Rudenėjančios saulės trupiniais nubarstytas veidas. Jūros vėjo sutaršyti plaukai. Puriame pajūrio smėlyje paslėpti kojų pirštai. O šalia šiltos rankos. Šviesūs garbanoti plaukai ir smaragdinio žalumo akys su rudais taškeliais. Šypsenos. Du puodeliai kavos. Ir namie kepti pyragėliai su lašišomis.
Pyragėliams su lašišų ir špinatų įdaru reikės:
pagaminta pagal "Virtuvė Nuo... Iki..." nr.8 (27)
6 užkandėlėms
3 lapelių bemielės sluoksniuotos tešlos
20g sviesto kepimui
50g šviežių špinatų
150g lašišos file
30ml natūralaus jogurto
1 kiaušinio
pusės arbatinio šaukštelio malto muskato
druskos ir maltų juodųjų pipirų
Gaminame:
Iš atšildytos sluoksnuotos tešlos lapelių kepimo formelėmis išspaudžiame skrituliukus, juos įklojame į formeles, kad gražiai priglustų. Tuomet nuplauname špinatus, nuskabome kotelius, dedame sviestą į keptuvę ir kepiname kelias minutes, kol špinatai sukrenta. Lašišą supjaustome stambesniais kubelias, dedame į keptuvę kartu su špinatais ir kepiname kelias minutes. Baigus kepti lašišą sutrupiname šakute, pabarstome maltu muskatu ir viską išmaišome.
Iš atšildytos sluoksnuotos tešlos lapelių kepimo formelėmis išspaudžiame skrituliukus, juos įklojame į formeles, kad gražiai priglustų. Tuomet nuplauname špinatus, nuskabome kotelius, dedame sviestą į keptuvę ir kepiname kelias minutes, kol špinatai sukrenta. Lašišą supjaustome stambesniais kubelias, dedame į keptuvę kartu su špinatais ir kepiname kelias minutes. Baigus kepti lašišą sutrupiname šakute, pabarstome maltu muskatu ir viską išmaišome.
Lašišą ir keptus špinatus išdaliname kiekvienam krepšeliui po lygiai, užpilame kiaušinio ir jogurto plakiniu, pabarstome druskos ir pipirų pagal skonį ir šauname į orkaitę. Kepame apie 20min 180 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
Anonymous said...
August 18, 2011 at 6:17 PM
Atrodo labai skaniai;)))
l.
Sandra said...
August 18, 2011 at 6:29 PM
Pabandyk, pirščiukus apsilaižysi :)
Anonymous said...
September 10, 2011 at 1:49 PM
Super :) Skanesni silti ar salti?
Indrė said...
September 10, 2011 at 10:13 PM
Mielai gabalėlį suvalgyčiau :)
Sandra said...
September 11, 2011 at 11:08 AM
Anonime, man skanesni šilti, bet labai gardūs ir atvėsę :)
Indre, prašom pasivaišinti :)