Prieš kelias dienas restoranas Tiflisi ir Borjomi sukvietė blogerius maisto ir gėrimų ragauti. Pirmajame panašiame renginyje restorane Genacvale sudalyvauti nepavyko, todėl ėjau susidomėjus ir norėjau bent šiek tiek susipažinti su man tokia tolima Gruzijos virtuve.
Kol Borjomi atstovė Ieva pasakojo apie visokius šio mineralinio vandens privalumus, nejučia rankose atsidūrė taurės baltojo gruziniško vyno.
Kol Borjomi atstovė Ieva pasakojo apie visokius šio mineralinio vandens privalumus, nejučia rankose atsidūrė taurės baltojo gruziniško vyno.
Pažintį su gruzinų virtuve pradėjome, kaip ir dera, nuo šaltųjų užkandžių. Salotos, suktinukai su baklažanais, papuošti granatų sėklomis, dviejų rūšių phali - virtų daržovių rutuliukai, vienuos aiškiai jautės bazilikas, kituos - kario prieskoniai.
Mums besišnekučiuojant ant stalo atkeliavo dar šilta gruziniška duona/paplotėliai chačapuri. Tokia duona gali būti kepama su daugybe skirtingų įdarų, tradicinė gaminama su sūriu, o mūsiškiai buvo su varške.
Vėliau stebėjome, kaip vyriausiasis restorano šefas ruošia paplotėlius su mėsos įdaru bei kažką panašaus į mūsų dešreles - jautiena smulkiai supjaustoma, pagardinama prieskoniais ir suvyniojama į kokį tai gyslinį dangalą. Sakė, kad tai skrandis, nors mums su Ineta labai norėjos tokį teiginį užginčyt :)
Galiausiai stalą pasiekė du karštieji patiekalai. Pirmasis - kepenėlių troškinys su kalendromis, antrasis - avienos troškinys. Kadangi aš toli gražu nesu kepėnėlių gerbėja, sunku būtų objektyviai šitą patiekalą vertinti, nes kai nemėgsti, tai nemėgsti, kad ir kaip bebūtų pagaminta. O avienos troškinys paliko gerą įspūdį, nes visai nesitikėjau, kad mėsa tokia minkšta gali būti. Ragavom net gruziniškos vynuogių degtinės, vadinamos čača.
Belieka padėkoti Borjomi už kvietimą ir organizavimą, Tiflisi už gardų maistą, ir dalyviams už smagias šnekas ir plačias šypsenas.
Vėliau stebėjome, kaip vyriausiasis restorano šefas ruošia paplotėlius su mėsos įdaru bei kažką panašaus į mūsų dešreles - jautiena smulkiai supjaustoma, pagardinama prieskoniais ir suvyniojama į kokį tai gyslinį dangalą. Sakė, kad tai skrandis, nors mums su Ineta labai norėjos tokį teiginį užginčyt :)
Galiausiai stalą pasiekė du karštieji patiekalai. Pirmasis - kepenėlių troškinys su kalendromis, antrasis - avienos troškinys. Kadangi aš toli gražu nesu kepėnėlių gerbėja, sunku būtų objektyviai šitą patiekalą vertinti, nes kai nemėgsti, tai nemėgsti, kad ir kaip bebūtų pagaminta. O avienos troškinys paliko gerą įspūdį, nes visai nesitikėjau, kad mėsa tokia minkšta gali būti. Ragavom net gruziniškos vynuogių degtinės, vadinamos čača.
Belieka padėkoti Borjomi už kvietimą ir organizavimą, Tiflisi už gardų maistą, ir dalyviams už smagias šnekas ir plačias šypsenas.
Karolina said...
May 1, 2013 at 4:02 PM
Aš per tą bakalaurą niekur nebeišlendu, o taip norėjosi sudalyvauti..
Sandra said...
May 1, 2013 at 6:49 PM
labai suprantu tave. va todėl mes su drauge tokius darbų rašymo ir sesijų mėnesius vadindavom "bunkerio mėnesiu", nes tikrai išlįst niekur neišeina...na bet bus dar progų :)
Aušra said...
May 2, 2013 at 6:01 PM
Kaip viskas grazu!
Sandra said...
May 2, 2013 at 6:45 PM
Ačiū, Aušra :)
Viktorija said...
May 3, 2013 at 12:40 PM
Sakiau, kad gražios Tavo nuotraukos ;) Mano visos kaip iš rūsio gavosi, labai tamsios :)
P.S. Buvo labai smagu pabendrauti! :)
Sandra said...
May 3, 2013 at 1:06 PM
Tai mano tik nuo stalo šviesios, kitų nedėjau, nes irgi tokios potamsės :) man taip pat labai patiko paplepėti, norėtųs ir daugiau blogerių susitikimų :)