skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Aitriųjų paprikų padažas

Friday, July 12, 2013
DSC_0144ps DSC_0171ps
Jau kelias savaites mane apnikęs kaži koks konservavimo ir uogienių virimo vajus. Rezultatas - 8 stiklainėliai 3 rūšių uogienių ir dar vienas labai vykęs marinavimo bandymas, apie kurį vėliau. O šiandien apie padažą.

Galėčiau daug visko pripasakot. Kaip puškuodama tempiau namo pusantro kilogramo paprikų ir pomidorus, tuo pat metu melsdamasi, kad mano maišas pakeintėtų dar dešimt metrų nesuplyšęs, pjausčiau ir viriau, ir negalėjau atsistebėti savo rankinio smulkintuvo ištverme, kai jis, nors ir visokius keistus garsus skleisdamas, vis dėlto sutrynė pusantro kilogramo paprikų, pusę kilogramo pomidorų ir aitriąsias gražuoles į vientisą masę.

Ir aš nebūčiau aš, bet po viso šito pjaustymo ir virimo dar sugebėjau paprikuotomis rankomis akis pasitrinti. Oi kaip saldu buvo!

Bet galiausiai, turim va šitą padažą. Gerą padažą. Ar džemą gal reiktų sakyt. Sodriai juntamas paprikų skonis, ne per aštrus, saldžiarūgštis toks. Puikiai tinka prie mėsos. Blynams? Kodėl gi ne!

Aitriųjų paprikų padažas

Reikės:

9 saldžiųjų raudonųjų paprikų

7 aitriųjų paprikų

500 g prisirpusių pomidorų

500 g uogienių cukraus

150 ml balzaminio acto (originaliame recepte naudojamas raudonojo vyno actas, reikėtų 250 ml)

2,5 cm dydžio šviežio imbiero gabalėlis

8 česnako skiltelės

Gaminame:
Visas daržoves, išėmę paprikų sėklas, supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais. Suberiam į puodą. 

Imbiero gabalėlį ir česnako skilteles nulupame, smulkiai supjaustytus suberiam į puodą.

Smulkintuvu visas daržoves sutriname iki vientisos tyrės. Atrodys baisingai daug, žinau, bet verdant padažo sumažės beveik iki pusės.

Tuomet pilame cukrų, actą ir puodą užverdame. Kai užvirs, nugriebiame susidariusias putas, sumažinam ugnį iki vidutinės ir verdam apie 50 min - 1 val, kol masė sutirštės. Prieš pat virimo pabaigą, padažui tirštėjant, jis ims labai taškytis, todėl būkite atsargūs. Padažas bus paruoštas tuomet, kai nuo šaukšto jis ne bėgs, o dribs dribsniais.

Tuomet supilstom į sterilius stiklainius ir padedam saugiai, kol norėsim skanauti. Skanaus!

Pagaminta pagal "Virtuvė Nuo...Iki" nr. 8 (27)

DSC_0181ps DSC_0195ps DSC_0171ps
Posted by Sandra at 20:08
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: džemas, padažas

6 comments:

  1. Marta said...

    July 12, 2013 at 8:43 PM

    Mėginu įsivaizduoti skonį. Balzaminio actas jaučiasi? Nes su juos man viskas patinka :).

  2. Vita said...

    July 12, 2013 at 8:44 PM

    Atrodo kaip dubenėlis uogienės :)
    Kadangi man aštrumas labai patinka, reiks išbandyti :) Nors vat Virtuvės naujo numerio dar neteko matyti... kaži kodėl mano lankomose parduotuvėse jo nėra :(

  3. Sandra said...

    July 12, 2013 at 8:47 PM

    Nelabai balzamikas jaučiasi, bet man tiek ir norėjos. Pabijojau daugiau pilti, kad nepermuštų visko, bet galima ir daugiau šliūkštelt :) paprikos čia pagrindiniu smuiku groja :)

  4. Sandra said...

    July 12, 2013 at 8:49 PM

    Voriukai, Virtuvės čia senas numeris, metų senumo maždaug, o naujo dar vienur nėra. Jie facebooke rašė, kad techninės kliūtys kažkokios ir dėl to numeris vėluoja. Aš irgi laukiu :) O padažas tai geras, rekomenduoju!

  5. Vita said...

    July 13, 2013 at 10:45 AM

    Oi, o gi tikrai, Nr. 8 :D Aš jau net mėnesių nebesuskaičiuoju :D

  6. Anonymous said...

    February 16, 2014 at 9:18 PM

    Labai skani...


Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ▼  July (5)
      • Žemuogių uogienė su karšto vyno prieskoniais
      • Aitriųjų paprikų padažas
      • Drąsusis slyvų pyragas
      • Duonelė su kreminiu sūriu
      • Brusketos su keptomis slyvomis
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.