skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Crepes su romu. Nepaprastiems pusryčiams.

Sunday, December 16, 2012
Crepes with Rum Crepes with Rum
Mane kartais apima kompulsinis noras rašyti. Iškepti pyragą. Minkyti tešlą sausainiams. Noras, toks didelis ir stiprus, kad sveikas protas tuo metu išeina pasivaikčšioti, protingai nutaręs, kad nėra čia ko ginčytis ir aš beriu miltus, mušu kiaušinius, pilu cukrų, tada minkau ir minkau, kol užkaista rankos, kočioju plonai ir spaudžiu formeles. Pašaunu į orkaitę ir laukiu. 

Arba supilu pieną, kiaušinius ir romą į plakiklį, pasuku rankenėlę ir truputį patriukšmauju. Užgniaužusi kvapą klausausi, ar neateis niekas pabarti. Supilu į puodelį, paslepiu šaldytuve ir laukiu. Kol atšals. Truputis sviesto į keptuvę, truputis tešlos, paskirstau tolygiai. Kepa. Apverčiu. Na ir kas, kad jie man storesni pavyksta. Man skanu. Tam, kas iškiša galvą po kambarius pasklidus apelsinų kvapui, irgi skanu. Tokie būna savaitgalių rytai. 

Pusryčiai gali būti netvarkingi ar truputį nerangūs, galima užsižiopsoti ir nepastebėti, kad jau svyla blynas, galima įsidėti tris šaukštelius cukraus vietoj įprastinių dviejų ar cukrų kavai pamiršti visai. Galima tuomet išsikepti lietinių. Va tokių.

Lietiniams su romu reikės:

blynams:

2 šaukštų cukraus

180 ml riebaus pieno

2 kiaušinių

2 šaukštų romo

3 šaukštų ištirpinto sviesto

120 ml miltų

nutarkuotos 1 apelsino ir 1 citrinos žievelės

žiupsnelio druskos


padažui:

80 ml skysto medaus

80 ml apelsinų sulčių

60 ml citrinos sulčių

7 šaukštų tirpinto sviesto

Gaminame:
Į plakiklį sudedame cukrų, kiaušinius, pieną, pilame romą, beriame žiupsnį druskos ir abiejų citrusų žieveles. Išplakame. Tuomet pilame tirpintą sviestą ir vėl suplakame, kad sviestas gerai įsimaišytų. Galiausiai suberiame miltus, bet plakame tik tiek, kad miltai susimaišytų. Tuomet tešlą perpilame į kitą indą ir dedame ją į šaldytuvą. 

Dorie perspėja, kad šio žingsnio nevalia praleisti, nes šaldama lietinių tešla sutirštėja ir tampa tinkamos konsistencijos. Šaldyti rekomenduojame bent 2 val, bet geriausia, anot Dorie, tešlą šaldytuve palikti 12 ar daugiau valandų. 

Ištraukus iš šaldytuvo tešla turėtų būti grietinėlės konsistencijos. Kai tešla bus paruošta, eime kepti. Įkaitiname lietinių keptuvę iki vidutinės temperatūros, imame didesnį gabalėlį sviesto ir pirštais juo greitai tarsi išdažome keptuvę. Saugome pirštus, žinoma. Riebalų neturi būti daug, tik tiek, kad blynas nepriliptų. Tuomet pilame tešlos, sukiodami keptuvę ją paskirstome po visą keptuvės plotą ir leidžiame kepti. Mentelę atsargiai pakišame po blyno kraštu, jei jis švelniai rustelėjęs, galime apversti. Apvertus dar šiek tiek pakepame ir blyną perkeliame į lėkštę. 

Pasiruošiame padažą. Medų šiek tiek patirpiname mikrobangų krosnelėje, leidžiame jam atvėsti, tuomet supilame citrusų sultis ir išplakame šluotele. Po šaukštą nuolat maišydami įplakame tirpintą sviestą ir viskas. Skanaus!

Pagaminta pagal D.Greenspan "Around My French Table" p. 411-413 //  Houghton Mifflin Harcourt 2012

Crepes with Rum
Posted by Sandra at 23:31
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, blynai, pusryčiams

8 comments:

  1. Anonymous said...

    December 16, 2012 at 11:49 PM

    Jau taip jaukiai viskas aprašyta... ech..o dabar sekmadienio vakaras:(..

  2. Sandra said...

    December 17, 2012 at 5:28 PM

    Taip, bet už 4 dienų ir vėl savaitgalis, šventės, pusryčiai... :)

  3. Neringa said...

    December 18, 2012 at 5:12 PM

    Kaip gražu čia pas tave :) Visada labai miela užsukti. Echh.. toks jaukumas užplūdo... Stebūklus darai, Sandra, stebūklus :) Ačiū

  4. Sandra said...

    December 18, 2012 at 5:35 PM

    Skaitau ir šypsaus :) Ačiū Neringa, labai tau ačiū :)

  5. Juliana said...

    December 18, 2012 at 6:44 PM

    Sutinku su Neringa. Ir nė nežinau, už ką labiau pagirti - receptą, nuotraukas ar rašymą. Už viską, ir ne po truputį, o po daug. Super puiku ;)
    Ir Tavo šokoladiniai lietiniai vis dar kabo mano "greitai" sąraše ;)

  6. Sandra said...

    December 18, 2012 at 7:34 PM

    Dėl lietinių galėčiau pasakyti "kepti, negalima atidėlioti" :)

    dėl komplimentų tai aš be žodžių...kažkaip sunku patikėti, kad čia tikrai apie mane :) ačiū!

  7. Medeja- CranberryJam said...

    January 5, 2013 at 4:18 PM

    Oh priminei siaubingą dalyką, kad mano romas visai į pabaigą :D sunku dabar apsispręst kam tą likutį panaudot :D

  8. Sandra said...

    January 5, 2013 at 4:28 PM

    na taip, ne kokia situacija :) aš pasikliaučiau akimirkos impulsu :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ▼  December (4)
      • Šokoladinis meduolis
      • Vienuolika
      • Meduoliai
      • Crepes su romu. Nepaprastiems pusryčiams.
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.