skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Vakaras gruzinų restorane Tiflisi

Wednesday, May 1, 2013
Tiflisi Tiflisi Prieš kelias dienas restoranas Tiflisi ir Borjomi sukvietė blogerius maisto ir gėrimų ragauti. Pirmajame panašiame renginyje restorane Genacvale sudalyvauti nepavyko, todėl ėjau susidomėjus ir norėjau bent šiek tiek susipažinti su man tokia tolima Gruzijos virtuve.

Kol Borjomi atstovė Ieva pasakojo apie visokius šio mineralinio vandens privalumus, nejučia rankose atsidūrė taurės baltojo gruziniško vyno. 

Tiflisi Tiflisi Tiflisi DSC_7433t Pažintį su gruzinų virtuve pradėjome, kaip ir dera, nuo šaltųjų užkandžių. Salotos, suktinukai su baklažanais, papuošti granatų sėklomis, dviejų rūšių phali - virtų daržovių rutuliukai, vienuos aiškiai jautės bazilikas, kituos - kario prieskoniai.

Mums besišnekučiuojant ant stalo atkeliavo dar šilta gruziniška duona/paplotėliai chačapuri. Tokia duona gali būti kepama su daugybe skirtingų įdarų, tradicinė gaminama su sūriu, o mūsiškiai buvo su varške.

Vėliau stebėjome, kaip vyriausiasis restorano šefas ruošia paplotėlius su mėsos įdaru bei kažką panašaus į mūsų dešreles - jautiena smulkiai supjaustoma, pagardinama prieskoniais ir suvyniojama į kokį tai gyslinį dangalą. Sakė, kad tai skrandis, nors mums su Ineta labai norėjos tokį teiginį užginčyt :)

Tiflisi DSC_7467t Tiflisi Tiflisi Galiausiai stalą pasiekė du karštieji patiekalai. Pirmasis - kepenėlių troškinys su kalendromis, antrasis - avienos troškinys. Kadangi aš toli gražu nesu kepėnėlių gerbėja, sunku būtų objektyviai šitą patiekalą vertinti, nes kai nemėgsti, tai nemėgsti, kad ir kaip bebūtų pagaminta. O avienos troškinys paliko gerą įspūdį, nes visai nesitikėjau, kad mėsa tokia minkšta gali būti. Ragavom net gruziniškos vynuogių degtinės, vadinamos čača.

Belieka padėkoti Borjomi už kvietimą ir organizavimą, Tiflisi už gardų maistą, ir dalyviams už smagias šnekas ir plačias šypsenas.

Tiflisi Tiflisi
Tiflisi
Posted by Sandra at 14:20
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: renginiai

6 comments:

  1. Karolina said...

    May 1, 2013 at 4:02 PM

    Aš per tą bakalaurą niekur nebeišlendu, o taip norėjosi sudalyvauti..

  2. Sandra said...

    May 1, 2013 at 6:49 PM

    labai suprantu tave. va todėl mes su drauge tokius darbų rašymo ir sesijų mėnesius vadindavom "bunkerio mėnesiu", nes tikrai išlįst niekur neišeina...na bet bus dar progų :)

  3. Aušra said...

    May 2, 2013 at 6:01 PM

    Kaip viskas grazu!

  4. Sandra said...

    May 2, 2013 at 6:45 PM

    Ačiū, Aušra :)

  5. Viktorija said...

    May 3, 2013 at 12:40 PM

    Sakiau, kad gražios Tavo nuotraukos ;) Mano visos kaip iš rūsio gavosi, labai tamsios :)

    P.S. Buvo labai smagu pabendrauti! :)

  6. Sandra said...

    May 3, 2013 at 1:06 PM

    Tai mano tik nuo stalo šviesios, kitų nedėjau, nes irgi tokios potamsės :) man taip pat labai patiko paplepėti, norėtųs ir daugiau blogerių susitikimų :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ▼  May (4)
      • Vakaras gruzinų restorane Tiflisi
      • Midijos su sidru ir obuoliais
      • Panna Cotta su mėlynėm ir cinamonu
      • Braškių clafoutis
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.