skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Tagliatelle su voveraitėmis

Monday, July 23, 2012
Lunch time Acting
Kaip gerai yra atostogos. Buvo Čekija ir Praha. Buvo Ryga - Saremo salos - Talinas. Ir visa tai per dvi savaites. Neskaičiavau, kiek nuvažiavom, bet tikrai ne vieną šimtą kilometrų. Buvo pajūris. Buvo naktys palapinėje paplūdimyje. Buvo daug gamtos ir truputis miestų. Gražių. Ir taip jau nutinka, kad kuo nuostabesnės atostogos, tuo mažiau norisi grįžti. Todėl mintimis esu dar šiek tiek ten. Na gerai, labai ten. Bežiūrinėjant nuotraukas vis išsprūsta koks "ak...", o kam nors paklausus "kaip sekės" galiu valandų valandas pasakoti apie mūsų nuotykius. Bet :)

Tik va virtuvės pasiilgau dar ne tiek, kad galėčiau valandų valandas prie viryklės stovėt. Bet tikrai žinau, kad bus ir taip, nes norimų išbandyti receptų krūva nemažėja nė kiek. Tai patiekalas šiandien visai paprastas, bet skanus. Mums patiko. Gaminsim dar. 

Pasta with chanterelle Pasta with chanterelle
Makaronams su voveraitėmis reikės:

400g šviežių tagliatelle makaronų

200g voveraičių

pusės svogūno

gabalėlio sviesto

tarkuoto parmezano sūrio

300ml grietinėlės

druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

šviežių čiobrelių

Gaminame:
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal gamintojo instrukcijas. Kol makaronai verda, nuplauname voveraites, didesnes susmulkiname. Į įkaitintą keptuvę dedame gabalėlį sviesto ir pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnas pabals, suberiame voveraites. Šiek tiek pakepinam, o tuomet pilame grietinėlę ir leidžiame kelias minutes pasitroškinti. Tuomet sudedam išvirusius makaronus, išmaišom juos voveraičių padaže. Pagardinam druska ir pipirais, šviežiais čiobreliais. Prieš patiekdami pabarstom tarkuotu parmezano sūriu. Skanaus!

Pagaminta pagal "7 Ingredientai" p.108 // Žurnalų leidybos grupė 2012

DSC_3181psbw DSC_2158ps
Posted by Sandra at 19:54
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: antri patiekalai, be mėsos, makaronų patiekalai

4 comments:

  1. Rima said...

    July 23, 2012 at 11:45 PM

    Paprasta, bet labai skanu. Seilės kaupiasi burnoje.

  2. Sandra said...

    July 23, 2012 at 11:49 PM

    Būtent! :)

  3. Maisto Diletantė said...

    July 24, 2012 at 12:57 PM

    Oi man būtų tobulas priekalas - mėgstu makaronus (o dar šviežius!) ir grybus (o dar voveraitės!)...

    Sandra, kur perki šviežius makaronus?

  4. Sandra said...

    July 24, 2012 at 1:08 PM

    Gal geriau reiktų nutylėti kur perku :) dažniausiai paprastuose supermarketuose... (vaje)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ▼  July (4)
      • Tamsi tamsi (šokoladinė) granola
      • Tagliatelle su voveraitėmis
      • Šokoladiniai keksiukai su vyšniomis
      • Savojos kopūstų salotos su nektarinais
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.