Jei nusiperku gerą knygą, sulendu į ją kelioms dienoms, kol perskaitau. O va kai nusiperku gerą receptų knygą, imu gaminti. Tuojau pat. Tada nesvarbu nei metų laikai, nei turimi produktai, nes visų tų patiekalų norisi tiesiog čia ir dabar. Jau vakar apsiskelbiau savo nauju pirkiniu. Ir žinot ką, o ta knyga tai yra nuostabi. Ir labai teisinga. Receptų ir paryžiečių atžvilgiu. Todėl šiandien man visai vis vien, kad mano termometras už virtuvinio lango rodo +31 (nors lauke gal tiek ir nėra, jis dažnai perdeda) ir kad apsiniaukę. Man tiesiog reikėjo šių keksiukų. Ir žinot, tai buvo (na dar yra keli) geriausi šokoladiniai keksiukai, kokius kada nors kepiau.
Šokoladiniams keksiukams su vyšniomis reikės:
200g juodojo šokolado (naudojau 70 proc.)
125ml aliejaus arba sviesto
125ml natūralaus jogurto
200g cukraus
3 kiaušinių
200g miltų
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
saujos vyšnių arba trešnių, be kauliuko
Gaminame:
Šokoladą ištirpiname verdančio vandens vonelėje su 60 ml aliejaus, išmaišom iki vientisos masės ir atidedam į šalį atvėsti iki kambario temperatūros.
Dubenyje sumaišome kiaušinius, jogurtą, vaniles ekstraktą, cukrų ir likusius 65ml aliejaus iki vientisos masės.
Kitame dubenyje sumaišom miltus, kepimo miltelius ir druską. Drėgnus produktus pilame į dubenį su miltais, kelis kartus pamaišom, o tada supilam šokoladą ir viską gerai išmaišom.
Tešlą pilame į popierėliais išklotas keksiukų formeles, į kiekvieną kesiuką įspaudžiame po kelias uogas. Tešlos nepilam iki pat popierėlių viršaus, paliekam vietos per du pirštus, kad keksiukai turėtų kur plėstis. Pašauname į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min arba kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į keksiuką, išlįs neaplipęs tešla. Keksiukus paliekame atvėsti formelėse, o tada ragaujame. Skanaus!
Šokoladiniams keksiukams su vyšniomis reikės:
200g juodojo šokolado (naudojau 70 proc.)
125ml aliejaus arba sviesto
125ml natūralaus jogurto
200g cukraus
3 kiaušinių
200g miltų
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
saujos vyšnių arba trešnių, be kauliuko
Gaminame:
Šokoladą ištirpiname verdančio vandens vonelėje su 60 ml aliejaus, išmaišom iki vientisos masės ir atidedam į šalį atvėsti iki kambario temperatūros.
Dubenyje sumaišome kiaušinius, jogurtą, vaniles ekstraktą, cukrų ir likusius 65ml aliejaus iki vientisos masės.
Kitame dubenyje sumaišom miltus, kepimo miltelius ir druską. Drėgnus produktus pilame į dubenį su miltais, kelis kartus pamaišom, o tada supilam šokoladą ir viską gerai išmaišom.
Tešlą pilame į popierėliais išklotas keksiukų formeles, į kiekvieną kesiuką įspaudžiame po kelias uogas. Tešlos nepilam iki pat popierėlių viršaus, paliekam vietos per du pirštus, kad keksiukai turėtų kur plėstis. Pašauname į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min arba kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į keksiuką, išlįs neaplipęs tešla. Keksiukus paliekame atvėsti formelėse, o tada ragaujame. Skanaus!
Pagaminta pagal D.Lebovitz "Saldus gyvenimas Paryžiuje" p.173-174 // Vaga 2012
Rima said...
July 26, 2012 at 11:00 PM
Labai, jau labai skaniai atrodo;)
Noooooooooooooooriu.............
Karolina said...
July 26, 2012 at 11:24 PM
Aš grįžau iš Graikjos ir tą pačią dieną nusipirkau receptų knygą, o lagaminas dar iki šiol guli puspilnis :D
Sandra said...
