skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Marinuotos vynuogės su cinamonu ir juodaisiais pipirais

Sunday, September 22, 2013
Untitled

Trys savaitės tylos. Pačiai sunku patikėti, kad tiek ilgai. Nerašyti yra daug lengviau, nei maniau. Tiesa, pasiilgstu, bet mano darbas šiuo metu suryja visą mano laiką ir norą gaminti. Negaliu sakyti, kad tinklaraštis man nebėra įdomus ar svarbus, tačiau norisi, kad tas atsiradęs receptas būtų ypatingas, kitoks, tikras, o tam reikia laiko ir pastangų. Nebesinori taip, kaip anksčiau, kiekvienų iškeptų sausainių fotografuoti. Todėl tylos, matyt, bus kiek daugiau nei įprastai. Nors šiandien va, labai norėjau parašyti. Tuo labiau, kad turėjau net nuo vasaros laikų dar nepublikuotą receptą, kuris, sakyčiau, visai tinka ir šiam metų laikui. Juk vynuogių pas mus visuomet galima nusipirkti.

Receptas iš mano taip mylimos Molly Wizenberg knygos. Sudomino ir nustebino. Iš pradžių žiūrėjau kiek įtariai, nes na vynuogės. Marinuotos. Ir vis dėlto labai norėjos išbandyti. Skonis įdomus, kitoks nei paprastų vynuogių. Man patiko. Su kuo valgyti? Tinka visur - berti į salotas, brusketoms, ar tiesiog kabinti iš stiklainėlio ir valgyti pačias vienas tiesiog taip. O mano šitie stiklainėliai su mumis prie ežerų ir pas draugus keliavo, kai dienos šiltos ir saulėtos buvo...

DSC_0059ps DSC_0079ps
Marinuotos vynuogės su cinamonu ir juodaisiai pipirais

Reikės:

450g raudonųjų besėklių vynuogių

250ml baltojo vyno acto

200ml cukraus

1,5 arbatinio šaukštelio garstyčių sėklų

1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų grūdelių

2 nedidelių cinamono lazdelių

1/4 arbatinio šaukštelio druskos

Gaminame:
Pašaliname vynuogių kotelius ir šiek tiek įpjauname toje vietoje, kurioje buvo kotelis. Vynuoges sudedame į dubenį.

Puode sumaišome marinato ingredientus, užverdame ir karštą marinatą užpilam ant vynuogių. Viską paliekame atvėsti iki kambario temperatūros. 

Kol vynuogės vėsta, pasiruošiame du 300 ml talpos indelius ir supilame vynuoges. Paskirstome po vieną cinamono lazdelę kiekvienam indeliui. 

Vynuoges paliekame marinuotis mažiausiai 8 valandas, bet jų skonis laikui bėgant ryškėja. Molly rašė, kad geriausia ragauti po 4 dienų. 

Pagaminta pagal Molly Wizenberg "Gyvenimas, pagamintas namuose" psl. 297 // Vaga 2012

p p
Posted by Sandra at 18:49
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: atsargos žiemai, dovanos iš virtuvės, užkandžiai

3 comments:

  1. Indrė said...

    September 23, 2013 at 8:33 AM

    Kooookios foto gražumo :)

  2. Asta said...

    October 2, 2013 at 2:54 PM

    Man irgi, Sandra, tavo nuotraukos yra labai labai. Norėčiau į kursus :)

    Lauksim įrašų ir tikėsimės, kad tarp darbų jiems laiko vis tiek kaip nors atsiras :)

  3. Sandra said...

    October 2, 2013 at 6:28 PM

    Indre, Asta, na kur jau čia pas mane į kursus, kad tos nuotraukos pusėtinos tik :) miela, žinoma, kad yra kas pagiria, bet kad aš pati visiškai nesijaučiu verta tų pagyrų :) o dėl įrašų, aš taip pat tikiuos, kad laiks nuo laiko pasirodysiu ir iš akiračio visai nedingsiu...

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ▼  September (2)
      • Svečiuose pas "Stumbrą"
      • Marinuotos vynuogės su cinamonu ir juodaisiais pip...
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.