Savaitgalis buvo puikus. Šeštadienis džiugino saulėtais ir pavasariškai giedrais dangumis, todėl paskatinti tokių orų permainų, ėjom pirkt mėsos ir prieskonių, merkėm dubeny ir planavom pabėgimą į gamtą. Ir nepabūdom net kitą rytą pažadinusios lietaus lašų kakofonijos. Žaidėm, lakstėm ir smaguriavom taip, kaip jau seniai bebuvo. Protarpiais vis leidžiantis apie save priminti lietus nei laužo kurti, nei mėsos kepti, nei juo labiau gerai nuotaikai įtakos neturėjo. O bevažiuodami namo vienbalsai nusprendėm, kad tokių pabėgimų reikia daugiau ir dažniau.
Patiekalas šitas man patiko. Ir nors žiedinio kopūsto košės nuotraukose mažai matyt, ji tikrai gardi. Bent jau man. Nusprendžiau, kad bus puikus pakaitalas bulvių košei, kuriai nelabai prijaučiu.
Vištienai su citrina ir čiobreliais reikės:
pagaminta pagal "Virtuvė Nuo...Iki..." nr. 4 (34) p.16
6 vištienos šlaunelių
2 citrinų
4 šaukštų sviesto
1 šaukšto aliejaus
3 svogūnų
3 česnako skiltelių
ryšelio šviežių čiobrelių
Gaminame:
Sviestą ištirpiname, sumaišome su aliejumi, sutraiškytomis česnako skiltelėmis ir smulkiai supjaustytais čiobreliais. Vieną citriną pjauname pusiau ir išspaudžiame puselės sultis į mišinį, išmaišome. Paruoštu marinatu ištriname vištienos šlauneles ir paliekame marinuotis 1 val.
Vištienai baigus marinuotis, dedame šlauneles į kepimo indą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių 15min. Kol vištiena kepa, svogūnus nulupame ir supjaustome ketvirčiais, o likusias citrinas - riekelėmis.
Praėjus 15min, traukiame kepimo indą lauk, citrinos skilteles ir svogūnus sukaišiojame tarp vištos gabalėlių ir šauname į orkaitę toliau kepti. Po 30min turėtų būtų gražiai apskrudusi. Skanaus!
Žiedinio kopūsto tyrei reikės:
pagaminta pagal Meatless Monday
1 žiedinio kopūsto gūžės
poros šaukštų aliejaus
poros šaukštų natūralaus jogurto
daržovių sultinio
druskos ir grūstų juodųjų pipirų
Gaminame:
Žiedinį kopūstą supjaustome smulkiais žiedynais ir paberiame ant kepimo skardos. Pabarstome druska ir pipirais, pilame truputį aliejaus ir viską išmaišome. Šauname skardą į orkaitę, įkatintą iki 220 laipsnių ir kepame apie 20-30min. Laikas priklauso nuo to, kaip smulkiai supjaustėte kopūstą, tačiau jis neturėtų pernelyg suskrusti, tik pagelsti.
Iškepus, traukiame iš orkaitės ir suberiame į dubenį. Dedame jogurto ir pilame daržovių sultinio. Viską sutriname plaktuvu iki vientisoso masės. Jei norisi skystenės košės, pilame dar sultinio. Baigta, skanaus!
pagaminta pagal "Virtuvė Nuo...Iki..." nr. 4 (34) p.16
6 vištienos šlaunelių
2 citrinų
4 šaukštų sviesto
1 šaukšto aliejaus
3 svogūnų
3 česnako skiltelių
ryšelio šviežių čiobrelių
Gaminame:
Sviestą ištirpiname, sumaišome su aliejumi, sutraiškytomis česnako skiltelėmis ir smulkiai supjaustytais čiobreliais. Vieną citriną pjauname pusiau ir išspaudžiame puselės sultis į mišinį, išmaišome. Paruoštu marinatu ištriname vištienos šlauneles ir paliekame marinuotis 1 val.
Vištienai baigus marinuotis, dedame šlauneles į kepimo indą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių 15min. Kol vištiena kepa, svogūnus nulupame ir supjaustome ketvirčiais, o likusias citrinas - riekelėmis.
Praėjus 15min, traukiame kepimo indą lauk, citrinos skilteles ir svogūnus sukaišiojame tarp vištos gabalėlių ir šauname į orkaitę toliau kepti. Po 30min turėtų būtų gražiai apskrudusi. Skanaus!
Žiedinio kopūsto tyrei reikės:
pagaminta pagal Meatless Monday
1 žiedinio kopūsto gūžės
poros šaukštų aliejaus
poros šaukštų natūralaus jogurto
daržovių sultinio
druskos ir grūstų juodųjų pipirų
Gaminame:
Žiedinį kopūstą supjaustome smulkiais žiedynais ir paberiame ant kepimo skardos. Pabarstome druska ir pipirais, pilame truputį aliejaus ir viską išmaišome. Šauname skardą į orkaitę, įkatintą iki 220 laipsnių ir kepame apie 20-30min. Laikas priklauso nuo to, kaip smulkiai supjaustėte kopūstą, tačiau jis neturėtų pernelyg suskrusti, tik pagelsti.
Iškepus, traukiame iš orkaitės ir suberiame į dubenį. Dedame jogurto ir pilame daržovių sultinio. Viską sutriname plaktuvu iki vientisoso masės. Jei norisi skystenės košės, pilame dar sultinio. Baigta, skanaus!
Maisto Diletantė said...
April 24, 2012 at 5:29 PM
Matau esat vištienos mėgėjai :) žiedinį kopūstą kaip mėgstu...gera idėja pakeisti pabodusią bulvių košę :)
Sandra said...
April 24, 2012 at 5:47 PM
Esu esu :) valgau tai visokią dažniausiai (tik ne maltą), bet kažkaip susiklosto, kad namie ruošiu dažniausiai vištieną :)
Odeta said...
April 24, 2012 at 6:33 PM
Labai skaniai ir nesudėtingai atrodo:) Aš dažnai naudoju saliero šaknį, labai skaniai irgi gaunasi:)
Sandra said...
April 24, 2012 at 6:47 PM
Ačiū Odeta! Su salieru nebandžiau, nelabai mėgstu, naudoju tik troškiniuose :)
Indrė said...
May 1, 2012 at 1:22 PM
Kokios nuotraukos žavios! Ir receptas puikus - man nieko nėr skaniau už vištieną su žolelėmis ir citrina.
Sandra said...
May 1, 2012 at 1:24 PM
Ačių Indre :) Tiesą sakant, tokią vištieną gaminau pirmą kartą, bet man labai patiko :)