skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Midijos su sidru ir obuoliais

Sunday, May 5, 2013
Moules a la Normande Moules a la Normande
Jau kurį laiką mąsčiau, kad kai tik pavyks rasti, midijas gaminsiu būtent su normandišku padažu, nes turėjau sidro. O creme à la normande pagrindinės sudedamosios dalys ir yra sviestas, grietinėlė, sidras arba kalvadosas ir obuoliai. 

Mam dar prancūzų liaudės išmintimi pasidalino ir sakė, kad midijas galima valgyti tik tokiais mėnesiais, kurių prancūziškuose pavadinimuose yra raidė "r". Taip išeina, kad netinkami mėnesiai būtų gegužė, birželis, liepa ir rugpjūtis. Taigi midijų sezonas būna šaltaisiais metų mėnesiais. Šiek tiek neįprasta, ypač turint galvoje, kad mūsuose visi geri ir švieži dalykai (išskyrus Kalėdas) būna būtent vasarą. Anyway, į nuvažiuojantį traukinį dar spėjau ir dalinuos balandžio pabaigos receptu.

Moules a la Normande

Midijos su sidru ir obuoliais

2 nedidelėms porcijoms reikės:

1 kg šviežių midijų

laiškinio svogūno

1 lauro lapo

2 česnako skiltelių

šviežių petražolių

300ml grietinėlės

200ml sidro

1 nedidelio obuolio

gabalėlio sviesto

Gaminame:
Midijas švariai nuplauname šepetėliu po tekančiu vandeniu. Jei midiją paspaudus ar pakišus po tekančio vandens srove ji neužsiveria, teks ją išmesti.

Smulkiai sukapojame česnaką, laiškinį svogūną, petražoles, nulupame ir kubeliais supjaustome obuolį. Į puodą dedame gabalėlį sviesto, jam ištirpus - česnakus, svogūno laiškus, petražoles ir obuolio gabalėlius. Šiek tiek pakepiname. Tuomet padidiname ugnį ir supilame sidrą, leidžiame paburbuliuoti. Nuolat maišydami supilame giretinėlę, palaukiame, kol užvirs. Tuomet sudedame midijas.

Sumažiname ugnį ir paverdame apie 3-5 min arba kol visos midijos atsivers. Neatsivėrusios turės keliauti į šiukšliadėžę. Užbarstome šviežių kapotų petražolių ir patiekiame. Skanaus!

Pagrindinis receptas, kuriuo rėmiausi, būtų šis. Nors tokių midijų paruošimo būdai gali būti labai skirtingi - vieni receptai siūlo midijas pavirti sidre, o grietinėlę supilti tik vėliau, midijas išėmus. Dar kiti siūlo išėmus midijas likusį padažą sutirštinti verdant ar į padažą vietoje sidro pilti kalvadosą. Todėl vienos tiesos čia nėra. Ruoškite midijas taip, kaip jums skaniau. Beje, papildomai druskos dėti nebereikėtų, mat midijos augo jūroje, todėl yra pakankamai sūrios.

Moules a la Normande Moules a la Normande
Posted by Sandra at 13:19
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: antri patiekalai, be mėsos, midijos

8 comments:

  1. Marta said...

    May 6, 2013 at 3:53 PM

    Žiū, kažkas irgi atsinaujino :)

  2. Sandra said...

    May 6, 2013 at 3:58 PM

    Aš labai minimaliai, pas tave didesni pokyčiai :)

  3. Odeta said...

    May 7, 2013 at 6:49 AM

    Seilė nutįso iki kelių...labai skaniai skamba. Reikės išbandyti:)

  4. Sandra said...

    May 7, 2013 at 12:00 PM

    Ir buvo skanu, rekomenduoju! Nors tai vienas klasikinių paruošimo būdų, kur skoniai ir kvapai, regis, girdėti ir matyti, bet rezultatas buvo labai labai geras :)

  5. Asta said...

    May 12, 2013 at 3:56 PM

    Nuostabios nuotraukos! :)

  6. Sandra said...

    May 12, 2013 at 5:33 PM

    Ačiū labai, Asta :)

  7. Juste said...

    May 13, 2013 at 12:44 PM

    Skamba ir atrodo nuostabiai!

  8. Sandra said...

    May 13, 2013 at 3:42 PM

    Nuostabu ir buvo, reiktų pakartoti kada :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ▼  May (4)
      • Vakaras gruzinų restorane Tiflisi
      • Midijos su sidru ir obuoliais
      • Panna Cotta su mėlynėm ir cinamonu
      • Braškių clafoutis
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.