skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Su žolelėmis kepta vištiena ir saliero šaknies tyrė

Sunday, November 11, 2012
Herb Roasted Chichen with Celery Root Puree Herb Roasted Chichen with Celery Root Puree
Gyriausi anksčiau čia, kad turiu kelias naujas knygas, kurias, deja, pastarosiomis dienomis man pakanka laiko tik pavartyti. Kai atrodo nusiteikiu, kad va jau tuoj tuoj gaminsiu, dangus apsitraukia neperregimais debesimis ir bet kokios fantazijos kažką nufotografuoti subyra į miltus, o patiekalai, dažniausiai pavykę, tiesiog pradingsta išalkusiuose pilvuose. Taip nutiko jautienos troškiniui, sočiai pusryčių kiaušinienei... Užtat pačiam pačiausiam naujam atradimui šiandien pakalo ir laiko, ir saulės, todėl vienu kartu - net du receptai. Paprasti, tiesa, bet labai gardūs.

Vos pradėjus vartyti naująją viešnią savo kulinarinių knygų lentynoje, Dorie Greenspan "Around My French Table", akis užkliuvo už recepto, pavadinto "go-with-everything celery root puree" (liet. viskam tinkanti saliero šaknies tyrė). Pirma mintis buvo - tai štai kur naudojami tie keistokai atrodantys gumbai, parduotuvėse suguldyti šalia burokų ir bulvių! Receptą ilgai nelaukdama išbadžiau jau kitą dieną ir rezultatas maloniai nustebino. Šiaip, esu prisiekusi tokių visokių košių, kuriomis galima pakeisti bulves, mėgėja, mat su pastarosiomis mane sieja pernelyg komplikuoti santykiai. Kaip skonis? Panašus į saliero stiebų skonį, tačiau yra gerokai švelnesnis. Mums labai labai patiko.

Antras receptas - vištiena, kepta orkaitėje su žolelėmis ir sviestu. Tereikia tik įtrinti vištieną sviestu, tuomet smulkintomis žolelėmis, pašauti į orkaitę ir skanauti galima jau po 30 min. Tik pagaminusi pagalvojau, kad dar buvo galima čia įdėti smulkinto česnako tam nuostabiam kvapui išgauti. Jei norit ir mėgstat.

Vištienai su žolelėmis reikės:

vištos ketvirčių

kambario temperatūros sviesto

šviežių čiobrelių

džiovintų arba šviežių raudonėlių

džiovintų rozmarinų

druskos ir grūstų juodųjų pipirų

Gaminame:
Vištos ketvirčius nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Tai daryti būtina, antraip mėsa neapskrus taip gražiai. Ketvirčius įpjauname peiliu įstrižai ir tolygiai įtriname sviestu. Sviesto įspaudžiame ir į įpjovas, bei po odele. 

Šviežius čiobrelius ir raudonėlius smulkiai sukapojame, dedame į dubenį ir sumaišome su džiovintais rozmarinais. Šiuo mišinius įtriname vištieną. Tuomet sudedame ketvirčius į kepimo indą ir pabarstome druska ir grūstais pipirais. Kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min arba kol odelė gražiai apskrus. 

Adaptuota pagal A Cup of Jo

***

Saliero šaknies tyrei reikės:

maždaug 1kg saliero šaknų

pieno ir vandens lygiomis dalimis (maždaug po 500ml)

gabalėlio sviesto

žiupsnio druskos

Gaminame:
Pieną ir vandenį supilame į puodą, beriame žiupsnį druskos ir paliekame užvirti. Tik nepamirškite stebėti puodo, nes kaisdamas pienas kyla į viršų ir labai tikėtina, kad pabėgs iš per kraštus. 

Saliero šaknų odelę nupjaustome, kad liktų tik minkštimas, tuomet šaknis supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais. Kai pienas užvirs, suberiame visus saliero šaknų gabalėlius, vandens ir pieno turi būti tiek, kad apsemtų visus gabalėlius. Sumažiname ugnį ir paliekame virti apie 20-30 min, kol gabalėliai suminkštės. 

Kai šaknys išvirs, nupilame visą skystį, kuriame jos virė, o gabalėlius sutriname iki vientisos masės plaktuvu arba rankomis. Dedame gabalėlį svieto, beriame jei reikia druskos, išmaišome ir patiekiame. Skanaus!

Pagaminta pagal Dorie Greenspan "Around My French Table"


Posted by Sandra at 21:11
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: antri patiekalai, daržovių patiekalai, mėsos patiekalai, paukštienos patiekalai, savaitgalio pietūs

9 comments:

  1. Neringa said...

    November 11, 2012 at 10:58 PM

    net kvepia per ekrana!

  2. Sandra said...

    November 11, 2012 at 11:18 PM

    Vadinasi, nuotraukos pataikė į dešimtuką, ačiū! :)

  3. egidija said...

    November 12, 2012 at 9:10 PM

    taip paprasta, o šitaip gardu. išbandysiu :)

  4. Sandra said...

    November 12, 2012 at 9:41 PM

    Lauksiu atsiliepimų, Egidija :)

  5. Aušra said...

    November 13, 2012 at 12:19 AM

    tikrai - net kvepia;

  6. Mindaugas said...

    November 17, 2012 at 7:59 PM

    Puikus derinys!

  7. Sandra said...

    November 17, 2012 at 8:34 PM

    Tikrai taip, Mindaugai!

  8. Unknown said...

    November 18, 2012 at 11:14 PM

    O as visus prieskonius+ cesnaka sumasiau su sviestu ir tada istryniau vistiena... Puikiai isejo;)

  9. Sandra said...

    November 19, 2012 at 12:37 AM

    Žinoma, galima ir taip, kažkaip nesugalvojau :) smagu, kad patiko :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ▼  November (3)
      • Sūrio pyragas su bruknių padažu. Šventėms
      • Su žolelėmis kepta vištiena ir saliero šaknies tyrė
      • Kiauliena su apelsinais
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.