlis patiko. Ir labai save įtikinau, kad jau po pirmo šaukštelio jaučiuosi sveikstanti :)


Vitaminų stiklainėliui reikės:
pagaminta pagal "Dovanos iš virtuvės" p.139 // Laisvos valandos 2010

2 apelsinų
1 citrinos
50g imbiero šaknies
6 šaukštų medaus, bet geriau ragaukite gaminimo procese ir dėkite kiek jums norisi

Gaminame:
Imbiero šaknį nulupame, supjaustome gabaliukais ir dedame į dubenį. Apelsinus nuplauname, nulupame žievelę, atskiriame skilteles ir dedame į dubenį, kur laukia imbieras. Citriną nuplauname, pjauname pusiau, išspaudžiame sultis, jas užpilame ant apelsinų ir imbiero. 

Dabar visą tą masę sutriname plaktuvu, tik nepamirškite išimti sėklyčių. Galiausiai sudedame medų - rekomenduoju po šaukštą dėti ir vis ragauti, kad nebūtų per saldu - ir dar kartelį viską sumaišome plaktuvu. Tuomet supilame vitaminus į sterilų stiklainiuką ir sandariai uždarome.

Tiesa, reiktų pasakyti, kad viso šito gėrio geriau nedėti į labai karštus skysčius, nes taip žūsta vitaminai. Geriau kabinti šaukšteliu, tepti ant mėgiamos duonos ar bandelės ir šitaip sveikatintis :)

Posted by Sandra at 17:32
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: atsargos žiemai, dovanos iš virtuvės, džemas

10 comments:

  1. Rima said...

    September 13, 2011 at 6:35 PM

    Liuks receptas. Įtariu, kad visas šitas gėris ir skanus turėtų būti:). Ryt lekiu pirkti citrinų, apelsinų ir imbiero. Stiprinsim imunitetą.
    P.S. Gėris tie blogai yra, tiek visko gero ir naudingo sužinai. Šaunuolės, kad dalinamės.

  2. Sandra said...

    September 13, 2011 at 6:55 PM

    Tikrai skanus, bet kartu ir ugningas šitas dalykėlis. Nors tas ugningumas nuo imbiero kiekio iš esmės priklauso :) o apie blogus ir aš tą patį galvoju, fantastika, ne kitaip :)

  3. Edita said...

    September 13, 2011 at 7:44 PM

    Koks puikus receptas! Panašų žinojau, bet čia prisideda apelsinai. Tai turėtų būti dar daug skaniau!

  4. Neringa said...

    September 13, 2011 at 7:50 PM

    gaminu toki vaista tik be apelsino, reiks isbandyti ir su apelsinu gal vaikas noriai gers, nes dabar raukosi, o man laaabai skanu :)

  5. oditele said...

    September 13, 2011 at 8:10 PM

    bet ir skaniai skamba šis sveikatos stiprintojas..:) nebaisu ir sirgti, kai toks gėris prieš akis..;)

  6. Sandra said...

    September 13, 2011 at 8:37 PM

    Edita, Neringa, aš irgi iki šiol nebuvau labai didelė imbiero gerbėja, bet su apelsinais man jis žymiai skaniau ir maloniau vartojasi :)

    Oditele, tikrai puikus stiprintojas, tik gaila, kad pirma reikėjo susirgti, kad šį receptą rasčiau :)

  7. Neringa said...

    September 14, 2011 at 9:40 PM

    as esu didele imbiero megeja, tik mano vaikas ne, bet gal sis vienas produktas pagerins situacija ;)

  8. Sandra said...

    September 14, 2011 at 10:47 PM

    Tikiuosi ir aš ;)

  9. Anonymous said...

    September 19, 2011 at 12:22 PM

    Sakykite, o apelsina trinate su skilteliu odelem, ar reikia atskirti ir jas?? Aciu

  10. Sandra said...

    September 19, 2011 at 5:54 PM

    Tai nuo apelsino priklauso. Jei tos baltos odelės plonos, tai galima su jomis sutrinti, aš pati taip dariau ir jokio blogumo dėl jų nėra. Bet jei toks apelsinas papuolė, kur labai storos baltos odelės, tai manau geriau būtų jas nulupti jei tik lupasi, antraip toks savotiškas kartumas jausis ir gali prekinis vaizdas nelabai gražus būti jei ne su plaktuvu sutrinsite.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ▼  September (5)
      • Kaupiu atsargas žiemai 2: slyvų uogienė
      • Savaitgalio pusryčiams
      • Vitaminų stiklainėlis. Su peršalimais kovoti reikia
      • Mėtos istorija ir morkų pyragas
      • Grybų ir ožkos sūrio bruschetta
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.