Vai kaip negerai yra sirgti. Labai negerai. Nekontroliuojamam nosies varvėjimui stabdyti jau suvartojau kokią toną popierinių nosinaičių, išgėriau porą litrų arbatos, kavos, apskritai šiltų skystimų ir dienomis jau atrodo, kad viskas taisosi, bet va vakarais mano mielas peršalimas vėl primena apie save. Todėl netyčiomis užtikusi šį imuniteto stiprinimo receptą kaip mat pagalvojau "o, čia kaip tik man", o kitą dieną jau tempiau namo apelsinus ir citrinas. O šiandien ėmiausi gaminti. Ir nors virtuvė atrodo kaip po karo, betrindama apelsinus aptaškiau ir sienas, ir lubas, o po pirmo šaukštelio nuo imbierinio stiprumo maniau akys ant kaktos išlips ir ausys užkais, bet man šitas dalykėlis patiko. Ir labai save įtikinau, kad jau po pirmo šaukštelio jaučiuosi sveikstanti :)
pagaminta pagal "Dovanos iš virtuvės" p.139 // Laisvos valandos 2010
2 apelsinų
1 citrinos
50g imbiero šaknies
6 šaukštų medaus, bet geriau ragaukite gaminimo procese ir dėkite kiek jums norisi
Gaminame:
Imbiero šaknį nulupame, supjaustome gabaliukais ir dedame į dubenį. Apelsinus nuplauname, nulupame žievelę, atskiriame skilteles ir dedame į dubenį, kur laukia imbieras. Citriną nuplauname, pjauname pusiau, išspaudžiame sultis, jas užpilame ant apelsinų ir imbiero.
Dabar visą tą masę sutriname plaktuvu, tik nepamirškite išimti sėklyčių. Galiausiai sudedame medų - rekomenduoju po šaukštą dėti ir vis ragauti, kad nebūtų per saldu - ir dar kartelį viską sumaišome plaktuvu. Tuomet supilame vitaminus į sterilų stiklainiuką ir sandariai uždarome.
Tiesa, reiktų pasakyti, kad viso šito gėrio geriau nedėti į labai
karštus skysčius, nes taip žūsta vitaminai. Geriau kabinti šaukšteliu,
tepti ant mėgiamos duonos ar bandelės ir šitaip sveikatintis :)
Rima said...
September 13, 2011 at 6:35 PM
Liuks receptas. Įtariu, kad visas šitas gėris ir skanus turėtų būti:). Ryt lekiu pirkti citrinų, apelsinų ir imbiero. Stiprinsim imunitetą.
P.S. Gėris tie blogai yra, tiek visko gero ir naudingo sužinai. Šaunuolės, kad dalinamės.
Sandra said...
September 13, 2011 at 6:55 PM
Tikrai skanus, bet kartu ir ugningas šitas dalykėlis. Nors tas ugningumas nuo imbiero kiekio iš esmės priklauso :) o apie blogus ir aš tą patį galvoju, fantastika, ne kitaip :)
Edita said...
September 13, 2011 at 7:44 PM
Koks puikus receptas! Panašų žinojau, bet čia prisideda apelsinai. Tai turėtų būti dar daug skaniau!
Neringa said...
September 13, 2011 at 7:50 PM
gaminu toki vaista tik be apelsino, reiks isbandyti ir su apelsinu gal vaikas noriai gers, nes dabar raukosi, o man laaabai skanu :)
oditele said...
September 13, 2011 at 8:10 PM
bet ir skaniai skamba šis sveikatos stiprintojas..:) nebaisu ir sirgti, kai toks gėris prieš akis..;)
Sandra said...
September 13, 2011 at 8:37 PM
Edita, Neringa, aš irgi iki šiol nebuvau labai didelė imbiero gerbėja, bet su apelsinais man jis žymiai skaniau ir maloniau vartojasi :)
Oditele, tikrai puikus stiprintojas, tik gaila, kad pirma reikėjo susirgti, kad šį receptą rasčiau :)
Neringa said...
September 14, 2011 at 9:40 PM
as esu didele imbiero megeja, tik mano vaikas ne, bet gal sis vienas produktas pagerins situacija ;)
Sandra said...
September 14, 2011 at 10:47 PM
Tikiuosi ir aš ;)
Anonymous said...
September 19, 2011 at 12:22 PM
Sakykite, o apelsina trinate su skilteliu odelem, ar reikia atskirti ir jas?? Aciu
Sandra said...
September 19, 2011 at 5:54 PM
Tai nuo apelsino priklauso. Jei tos baltos odelės plonos, tai galima su jomis sutrinti, aš pati taip dariau ir jokio blogumo dėl jų nėra. Bet jei toks apelsinas papuolė, kur labai storos baltos odelės, tai manau geriau būtų jas nulupti jei tik lupasi, antraip toks savotiškas kartumas jausis ir gali prekinis vaizdas nelabai gražus būti jei ne su plaktuvu sutrinsite.