July 26, 2012 at 11:43 PM
Rima, prašom vaišintis, dalinuosi :)
Karolina, bet tai nereali ta knyga, ane :) ? Spėju, greitai pirmieji receptų bandymai ir tavo tinklaraštyje atsiras :)
Anonymous said...
July 27, 2012 at 10:14 AM
nuotraukos super;)
taip ir norėtųsi dabar bent puselės prie kavos..:)
L.
Sandra said...
July 27, 2012 at 12:04 PM
Nesijaudink, netrukus jie atsiras ir prie tavo kavos puodelio :)
Anonymous said...
August 24, 2012 at 3:45 PM
Atrodo tikrai labai skaniai,gaminsiu ! Beje,nuotraukos-siper! ;)
Sandra said...
August 24, 2012 at 5:29 PM
Tikiuosi, patiks :) beje, vyšnių galima ir nedėti, jie ir taip nuostabiai skanūs :)
Anonymous said...
September 7, 2012 at 3:33 PM
Na štai ir mano variantas orkaitėje baigia kepti. :-) Aš truputį suimprozavau savaip: vietoj vanilės ekstrakto dėjau natūralių vanilės sėklų iš vienos lazdelės, į tėšlą kelis lašus įvarvinau vyšnių skysčio (naudojau šaldytas vyšnias, todėl kol jos atšilo ir išėmiau kauliukus, jo šiek tiek prisikaupė) ir į tešlą įpyliau porą šaukštų brendžio. :-) Kaip gausis būtinai parašysiu. :-) Akvilė.
Sandra said...
September 7, 2012 at 4:49 PM
esu tikra, kad tavieji pavyks puikiai :) ir iš pakeitimų matau, kad turėtų būti laaabai gardūs :)
Anonymous said...
September 9, 2012 at 2:37 PM
Keksiukai pavyko puikiai, tik gaila, kad neturėjau daugiau vyšnių, tik po 3 kiekvienam keksiukui, tai buvo mažoka. :-) Visada įdaro norisi daugiau. :-P Bet užtat kitą kartą žinosiu. :-) Sėkmės gaminant! Akvilė.
Sandra said...
September 9, 2012 at 10:01 PM
Džiugu, kad pavyko! Man šie keksiukai ir be jokių įdarų (tik su šokoladu) labai labai patiko. Ypač patiko tekstūra, nes dažniausiai šokoladiniai keksiukai būna arba pernelyg riebūs, arba pernelyg sausi, o šitie yra tiesiog pasakiški :)
Anonymous said...
September 29, 2012 at 11:20 AM
o kiek keksiuku iseina?
Sandra said...
September 29, 2012 at 12:11 PM
Iš tokio tešlos kiekio išeina 12 standartinio dydžio keksiukų.
Anonymous said...
December 17, 2012 at 7:34 PM
Sakykit, ar ir kitą dieną šie keksiukai išlieka minkšti?
Sandra said...
December 17, 2012 at 8:34 PM
Taip, išlieka, tačiau skaniausi kepti tą pačią dieną :) Jei laikysite per naktį, tuomet patariu geriau nedėti jų į sandarų polietileninį maišelį, nes jame keksiukai nekvėpuodami taps guminiai.
Aš darau taip - jei reikia kepinius laikyt per naktį, apvynioju juos kepimo popieriumi iš visų pusių, bet kad praeitų truputį oro pro vieną šoną. Taip kepiniai neapdžiūna ir nepasidengia ta nemalonia plėvele, kuri atsiranda jiems pabuvus maišelyje. Sėkmės!
Anonymous said...
January 2, 2013 at 10:22 PM
Jie nuostabūs! Ir antrą dieną išliko tokie pat minkšti kaip ir pirmą (laikiau tiesiog lėkštėj).
Sandra said...
January 2, 2013 at 10:50 PM
Puiku! Smagu girdėt, kad viskas pavyko puikiai, kad ir valgytojai, ir gamintojai liko patenkinti :)
Unknown said...
March 3, 2016 at 11:00 PM
skonis labai geras ;) bet man virsus sutrukinejo :( na kita ssyki bus geriau manau ;)