Vasara prabėgo labai greitai ir kur buvus, kur nebuvus vėl tenka grįžti į mokyklos suolą (na ne mokyklos, bet vis tiek suolą), o vakarais paslapčiom vartyti vasaros įspūdžių kupinas nuotraukas... Nors tiesą sakant, pirmą kartą gyvenime nebebijojau rugsėjo. Gal jau pripratom kažkaip, gal su likimu susitaikėm, nors reiktų pasakyti, kad net visko mačiusius mus nustebino skrupulingas studentų skaičiavimas ir žymėjimas paskaitose...rugsėjo pirmąją! Taip, aš visiškai rimtai. Tokių dalykų tikrai būna.
O paskutines likusias dienas iki naujų mokslo metų pradžios leidau virdama uogienes. Dabar viso to gėrio jau toks kiekis susidarė, kad spintelės pilnut pilnutėlės ir mane nuo naujų uogienių virimo vajaus gelbėja tik tai, kad nebelabai yra kur jas padėti. Todėl norėdama truputėlį atlaisvinti spinteles ir stiklainius, kepu blynus. Daug blynų. Bet dėl šio recepto reikėtų perspėti: jei neturite kas jums padėtų blynus suvalgyti, patariu dėti visko po pusę, nes labai jau toks, švelniai tariant, ne mažas kalniukas blynų išeina :)
Obuolių blyneliams reikės:
3 didelių obuolių
2,5 stiklinės miltų
pusės stiklinės cukraus
1 stiklinės pieno
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
dar galima į tešlą įmaišyti 1 arbatinį šaukštelį cinamono ar maltų gvazdikėlių
dar galima į tešlą įmaišyti 1 arbatinį šaukštelį cinamono ar maltų gvazdikėlių
Gaminame:
Kiaušinius išplakame su pienu. Obuolius nuplauname ir sutarkuojame per "burokinę" tarką, sudedame į kiaušinių plakinį, išmaišome. Suberiame cukrų, išmaišome. Pilame miltus su kepimo milteliais, dar kartelį išmaišome.
Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus tik tiek, kad sudrėktų pagrindas, blyneliai neturi jame plaukioti. Dedame po šaukštą tešlos ir šiek tiek paspaudžiame, antraip blynelio vidus prastai iškeps. Kepame vieną blynelio pusę, kol pamatysime ant blynelio susidariusius burbuliukus. Tuomet apverčiame ir kepame dar minutę.
Beje, tokius blynelius geriau kepti įkaitinus keptuvę ne iki maksimalios temperatūros, bet šiek tiek mažiau, maždaug iki 7 padalos iš 10. Antraip blynelių viršus apsvils, o vidus liks žalias.
p.s. kaip iškepti tobulus blynelius patarimų rasite čia.
Beje, tokius blynelius geriau kepti įkaitinus keptuvę ne iki maksimalios temperatūros, bet šiek tiek mažiau, maždaug iki 7 padalos iš 10. Antraip blynelių viršus apsvils, o vidus liks žalias.
p.s. kaip iškepti tobulus blynelius patarimų rasite čia.
Reda said...
September 8, 2011 at 6:28 PM
Bet jau kaip skaniai atrodo!!! Būtiniausiai išbandysiu :)
Sandra said...
September 8, 2011 at 6:30 PM
Taip taip, išvaizda neapgauna - blyneliai išties nuostabūs!
Reda said...
September 13, 2011 at 8:43 PM
Niu va, ateinu pagirti :), kepiau vakar, labai skanučiai, dukrytė apsivalgė :) Dėkui
Sandra said...
September 13, 2011 at 9:06 PM
Kaip miela tokius komentarus skaityti, džiaugiuosi kad patiko :)
Anonymous said...
October 19, 2011 at 8:12 PM
labai skanūs!!!!!
Sandra said...
October 19, 2011 at 8:48 PM
Smagu girdėt kad patiko :)