skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Mėtos istorija ir morkų pyragas

Sunday, September 18, 2011
Dar rugpjūčio pabaigoje vaikštinėdama viename prekybos centre pamačiau liūdnai lentynoje kiurksančią mėtą. Pagailo man jos, tai sumaniau parsinešti namo. Augo pas mane ant palanges, vis palaisdydavau, kokį lapelį arbatai pagardinti nusiskindavau. O va vakar protingam žurnale perskaičiau, kad tokius jau užaugintus prieskoninius augalus reikia persodinti. Labai susipergyvenau, mat visai nepagalvojau apie tai. Mėta sau augo ir tiek, nesiskundė tokia padėtimi. Bet jeigu jau protingas žurnalas rašo, vadinasi tikrai reikia. Todėl susiruošiau į vazonėlių medžioklę. Ir kai jau buvau beprarandanti viltį ką nors gražaus rasti, staiga ir netikėtai aptikau tiesiog tobulus vazonėlius. Kas gi labiau tiktų prieskoninėms žolelėms, augančioms virtuvėje ant palangės, jei ne vazonėlis - didelis puodelis? Fantastika!


Jau bėgdama prie kasos su tais savo vazonėliais pagalvojau dar, kad mėtai reikia draugo ir stumdydamasi su  pilnus vėžimėlius stumiančiomis tetomis šiaip taip prasibroviau iki daržovių skyriaus ir čiupau sveikiausiai atrodantį baziliką. Parbėgau mano ir abu persodinau. Mėtai nauji namai akivaizdžiai patiko, demostruoja susižavėjimą liaunas šakeles iškėlusi aukštyn. O štai bazilikui sekasi ne taip gerai - kiurkso ant palangės visas nuliūdęs ir nuvytęs, lapais beveik siekdamas palangę. Pagrasinau jam, kad jei nesusiims, į jo vietą bus patupdytas rosmarinas. Žiūrėsiu, ar pavyks susitarti, bet kol kas neatrodo, kad jis manęs bijotų.

Apie pyragą. Kažkada seniai buvau susirgusi morkų keksiukų su medumi manija. Nė vienas savaitgalis nepraeidavo be jų. O štai šį kartą panorau išbandyti morkų pyragą, kuris nuo mano taip mėgstamų keksiukų skiriasi tuo, kad visai nededama medaus, bet priberiama razinų ir malto muskato riešuto. Koks skonis? Nuostabus! Ir man labai primena tuos parduotuvėje parduodamus minkštus, taisyklingų formų meduolius :)

Morkų pyragui reikės:
pagaminta pagal BBC Good Food

3 kiaušinių
175g cukraus
2 stiklinių + 2 šaukštų miltų
100g razinų
175ml saulėgrąžų aliejaus
3 vidutinio dydžio morkų
1 apelsino žievelės
1 arbatinio šaukštelio cinamono
0,5 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
2 arbatinių šaukštelių sodos


Gaminame:
Morkas nuskutame ir sutarkuojame per smulkią tarką.

Dubenyje išsukame kiaušinius su cukrumi, kol masė taps šviesios spalvos, supilame aliejų, išmaišome. Suberiame razinas, apelsino žievelę, tarkuotas morkas ir išmaišome. Suberiame miltus ir sodą, išmaišome. Galiausiai suberiame cinamoną ir muskato riešutą, išmaišome. 

Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą (geriausiai 18x18cm) ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35-40min. Ar pyragas iškepęs patikriname įsmeigdami medinį pagaliuką - ištraukus jis turi būti sausas. Iškepusį atvėsiname formelėje ir ragaujame.

Posted by Sandra at 16:49
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: dovanos iš virtuvės, pyragai, saldūs kepiniai

4 comments:

  1. egidija said...

    September 19, 2011 at 11:07 PM

    nevertėtų liūdėti dėl baziliko - atsigaus. jis lepesnis nei mėta, tai gali prireikti keletos dienų kol nebus nulinkęs :)

  2. Sandra said...

    September 20, 2011 at 3:09 PM

    Nuraminai :) dabar žinosiu, kad tie kaprizai jam turėtų greitai praeiti :)

  3. Gaby said...

    September 25, 2011 at 10:59 AM

    Paveiksliuky atrodo nuostabiai, bet man gavosi labai riebus, tas aliejus taip ir užgožė visus skaniuosius ingredientus. Kitą kartą bandyčiau su sviestu.

  4. Sandra said...

    September 25, 2011 at 12:18 PM

    Gaila, kad nekoks išėjo. Mano buvo lengvas ir purus.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ▼  September (5)
      • Kaupiu atsargas žiemai 2: slyvų uogienė
      • Savaitgalio pusryčiams
      • Vitaminų stiklainėlis. Su peršalimais kovoti reikia
      • Mėtos istorija ir morkų pyragas
      • Grybų ir ožkos sūrio bruschetta
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.