skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Kiauliena su apelsinais

Thursday, November 22, 2012
DSC_1075small Pork Tenderloin with Oranges
Tai va, grįžau. Nors nei dviejų savaičių nepraėjo nuo paskutinio įrašo, bet vis tiek jaučiuosi grįžusi. Į virtuvę tai jau tikrai. Vėl skaitau vakarais receptų knygas. Aplankiau sendaikčių turgų savaitgalį ir gavau nusipirkt senų kepimo formų pyragams, kokių ieškojau kelis mėnesius. Laimės pilnos kelnės :) Va tada ir imi žmogus galvot, kad tikrai yra kažkoks likimas, nes negali taip būt, kad nepramiegojau ir atsikėliau laiku tiesiog atsitiktinai tą rytą, kai buvo ten turguje dėdė su tomis kepimo formomis.

Nusprendžiau dar, kad Kalėdos šiemet bus kitokios ir kitaip. Nors dar nežinau nei kur jas švęsiu, bet jau po truputėlį imu galvot apie dovanas, patiekalus ir visokius ten mielus dalykus. Ir dar suplanavau atostogas, kurios bus maždaug po... dviejų mėnesių. Beprotybė, žinau, bet somethimes you need to have a plan.

Ir pagaliau priėjom prie recepto. Pastebėjau, kad pastaruoju metu man ypač patinka tokie kelių produktų patiekalai, kuriems paruošti nereikia daug laiko ir pastangų. O šis yra vienas tokių - kiauliena, apelsinai ir kardamonas. Ir gardi vakarienė po 20 min.

DSC_1071small Kiaulienai su apelsinais reikės:

apie 500 - 600g kiaulienos nugarinės

4 apelsinų

sėklų iš 4 kardamono anksčių

druskos ir grūstų juodųjų pipirų

sviesto kepimui

Gaminame:
Kiaulienos nugarinę supjaustome vienodo dydžio riekelėmis. Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, dedame sviesto ir apkepame mėsą tik tiek, kad gražiai paruduotų.

Pasiruošiame apelsinus. Du iš jų nulupame ir išpjaustome minkštimą, bet pasistengiame, kad neliktų baltų pertvarėlių taip skiltelių. 

Kai visi kiaulienos gabaliukai bus apkepti, sugrąžiname juos visus į keptuvę, padidiname ugnį, tuomet išspaudžiame dviejų apelsinų sultis, beriame druskos ir pipirų, kardamono sėklas. Palaukiame, kol viskas suburbuliuos, tuomet ugnį sumažiname, uždengiame dangtį ir leidžiame pasitroškinti apie 10 min. 

Kai kiauliena jau bus iškepusi, sudedame į keptuvę apelsinų minkštimus ir pakepame dar kelias minutes, kol padažas sutirštės. Prieš patiekdami dar paragaujame ir beriame prieskonių jei reikia. Skanaus!

Pagaminta pagal D.Greenspan "Around My French Table" p. 273 // Houghton Mifflin Harcourt 2012

Untitled Pork Tenderloin with Oranges Pork Tenderloin with Oranges

Posted by Sandra at 17:40
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: antri patiekalai, Kalėdų receptai, mėsos patiekalai

7 comments:

  1. keistai paprasta said...

    November 22, 2012 at 5:56 PM

    Jau užPininau :) Mėginsiu tikrai, nes nieko nėra geriau nei tik keli ingredientai! MM jaučiu jau kvapą... Ačiūs!

  2. Sandra said...

    November 22, 2012 at 9:19 PM

    Labai prašom, tikiuosi, kad patiks :)

  3. Sandra said...

    November 23, 2012 at 12:37 AM

    Ineta, labai tave suprantu, tuos vargus, darbus nesibaigiančius ir taip laukiamą finišo tiesiąją :) aš irgi jau buvau nusiteikusi, kad blogą reiks kuriam laikui apleisti, bet pajutau, kad jei nerašau, man labai to trūksta... tai va toks ir rezultatas - 3 įrašai per mėnesį :) o internatūros tai aš labiau bijau, nei laukiu, bet bus kaip turi būt, tiesa? :)

  4. keistai paprasta said...

    November 23, 2012 at 11:07 AM

    Merginos, jūs mediciną studijuojat? :)Smalsauju, nes tiesiog visada žavi žmonės, kurie mediciną studijuoja.. :)
    Stiprybės Jums!

  5. Sandra said...

    November 23, 2012 at 5:50 PM

    Keistai paprasta, atspėjai :) o man smalsu, kodėl žavi :) ?

  6. keistai paprasta said...

    November 25, 2012 at 11:14 PM

    toks kiekis mokymosi žavi, o pati į studijas važinėdavau pro Kauno Klinikas, kur į troleibusą prilipdavo studentų, pakeliui mokydavosi, kartodavosi.. gydytoja pati kadais norėjau būti :)

  7. Vita said...

    November 28, 2012 at 10:54 PM

    Sveika,
    jei kartais būtų noro pažaisti su mumis:
    http://vorastinkle.blogspot.com/2012/11/vienuolika.html :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ▼  November (3)
      • Sūrio pyragas su bruknių padažu. Šventėms
      • Su žolelėmis kepta vištiena ir saliero šaknies tyrė
      • Kiauliena su apelsinais
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.