skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Šokoladinis meduolis

Saturday, December 1, 2012
Chocolate Gingerbread Cake Chocolate Gingerbread Cake Šiandien mieste įžiebė eglę. O aš įsigijau pirmąsias dovanas. Kaip ir kiekvienais metais, gruodžio pirmąją. Nes mėgstu ieškoti, neskubėdama rinktis, dairytis, žiūrinėti... Dovanoti ne todėl, kad reikia, o todėl, kad noriu. Ir būtent todėl šiemet su nekantrumu laukiu Kalėdinio Daiktų Turgaus ir mugės Žaislų Muziejuje, kur tikri žmonės dalinsis savo tikrais darbais. O aš? Aš irgi noriu dalintis. Sausainiais. Meduoliais. Noriu prikepti daug daug, gardžių, kvapnių, po lygiai sudėti į popierinius maišelius ir padėti po eglute. Ir tada bus Kalėdos.

Meduolį kepiau prieš kelias savaites iš taip mylimos knygos, kuri jau nuo dažno naudojimo ir sklaidymo kai kur nusitepus. Netyčia. Nežinau, kodėl ir kaip taip išėjo, kad meduolį iškepiau apvalioje formoje. Nieko baisaus, žinoma, nenutiko, bet vis dėlto gražiau atrodytų duonelės formoje keptas. Todėl nuotraukos čia truputį neteisingos, su neteisingos formos meduoliu.

Šokoladiniam meduoliui reikės:

100g sviesto

200g šokolado, turinčio ne mažiau nei 70 proc. kakavos

160g miltų

3 šaukštų geros kokybės kakavos

2 kiaušinių

2 kiaušinių trynių

130g cukraus

80g auksinio sirupo, bet galima keisti skystu medumi

po 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, cinamono, maltų gvazdikėlių, malto imbiero, malto muskato riešuto

žiupsnio druskos

Gaminame:

Karšto vandens vonelėje ištirpiname šokoladą ir sviestą iki vientisos masės. Dubenyje mikseriu plakame cukrų, sirupą, kiaušinius ir trynius apie 3 min iki tirštos, putėsius primenančios, masės. Tuomet į šią masę švelniai įmaišome šokoladą - iš pradžių pusę šokolado kiekio, vėliau likusį. Reikėtų pasistengti, kad kiaušinių plakinys nesubliūkštų ir kiek įmanoma išlaikytų savo purumą. 

Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir visais prieskoniais. Miltų mišinį beriame į kiaušinių ir šokolado masę nedideliais kiekiais, maišome nedaug ir švelniai, tik kol miltais sudrėks. Paruoštą masę supilame į duonelės kepimo formą, išklotą sviestiniu kepimo popieriumi, ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Ar meduolis iškepęs patikriname mediniu pagaliuku - įsmeigus į pyragą ir ištraukus jis turi būti neaplipęs tešla. 

Kai įsitikinsime, kad meduolis iškepęs, traukiame lauk ir leidžiame atvėsti kepimo formoje. David Lebovitz dar patarė pyragą įvynioti maistinę plėvelę ir palikti kambario temperatūroje 24 val, kad geriau įsigertų visi prieskoniai. Skanaus!

Pagaminta pagal D.Lebovitz "Saldus Gyvenimas Paryžiuje" p. 141-142 // Vaga 2012

Chocolate Gingerbread Cake
Posted by Sandra at 21:46
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: dovanos iš virtuvės, Kalėdų receptai, pyragai, saldūs kepiniai

7 comments:

  1. Rima said...

    December 2, 2012 at 11:19 AM

    O man visai meduoliškai atrodo. Ir aš vakar kepiau meduolius, tik ne vieną, o daaaaaaaaaaaug mažų;)

  2. Sandra said...

    December 2, 2012 at 6:52 PM

    Rima, čia toks tik pasibandymas meduolinis buvo, aš irgi kepsiu daug mažų :) ir smagu, kad neišbrokijai mano neteisingo pyrago :D

  3. Rima said...

    December 2, 2012 at 8:42 PM

    :D, tai, kad nėr čia ką brokyti. Pas tave viskas skaniai ir subtiliai pateikta. O, kad aš turėčiau tiek talento ir laiko taip gražiai viską pateikti. Pas mus viens du ir viskas dingsta:D

  4. Sandra said...

    December 2, 2012 at 9:10 PM

    aš tai visiškai negalvoju, kad kažkokį talentą turiu :D rimtai. Suprantu, kad jei didelė šeimyna už kadro laukia, nelabai ir noro yra dar su fotoaparatu šokinėti aplink, kai visi alkanomis akimis taikosi į pagamintą patiekalą. Bet kol kas mes tik dviese, todėl niekas pernelyg neskubina ir nepyksta :)

  5. Aušra said...

    December 10, 2012 at 6:30 PM

    Viskas cia teisinga; ir labai grazu!

  6. Sandra said...

    December 10, 2012 at 6:45 PM

    Aušra, ačiū!

  7. Anonymous said...

    December 4, 2013 at 3:35 AM

    Looks delicious! But I can't read the recipe!

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ▼  December (4)
      • Šokoladinis meduolis
      • Vienuolika
      • Meduoliai
      • Crepes su romu. Nepaprastiems pusryčiams.
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.