skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Milžinų blynai

Sunday, February 24, 2013
Giant Pancakes Giant Pancakes
Nusprendžiau, kad šiandien jau pavasaris. Argi ne taip? Saulė už lango švietė, oras toks gaivus, vaiskus... Ir dar užėjom skanumynų paragaut į Itališką kepyklą. Sūrio pyragas ten tobulas. Aš rimtai. 

Dar vienas receptas iš mano numylėtos "Gyvenimas, pagamintas namuose" knygos. Jau trečias iš eilės ir dar ne paskutinis. Kai pirmą kartą kepiau šiuos blynus, vos ištraukusi iš orkaitės šypsodamasi tyliai pasakiau milžinų blynai. Taip ir prilipo. Taip, blynus, pasirodo, gamina kepti ir orkaitėje ir turiu pasakyti, kad toks gaminimo būdas man patinka daug labiau. Sumaišai produktus, pašauni ir eini toliau filmų žiūrėt. Jokio stoviniavimo prie viryklės su miltuota mentele rankoje.

Juos dar galima būtų pavadint linksmaisiais blynais. Nes tas vaizdas, kai jie tarsi milžiniški suflė pašoka iš kepimo formų, yra tikrai džiuginantis. Čia nuotraukose blynas jau truputį nusileidęs, kepdami jie iškyla gerokai daugiau.  

Molly savo recepte rašo, kad galima kepti vienoje 20 cm kepimo formoje, bet tinka ir didesnės. Aš kepu maždaug 17 cm formoje du kartus, t.y. supilu pusę tešlos, iškepu, ištraukiu blyną ir supilu likusią. Beje, forma, kurioje kepsite, turi būti sandari. Netinka tos atsegamos tortų formos, nes sviestas išbėga pro tarpelius ir ima degti. Savo kailiu patyriau. 20 cm formoje man nepatiko kepti dar ir todėl, kad blyno padas išeina storesnis ir sunkesnis. Tai tiek patarimų. Kitą savaitgalį vėl kepsiu. Šypt.

Blynai su citrina ir cukrumi arba milžinų blynai

Reikės:

gabalėlio sviesto

4 kiaušinių

125 ml miltų

125 ml pieno, perpus su grietinėle

2 šaukštų cukraus

citrinos sulčių ir cukraus pudros apšlakstymui

Gaminame:
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Į kepimo indą dedame gabalėlį sviesto ir pašauname į orkaitę.

Tuomet pasiruošiame tešlą blynams. Į indą supilame grietinėlę ir pieną, po vieną įmušame ir išmaišome kiaušinius. Beriame cukrų, išmaišome. Nuolat maišydami suberiame miltus. Tešla turi būti lygi, be gumulėlių. 

Kai sviestas ištirps, traukiame indą lauk ir teptuku ištepame sviestu indo sieneles. Supilame tešlą ir pašauname į orkaitę. Didesnis blynas iškeps per 18 - 25 min, maniškiai mažesni - maždaug per 10 - 12 min. Blynas bus iškepęs tada, kai kraštai pakils ir švelniai paruduos, o centras bus gelsvas ir standus. 

Iškepusį traukiame lauk ir apšlakstom citrinų sultimis, apibarstom cukraus pudra. Skanaus!

Pagaminta pagal Molly Wizenberg "Gyvenimas, pagamintas namuose" p. 142 // Vaga 2013

DSC_5922ps
Posted by Sandra at 22:20
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, blynai, pusryčiams

6 comments:

  1. Ina said...

    February 24, 2013 at 10:52 PM

    Labai gražiai ir įdomiai atrodo. Kvepia pavasariu.

  2. Kepinių namai said...

    February 25, 2013 at 11:05 AM

    Kokio tirštumo gaunasi tešla? Kaip lietiniams ar kaip įprastiems blynams (tirštoka)?

  3. Neringa said...

    February 25, 2013 at 12:21 PM

    Receptas labai panasus kaip Jorksyro pudingams. labai skaniai atrodo!

  4. Sandra said...

    February 25, 2013 at 12:59 PM

    Ina,aciu. Man vakar tik ir sukosi mintys apie pavasari,matyt,ir cia tos nuotaikos persidave :)

    Kepiniu namai,man si tesla primena lietiniu. Ji nera itin skysta ar vandeninga. Jei gaminsit pagal cia nurodytas proporcijas, tikrai pavyks :)

    Neringa, Jorksyro pudingo nesu gaminus, tai negaliu palyginti, bet blynai tai labai skanus :)

  5. Aušra said...

    March 13, 2013 at 5:44 PM

    isvaizda simtabale!

  6. Sandra said...

    March 13, 2013 at 6:23 PM

    Dėkui, Aušra :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ▼  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ▼  February (6)
      • Roma. Apie miestą ir maistą.
      • Quiche su obuoliais ir mėlyno pelėsio sūriu
      • Moliūgo ir kriaušių sriuba su vanile
      • Biblioteka. Labiausiai patikusios kulinarinės knygos.
      • Labai šokoladinis pyragas. Tas vienintelis.
      • Milžinų blynai
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.